A Sofitel thaiföldi testvérszállodáiból érkező séfek, Ms. Jaruwan Jongkumang, Mr. Anusak Chan-urai és Ms. Wanna Saengbuangam hétköznap délutánonként és esténként főzőkurzusok alkalmával tanítják meg a vállalkozó kedvűeket konyhájuk alapfogásaira. Egész héten különlegesen fűszerezett ételek illata lengi majd körül a szállodát, és a külön erre az eseményre összeállított menü segítségével képzeletbeli utazást tehetnek az érdeklődők a csodák földjére, ahol a halolaj, a bambuszrügy, a darált mogyoró, és a chili mind elengedhetetlen összetevők. A vasárnapi büféasztalos ebéd során még több thai különlegesség kóstolható meg. Aki kipróbálja a menüt és részt vesz a vasárnapi ebéden is, annak lehetősége nyílik megnyerni az 1 hetes, 2 főre szóló thaiföldi utazást szállással és reggelivel a Sofitel és a Quatar Airlines jóvoltából.
A thai konyha és gasztronómia napjainkban egyre nagyobb népszerűségnek örvend, és nemcsak az egzotikus ízeknek köszönheti ezt, hanem minden bizonnyal az is hozzájárul ehhez, hogy egyesíti a jót az egészségessel. A sok friss zöldség, a hal, a fűszerek mind kiváló alapanyagai a thai konyhána.