Tavaszi Gasztrohét - a METRO ismét beszáll

Az októberi Gasztrohét sikerén felbuzdulva  márciusban is gáláns ajándékot ad a METRO  a gasztronómia hazai rajongóinak.

Mint ezzel kapcsolatos közleményükben írjál, a tavaszi gasztrofieszta március 13-19. között tart, regisztrálni és kuponokat letölteni pedig az előtte való héten, március 6-12-ig lehet.

A Gasztrohét az étterembe járást, az éttermi kultúrát népszerűsíti, ünnepelve a sokszínű magyarországi gasztronómiát. A 2023. március 13-19-ig tartó Gasztrohéten 5000 Ft értékű kuponokat válthatnak be a vendégek a tematikus kampányhoz csatlakozó több, mint félezer étteremben 10.000 Ft feletti fogyasztás esetén; míg a kampányhoz csatlakozó éttermek a kuponokat  levásárolhatják a kezdeményezést elindító METRO-ban. A Gasztrohéten beváltható kedvezménykuponokat 2023. március 6-12. között lehet letölteni a METRO oldaláról (kupon.metro.hu) regisztrációt követően.

 

A 13 hazai áruházzal rendelkező nagykereskedelmi cég az ágazatban dolgozó szakemberekkel együtt fejlesztve alakítja ki szolgáltatásait és árukínálatát. Az 5000 Ft-os kuponokat ezúttal is METRO-kártya nélkül igényelheti bárki, aki szívesen kalandozna a hazai gasztronómia berkeiben. A kampányhét jó alkalom a kedvenc étterem újbóli meglátogatására, de arra is, hogy a résztvevők tágítsák gasztronómiai látókörüket, és akár egy magasabb árkategóriájú vendéglátóhelyet is kipróbáljanak.

A szabályokról: 

Március 6-12. között: A kupon.metro.hu oldalról lehet válogatni a részt vevő vendéglátóhelyek között, és a választott vendéglátóhely kuponját név és e-mail cím megadásával lehet igényelni. Egy regisztrációval egy 5000 Ft értékű kupon igényelhető, amit e-mailen kap meg a résztvevő.

Március 13-19. között: 10.000 Ft feletti fogyasztásnál váltható be a kupon a választott vendéglátóhelyen. A szabad asztalokról látogatás előtt egyeztetni kell!

 

 

Forrás: METRO / Turizmus Online


Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza

Kiderült: már nem olasz a legjobb pizza 

Az 50 Top Pizza Awards listája a  világ legjobb pizzáit rangsorolja. A győztes ezúttal azonban nem egy olasz étterem lett!
A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg

A hétvégére tervezett Food Truck Show-t is később tartják meg 

A mostani hétvégére tervezett rendezvény az árvíz miatt kialakult helyzetre való tekintettel nem az eredeti időpontban, hanem 2 héttel később, október 5-6. között lesz megtartva.
Fedezzük fel újra a zöldségeket!

Fedezzük fel újra a zöldségeket! 

Napjainkban mind többen hagyják el a húst, és köteleződnek el a vegetáriánus vagy a vegán táplálkozás mellett, akár átmeneti jelleggel (pl. a veganuár alatt), akár véglegesen.
Jön a Kávé Napja az Akváriumban

Jön a Kávé Napja az Akváriumban 

Korlátlan kávékóstolás, versenyek és csúcskávék otthonra is a kávé világnapján, szeptember 29-én, Budapesten.
Bezár a Balaton térségének első vegán étterme

Bezár a Balaton térségének első vegán étterme 

Hét év után bezár az ikonikus étterem.
Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont

Vége a strandidénynek - a balatoni fagylaltosok összegezték az idei szezont 

Legtöbbjüknél az idei forró nyáron jelentősen megnőtt a forgalom.
Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást

Betiltanák a vendéglátóhelyek teraszain a dohányzást 

Az új szabályozást azzal magyarázzák, hogy a korábbi, 2009-es szabályozás óta sokat változott a dohánypiac.
Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon

Újabb étteremben húzzák le a rolót - ezúttal Szolnokon 

A megemelkedett költségek, a sok bizonytalanság és nehézség arra késztette őket, hogy meghozzák ezt a fájdalmas döntést.
Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja

Athén a világ egyik legmenőbb gasztronómiai úti célja 

Annak ellenére, hogy mindössze 627 ötcsillagos étteremmel és 31 Michelin-besorolású helyszínnel rendelkezik, úgy tűnik, Athén megnyerte magának a felmérés résztvevőit.
Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája

Jön a Nápolyi Pizzériák Éjszakája 

 A kezdeményezés idén még több pizzériával/étteremmel folytatódik - az ország számos pontján. 

Interjú

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.
Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén

Ariana Grüll: Az építészeknek túl kell lépniük a nemzetközi trendek puszta követésén 

A Klasszis TopDesign 2024 verseny egyik zsűritagja, Ariana Grüll a tavalyi versennyel kapcsolatos tapasztalatairól mesélt, és arról, hogy mit vár az idei pályaművektől.