A Saville ingatlanügynökség kutatásából kiderült, hogy például a Nandos’s-t, aTragus-t és a JD Wetherspoon céget tömörítő The Restaurant Group harminc új üzlet nyitását tervezi jövőre. A Pizza Express, az Ask és a Zizzi tulajdonosa, a Gondola Holdings már bejelentette, hogy negyven egységet nyit 2009-ben, de ez a szám még tízzel is nőhet. Egy korábbi tanulmány szerint a brit gyorsétterem-piac az idén is nőtt a tavalyihoz képest: 3,8 milliárd fontról 4,7 milliárd fontra. Andrew McGregor, a Saville egyik igazgatója azt mondta, a legtöbb új étterem kereskedelmi környezetben, azaz forgalmas üzletek közvetlen közelében, vagy bevásárlóközpontokban nyílik. “Kihasználják a boltok hosszú nyitvatartását, és azt, hogy aki már vásárol, az ételre is könnyebben adja ki a pénzét.” – tette hozzá. Vannak azonban olyan vélemények is, hogy ezt a jelenséget korai lenne még trendként kezelni, hiszen nem minden márka keresi ezt a környezetet. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a válság sokkal inkább a kis éttermeket sújtja majd, és nem a komoly vásárlóerővel bíró nagyokat. (www.caterersearch.com)
Terjeszkednek a gyorséttermek
A gyorséttermek a gazdasági válság ellenére is komoly bővítéseket terveznek 2009-re – derült ki egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérésből.
Újdonság: pizza és bor egy palackban
Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás
A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak
Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely
A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj
A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja
Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán
A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?
A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?
Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban
Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Interjú
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket
Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.