Tíz százalék a törzsgárda

A magyar McDonald’s 1998 óta évente elismeri munkatársai kiemelkedő hűségét. A Törzsgárda kitüntetést a vállalatnál 10, 15, illetve 20 éve dolgozó munkatársak kapják. Tavaly 79-en nyerték el az alkalmazotti hűségért járó díjakat. A McDonald’s-nak Magyarországon ma több mint 550 olyan dolgozója van, akik legalább 10 éve kitartanak a vállalat mellett.

A McDonald’s-nak tavaly 39 olyan munkatársa volt, akik éppen 10 éve erősítik a vállalatot, 36 alkalmazott 15 éve, 4 pedig már 20 éve tart ki hűségesen munkaadója mellett. A program keretében 2012-ben kitüntetettek között 7 irodai és 72 éttermi kolléga volt, közülük 5-en vezetők, 67-en pedig különböző éttermi beosztású dolgozók. A jutalmazottak együtt több mint 200 évet töltöttek a vállalatnál, ennyi idő alatt már közel 55 millió sajtburger készíthető el. A kitüntetéshez több mint 10 millió forint értékű összjutalom is járt, a programban elismert dolgozók ezen felül minden 10 év után 1 hónap, a vállalat által fizetett szabadságot is kapnak. A vállalat nagyon büszke rá, hogy több mint 550 dolgozóját, a teljes alkalmazotti állomány több mint 10 százalékát legalább egy évtizedes lojalitás fűzi a McDonald’s-hoz.

A legújabb, 2012-es Törzsgárda tagok között akad fiatalos nyugdíjas, aki 63 évesen lépett be a vállalathoz és 10 éves tagságát ünnepelhette, egy békéscsabai ikerpár pedig már 15 éve dolgozik testvéri egyetértésben a gyorsétterem-láncnál.

„A kezdetektől fogva nagyra értékeljük a lojalitást, és igyekszünk megőrizni, erősíteni munkatársaink bizalmát. A hosszú távú elköteleződés sokat jelent számunkra és persze nem titkolt célunk az sem, hogy a jelenlegi dolgozóink megtartása mellett a McDonald’s a jövőben is vonzó munkahely maradjon az álláskeresők számára. A 10, 15, 20 éve itt dolgozók mellett ezért a 3 és 5 éve a céghez tartozók hűségét is évről évre honorálja a vállalat.” - mondta Gáspár Ferenc, a cég HR igazgatója.


Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében

Gasztronómia, piac és oldtimerek egy helyen: új közösségi hely Buda szívében 

Budapest egyik legújabb közösségi tere, a GlassHouse Kolosy a II. és III. kerület határán nyitotta meg kapuit, izgalmas gasztronómiai és kulturális élményeket kínálva.
A mesterséges intelligencia már a konyhában van

A mesterséges intelligencia már a konyhában van 

Okoseszközök a közelgő Konyhakiállítás idei sztárjai
Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.