Terjeszkednek a gyorséttermek

A gyorséttermek a gazdasági válság ellenére is komoly bővítéseket terveznek 2009-re – derült ki egy, az Egyesült Királyságban végzett felmérésből.

A Saville ingatlanügynökség kutatásából kiderült, hogy például a Nandos’s-t, aTragus-t és a JD Wetherspoon céget tömörítő The Restaurant Group harminc új üzlet nyitását tervezi jövőre. A Pizza Express, az Ask és a Zizzi tulajdonosa, a Gondola Holdings már bejelentette, hogy negyven egységet nyit 2009-ben, de ez a szám még tízzel is nőhet. Egy korábbi tanulmány szerint a brit gyorsétterem-piac az idén is nőtt a tavalyihoz képest: 3,8 milliárd fontról 4,7 milliárd fontra. Andrew McGregor, a Saville egyik igazgatója azt mondta, a legtöbb új étterem kereskedelmi környezetben, azaz forgalmas üzletek közvetlen közelében, vagy bevásárlóközpontokban nyílik. “Kihasználják a boltok hosszú nyitvatartását, és azt, hogy aki már vásárol, az ételre is könnyebben adja ki a pénzét.” – tette hozzá. Vannak azonban olyan vélemények is, hogy ezt a jelenséget korai lenne még trendként kezelni, hiszen nem minden márka keresi ezt a környezetet. Abban viszont mindenki egyetért, hogy a válság sokkal inkább a kis éttermeket sújtja majd, és nem a komoly vásárlóerővel bíró nagyokat. (www.caterersearch.com)

Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.