Terjeszkednek a gyorséttermek

A gyorséttermek a gazdasági válság ellenére is komoly bővítéseket terveznek 2009-re – derült ki egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérésből.

A Saville ingatlanügynökség kutatásából kiderült, hogy például a Nandos’s-t, aTragus-t és a JD Wetherspoon céget tömörítő The Restaurant Group harminc új üzlet nyitását tervezi jövőre. A Pizza Express, az Ask és a Zizzi tulajdonosa, a Gondola Holdings már bejelentette, hogy negyven egységet nyit 2009-ben, de ez a szám még tízzel is nőhet. Egy korábbi tanulmány szerint a brit gyorsétterem-piac az idén is nőtt a tavalyihoz képest: 3,8 milliárd fontról 4,7 milliárd fontra. Andrew McGregor, a Saville egyik igazgatója azt mondta, a legtöbb új étterem kereskedelmi környezetben, azaz forgalmas üzletek közvetlen közelében, vagy bevásárlóközpontokban nyílik. “Kihasználják a boltok hosszú nyitvatartását, és azt, hogy aki már vásárol, az ételre is könnyebben adja ki a pénzét.” – tette hozzá. Vannak azonban olyan vélemények is, hogy ezt a jelenséget korai lenne még trendként kezelni, hiszen nem minden márka keresi ezt a környezetet. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a válság sokkal inkább a kis éttermeket sújtja majd, és nem a komoly vásárlóerővel bíró nagyokat. (www.caterersearch.com)

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.