A fogadó a Stílusos Vidéki Éttermiség bölcsőjének tekinthető: 2012 februárjában itt jött létre az első gasztrorandevú, amely közel hozta egymáshoz a fogékony közönséget és az akkor még nyolc innovatív vidéki konyhát vezető séfet, illetve éttermet. A jelenleg 16 vidéki étterem közös nevezője a minőségi konyha és a szívből jövő vendéglátás. A cél mindezek népszerűsítése évi egy nagy, illetve több kisebb rendezvény keretén belül azzal a nem titkolt szándékkal, hogy az ínyenc utazók fókuszába új, kevéssé ismert kulináris desztinációk kerüljenek.
A Tavaszváró Mini Svétre pár nap alatt betelt a regisztráció.Az esemény a tavaszi napsütés és a téltemetés jegyében telt. A tematika ezúttal a téli zöldségek szerepeltetése volt az ételekben,annál is inkább, mert ilyenkor a tavaszi primőrök még nem elérhetőek, a téliek viszont igen, így ezek – a cékla, a sütőtök, a csicsóka, a lilakáposzta - kaptak még egy utolsó lehetőséget a tündöklésre. Az eseményen résztvevő éttermek és fogásaik:
Rosinante Fogadó, Szigetmonostor:
• Lilakáposzta-krémleves szigetmonostori kecskesajttal
• Friss harcsatepertő, zöldség gratin
• Aranygaluska
Szabi A Pék, Szentendre:
•Bivaly ricottával töltött tortelloni zöldségszószban és colonnatai szalonnával
•Bomboloni fánkok 10 féle lekvárral
Kistücsök Étterem, Balatonszemes:
•Gombapástétom tökmagolajos salátával
•Tokhalsült zellerrel, répákkal és tökmagolajos vajszósszal
Macok Bisztró, Eger:
•Vietnámi marhahúsleves
•Macok túrógombóc
Nomád Hotel, Noszvaj:
•Gines paradicsomleves
•Malacpofa téli zöldséges tócsnival, céklával
Viator Étterem, Pannonhalma:
•Krémes rizottó, fokhagymás-gyömbéres garnélával és/vagy rozmaringos sütőtökkel és kéksajtta
l•Levendulás mille-feuille
Forrás: Turizmus Online