Thai Gasztronómiai és Kulturális Hét Budapesten

Az Office of Commercial Affairs, Royal Thai Embassy és a Sofitel Budapest Chain Bridge a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is megrendezi a Thai Gasztronómiai és Kulturális Hetet 2010. szeptember 29-e és október 5-e között.

A Sofitel thaiföldi testvérszállodáiból érkező séfek, Ms. Jaruwan Jongkumang, Mr. Anusak Chan-urai és Ms. Wanna Saengbuangam hétköznap délutánonként és esténként főzőkurzusok alkalmával tanítják meg a vállalkozó kedvűeket konyhájuk alapfogásaira. Egész héten különlegesen fűszerezett ételek illata lengi majd körül a szállodát, és a külön erre az eseményre összeállított menü segítségével képzeletbeli utazást tehetnek az érdeklődők a csodák földjére, ahol a halolaj, a bambuszrügy, a darált mogyoró, és a chili mind elengedhetetlen összetevők. A vasárnapi büféasztalos ebéd során még több thai különlegesség kóstolható meg. Aki kipróbálja a menüt és részt vesz a vasárnapi ebéden is, annak lehetősége nyílik megnyerni az 1 hetes, 2 főre szóló thaiföldi utazást szállással és reggelivel a Sofitel és a Quatar Airlines jóvoltából.

A thai konyha és gasztronómia napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nemcsak az egzotikus ízeknek köszönheti ezt, hanem minden bizonnyal az is hozzájárul ehhez, hogy egyesíti a jót az egészségessel. A sok friss zöldség, a hal, a fűszerek mind kiváló alapanyagai a thai konyhána.


MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.