Tíz százalék a törzsgárda

A magyar McDonald’s 1998 óta évente elismeri munkatársai kiemelkedő hűségét. A Törzsgárda kitüntetést a vállalatnál 10, 15, illetve 20 éve dolgozó munkatársak kapják. Tavaly 79-en nyerték el az alkalmazotti hűségért járó díjakat. A McDonald’s-nak Magyarországon ma több mint 550 olyan dolgozója van, akik legalább 10 éve kitartanak a vállalat mellett.

A McDonald’s-nak tavaly 39 olyan munkatársa volt, akik éppen 10 éve erősítik a vállalatot, 36 alkalmazott 15 éve, 4 pedig már 20 éve tart ki hűségesen munkaadója mellett. A program keretében 2012-ben kitüntetettek között 7 irodai és 72 éttermi kolléga volt, közülük 5-en vezetők, 67-en pedig különböző éttermi beosztású dolgozók. A jutalmazottak együtt több mint 200 évet töltöttek a vállalatnál, ennyi idő alatt már közel 55 millió sajtburger készíthető el. A kitüntetéshez több mint 10 millió forint értékű összjutalom is járt, a programban elismert dolgozók ezen felül minden 10 év után 1 hónap, a vállalat által fizetett szabadságot is kapnak. A vállalat nagyon büszke rá, hogy több mint 550 dolgozóját, a teljes alkalmazotti állomány több mint 10 százalékát legalább egy évtizedes lojalitás fűzi a McDonald’s-hoz.

A legújabb, 2012-es Törzsgárda tagok között akad fiatalos nyugdíjas, aki 63 évesen lépett be a vállalathoz és 10 éves tagságát ünnepelhette, egy békéscsabai ikerpár pedig már 15 éve dolgozik testvéri egyetértésben a gyorsétterem-láncnál.

„A kezdetektől fogva nagyra értékeljük a lojalitást, és igyekszünk megőrizni, erősíteni munkatársaink bizalmát. A hosszú távú elköteleződés sokat jelent számunkra és persze nem titkolt célunk az sem, hogy a jelenlegi dolgozóink megtartása mellett a McDonald’s a jövőben is vonzó munkahely maradjon az álláskeresők számára. A 10, 15, 20 éve itt dolgozók mellett ezért a 3 és 5 éve a céghez tartozók hűségét is évről évre honorálja a vállalat.” - mondta Gáspár Ferenc, a cég HR igazgatója.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.