Tíz százalék a törzsgárda

A magyar McDonald’s 1998 óta évente elismeri munkatársai kiemelkedő hűségét. A Törzsgárda kitüntetést a vállalatnál 10, 15, illetve 20 éve dolgozó munkatársak kapják. Tavaly 79-en nyerték el az alkalmazotti hűségért járó díjakat. A McDonald’s-nak Magyarországon ma több mint 550 olyan dolgozója van, akik legalább 10 éve kitartanak a vállalat mellett.

A McDonald’s-nak tavaly 39 olyan munkatársa volt, akik éppen 10 éve erősítik a vállalatot, 36 alkalmazott 15 éve, 4 pedig már 20 éve tart ki hűségesen munkaadója mellett. A program keretében 2012-ben kitüntetettek között 7 irodai és 72 éttermi kolléga volt, közülük 5-en vezetők, 67-en pedig különböző éttermi beosztású dolgozók. A jutalmazottak együtt több mint 200 évet töltöttek a vállalatnál, ennyi idő alatt már közel 55 millió sajtburger készíthető el. A kitüntetéshez több mint 10 millió forint értékű összjutalom is járt, a programban elismert dolgozók ezen felül minden 10 év után 1 hónap, a vállalat által fizetett szabadságot is kapnak. A vállalat nagyon büszke rá, hogy több mint 550 dolgozóját, a teljes alkalmazotti állomány több mint 10 százalékát legalább egy évtizedes lojalitás fűzi a McDonald’s-hoz.

A legújabb, 2012-es Törzsgárda tagok között akad fiatalos nyugdíjas, aki 63 évesen lépett be a vállalathoz és 10 éves tagságát ünnepelhette, egy békéscsabai ikerpár pedig már 15 éve dolgozik testvéri egyetértésben a gyorsétterem-láncnál.

„A kezdetektől fogva nagyra értékeljük a lojalitást, és igyekszünk megőrizni, erősíteni munkatársaink bizalmát. A hosszú távú elköteleződés sokat jelent számunkra és persze nem titkolt célunk az sem, hogy a jelenlegi dolgozóink megtartása mellett a McDonald’s a jövőben is vonzó munkahely maradjon az álláskeresők számára. A 10, 15, 20 éve itt dolgozók mellett ezért a 3 és 5 éve a céghez tartozók hűségét is évről évre honorálja a vállalat.” - mondta Gáspár Ferenc, a cég HR igazgatója.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.