Tavasszal új gasztrofesztivál a Balaton körül

A Taste Balaton egy 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, amely összefogja majd a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit. A fesztivál 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre. 2024. március 8-17-ig minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz.

„Egy olyan balatoni fesztivált álmodtunk meg, ahol a látogató könnyen egy főzős workshopon, egy szabadtéren megterített asztal körül vagy egy időutazáson találhatja magát, de az is megtörténhet, hogy kedvenc énekese zenél majd a vacsora mellé. 

 

A Taste Balaton keretében teret adunk az éttermeknek, hogy kitalálják, hogyan tudják még jobban bemutatni magukat. Nem véletlenül választottuk a kora tavaszi időpontot, biztosak vagyunk benne, hogy a Balaton ebben az időszakban legalább annyit tud nyújtani az ide érkező vendégeknek, mint nyáron” - mondja Budavári Dóra, a fesztivál egyik alapítója és szervezője. 

Tíz napon át folyamatosan programok

Csapody Balázs, a Kistücsök Food & Room tulajdonosa az elsők között tette le a voksát a 365 napos balatoni vendéglátás mellett: „A legtöbb balatoni vendéglátós már jó ideje négy évszakos Balatonban gondolkodik, ezért is tartanak nyitva télen-nyáron. Egy ilyen fesztivál remek alkalom arra, hogy a vendéglátók és a vendégek egy kicsit kevésbé megszokott időpontban, nyugodtabb keretek között találkozhassanak, és megmutassuk a Balaton kora tavaszi arcát is”. 

A  fesztivál együttműködő partnere a Balaton Bike 365. Örömmel álltak a kezdeményezés mellé, így a vendégek elektromos biciklivel is tudnak majd közlekedni a fesztivál helyszínei között. A balatonfüredi, keszthelyi és földvári állandó Balaton Bike 365 átvételi pontok mellett további, ideiglenes központokat állítanak majd fel a fesztivál tíz napja alatt.

És mi lesz még? A teljesség igénye nélkül: pop-up kiállítás Sárközi Éva festményeiből, miközben Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje vacsorát készít. Megjelennek a gasztronómia legjelesebb képviselői egy nőnapi beszélgetésen, érkeznek vendégséfek Olaszországból és Szlovéniából, lesz terítés workshop profi stylisttal, gasztroséta Pelsőczy Rékával, irodalmi gasztroelőadás Nyáry Krisztiánnal, irodalmi vacsora Grecsó Krisztiánnal, divatbemutató kortást tervezők ruháiból és tudományos előadás a klímaváltozás kihívásairól. Mindez a Balaton legjobb fogásaival vegyítve.

Résztvevő éttermek: 

A Konyhám Stúdió 365 • Anna Grand Hotel • Bistro Sparhelt • Borbarátok • Casa Christa • Csopaki Resti by Laurel • Dobosi Birtokközpont • Hableány • Hotel Bonvino Wine&Spa • Káli Art Inn • Kalóz Strandbisztró • Kistücsök Food&Room • Kővirág • Kristinus • Lavender Terasz • Lelkem Kisvendéglő • Lokal47 • Mi a Kő • NOON Restaurant&Lounge • Oliva Étterem Veszprém • Port étterem&panzió • Pörc - Bisztró és Delikát • Szőlősi Kocsma • Vánkos • Veganeeta • Villa Chez les Amis. • Villa Kabala

Forrás: Turizmus Online


Új fejezet a VakVarjú történetében

Új fejezet a VakVarjú történetében  

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Tojásválság az USA-ban

Tojásválság az USA-ban 

Az Egyesült Államok Mezőgazdasági Minisztériumának adatai alapján a tojás ára soha nem látott magasságokba emelkedett az elmúlt hónapokban.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.