Téliesített teraszmegoldást keres a Hegyvidéki Ízlelő

A megváltozott munkaképességű dolgozók vendégváróhelye a hidegebb napokon is szeretne vendégeket fogadni - ehhez kérik most a szakma segítségét.

Egész nyáron nagyszerűen funkcionált a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató budai vendéglátóhely, a XII. kerületi Önkormányzati Hivatal alsó szintjén, terasszal is rendelkező Hegyividéki Ízlelő, amely a szekszárdi, szintén hasonló, fogyatékosokat foglalkoztató bisztró, a Kék Madár Alapítvány által üzemeltetett Ízlelő fővárosi kistestvére. Sokan érkeztek hozzájuk délidőben, és persze mindenki a teraszon szerette volna elfogyasztani ebédjét, nem pedig a benti zárt térben -  covid-veszély idején ez teljesen érthető.

Mivel a kinti 10 asztallehetőség kevésnek bizonyult, akkora a kereslet, ezért az üzemeltetők terve az, hogy kibővítik a következő hónapokban a teraszon elférők számát, több asztalt helyezve el. Azonban, mivel beköszöntött a hidegebb idő, nem szívesen ülnek a vendégek a kinti zordabb körülmények között. Hacsak nem fedné teraszponyva a fejük felett a teret, és teraszfűtőt is szeretnének lizingelni esetleg olyan szállodától vagy más vendéglátóhelytől, amelyik épp most zárva tart, és tudná mellőzni ezeket a téliesítő berendezéseket.

Ha bárki tudna javasolni megoldást az Ízlelő csapatának, nagyon várják a jelentkezését a [email protected]  címen.

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.