Tavasszal új gasztrofesztivál a Balaton körül

A Taste Balaton egy 10 napos gasztro- és kulturális fesztivál, amely összefogja majd a balatoni régió legjobb éttermeit, szállásait és kulturális eseményeit. A fesztivál 26 balatoni étterem, gasztrohotel, valamint kulturális intézmények, borászatok és a Balaton Bike 365 összefogásával jön létre. 2024. március 8-17-ig minden csatlakozó étterem különleges, csak ebben az időpontban elérhető menüvel és programmal készül, így minden esemény egyszeri és megismételhetetlen lesz.

„Egy olyan balatoni fesztivált álmodtunk meg, ahol a látogató könnyen egy főzős workshopon, egy szabadtéren megterített asztal körül vagy egy időutazáson találhatja magát, de az is megtörténhet, hogy kedvenc énekese zenél majd a vacsora mellé. 

 

A Taste Balaton keretében teret adunk az éttermeknek, hogy kitalálják, hogyan tudják még jobban bemutatni magukat. Nem véletlenül választottuk a kora tavaszi időpontot, biztosak vagyunk benne, hogy a Balaton ebben az időszakban legalább annyit tud nyújtani az ide érkező vendégeknek, mint nyáron” - mondja Budavári Dóra, a fesztivál egyik alapítója és szervezője. 

Tíz napon át folyamatosan programok

Csapody Balázs, a Kistücsök Food & Room tulajdonosa az elsők között tette le a voksát a 365 napos balatoni vendéglátás mellett: „A legtöbb balatoni vendéglátós már jó ideje négy évszakos Balatonban gondolkodik, ezért is tartanak nyitva télen-nyáron. Egy ilyen fesztivál remek alkalom arra, hogy a vendéglátók és a vendégek egy kicsit kevésbé megszokott időpontban, nyugodtabb keretek között találkozhassanak, és megmutassuk a Balaton kora tavaszi arcát is”. 

A  fesztivál együttműködő partnere a Balaton Bike 365. Örömmel álltak a kezdeményezés mellé, így a vendégek elektromos biciklivel is tudnak majd közlekedni a fesztivál helyszínei között. A balatonfüredi, keszthelyi és földvári állandó Balaton Bike 365 átvételi pontok mellett további, ideiglenes központokat állítanak majd fel a fesztivál tíz napja alatt.

És mi lesz még? A teljesség igénye nélkül: pop-up kiállítás Sárközi Éva festményeiből, miközben Sárközi Ákos, a Michelin-csillagos Borkonyha séfje vacsorát készít. Megjelennek a gasztronómia legjelesebb képviselői egy nőnapi beszélgetésen, érkeznek vendégséfek Olaszországból és Szlovéniából, lesz terítés workshop profi stylisttal, gasztroséta Pelsőczy Rékával, irodalmi gasztroelőadás Nyáry Krisztiánnal, irodalmi vacsora Grecsó Krisztiánnal, divatbemutató kortást tervezők ruháiból és tudományos előadás a klímaváltozás kihívásairól. Mindez a Balaton legjobb fogásaival vegyítve.

Résztvevő éttermek: 

A Konyhám Stúdió 365 • Anna Grand Hotel • Bistro Sparhelt • Borbarátok • Casa Christa • Csopaki Resti by Laurel • Dobosi Birtokközpont • Hableány • Hotel Bonvino Wine&Spa • Káli Art Inn • Kalóz Strandbisztró • Kistücsök Food&Room • Kővirág • Kristinus • Lavender Terasz • Lelkem Kisvendéglő • Lokal47 • Mi a Kő • NOON Restaurant&Lounge • Oliva Étterem Veszprém • Port étterem&panzió • Pörc - Bisztró és Delikát • Szőlősi Kocsma • Vánkos • Veganeeta • Villa Chez les Amis. • Villa Kabala

Forrás: Turizmus Online


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.