Tíz év: ünnepel az Onyx

Budapest szívében a Vörösmarty téren 2007 tavaszán nyitotta meg kapuit az Onyx étterem a valamikori Kis-Gerbeaud helyén. Az étterem nyitásával a menedzsment célja az volt, hogy Magyarországon is legyen nemzetközi mércével is elismert étterem. Ez sikerült, nem is akárhogyan!

Az elmúlt tíz ében az Onyx étterem a konyhában dolgozó profi csapatnak és a kiváló szakmai vezetésnek köszönhetően hamar ismert és elismert lett hazai és nemzetközi szinten egyaránt. A Gault&Millau étteremkalauz 17 ponttal, míg a Michelin Guide 2011-ben 1 Michelin csillaggal ismeri el az Onyx éttermet, melyet azóta is sikerült megtartania.

Szulló Szabina executive chef és Széll Tamás sous-chef újításai hamar az élmezőnybe jutatták az éttermet, hiszen már a nyitás követő 4-évben Michelin csillagot szereztek. Mindemellett igazi alkotóközpontot hoztak létre, melyben több új tehetség kibontakozhatott. A tavalyi év során séfváltásra került sor, azonban az új séfnek, Mészáros Ádámnak, aki még tanulóként került az étterembe, sikerült a Michelin csillagot megtartania.

Az étterem vezetése és a kiváló, összetartó csapat tartja az eredeti koncepciót, mely egy olyan elegáns és világszínvonalú étterem üzemeltetése, ahol a friss és kiváló hazai alapanyagokból innovatív technológiával mutatják be a megújuló magyar konyha fogásait.

Gratulálunk az Onyx vezetésének és egész csapatának az elmúlt tíz év sikereihez!

Forrás: Vendég & Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.