Téliesített teraszmegoldást keres a Hegyvidéki Ízlelő

A megváltozott munkaképességű dolgozók vendégváróhelye a hidegebb napokon is szeretne vendégeket fogadni - ehhez kérik most a szakma segítségét.

Egész nyáron nagyszerűen funkcionált a megváltozott munkaképességűeket foglalkoztató budai vendéglátóhely, a XII. kerületi Önkormányzati Hivatal alsó szintjén, terasszal is rendelkező Hegyividéki Ízlelő, amely a szekszárdi, szintén hasonló, fogyatékosokat foglalkoztató bisztró, a Kék Madár Alapítvány által üzemeltetett Ízlelő fővárosi kistestvére. Sokan érkeztek hozzájuk délidőben, és persze mindenki a teraszon szerette volna elfogyasztani ebédjét, nem pedig a benti zárt térben -  covid-veszély idején ez teljesen érthető.

Mivel a kinti 10 asztallehetőség kevésnek bizonyult, akkora a kereslet, ezért az üzemeltetők terve az, hogy kibővítik a következő hónapokban a teraszon elférők számát, több asztalt helyezve el. Azonban, mivel beköszöntött a hidegebb idő, nem szívesen ülnek a vendégek a kinti zordabb körülmények között. Hacsak nem fedné teraszponyva a fejük felett a teret, és teraszfűtőt is szeretnének lizingelni esetleg olyan szállodától vagy más vendéglátóhelytől, amelyik épp most zárva tart, és tudná mellőzni ezeket a téliesítő berendezéseket.

Ha bárki tudna javasolni megoldást az Ízlelő csapatának, nagyon várják a jelentkezését a mesziandrea@kek-madar.hu  címen.

 

 

 

 

 

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.