Tíz év: ünnepel az Onyx

Budapest szívében a Vörösmarty téren 2007 tavaszán nyitotta meg kapuit az Onyx étterem a valamikori Kis-Gerbeaud helyén. Az étterem nyitásával a menedzsment célja az volt, hogy Magyarországon is legyen nemzetközi mércével is elismert étterem. Ez sikerült, nem is akárhogyan!

Az elmúlt tíz ében az Onyx étterem a konyhában dolgozó profi csapatnak és a kiváló szakmai vezetésnek köszönhetően hamar ismert és elismert lett hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A Gault&Millau étteremkalauz 17 ponttal, míg a Michelin Guide 2011-ben 1 Michelin csillaggal ismeri el az Onyx éttermet, melyet azóta is sikerült megtartania.

Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous-chef újításai hamar az élmezőnybe jutatták az éttermet, hiszen már a nyitás követő 4-évben Michelin csillagot szereztek. Mindemellett igazi alkotóközpontot hoztak létre, melyben több új tehetség kibontakozhatott. A tavalyi év során séfváltásra került sor, azonban az új séfnek, Mészáros Ádámnak, aki még tanulóként került az étterembe, sikerült a Michelin csillagot megtartania.

Az étterem vezetése és a kiváló, összetartó csapat tartja az eredeti koncepciót, mely egy olyan elegáns és világszínvonalú étterem üzemeltetése, ahol a friss és kiváló hazai alapanyagokból innovatív technológiával mutatják be a megújuló magyar konyha fogásait.

Gratulálunk az Onyx vezetésének és egész csapatának az elmúlt tíz év sikereihez!

Forrás: Vendég & Hotel Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.