Tízmilliárd forintot költenek a fesztiválozók ételre és italra

A belépők és a szálláshelyek mellett vendéglőben, boltban is költekeznek nyáron a fesztiválozók – számol be a blokkk.com. A K&H felmérése szerint a fesztiválozók napi tízezer forintot költenek, - ismerve a rendezvények vendéglátóhelyeinek árait, ez nem is olyan sok.

Elindult a Sziget Fesztivál, a legnagyobb a sorban (volt Volt, Balaton Sound, Orfű, EFOTT, CAMPUS ) előreláthatóan félmillió feletti látogatószámmal. A többi együtt hoz nagyjából hasonló számú vendéget, így az egész együtt egymillió feletti résztvevő számot jelent. Akik persze költekeznek is, zsebpénzből, nyári diákmelóból és aki dolgozik, az abból.

A Sziget jegyárai megszűrik a résztvevőket, hiszen egy sima napijegy 25 ezer forint, ami csak akkor olcsóbb - egy napra számítva - ha több napra megy valaki. A hétnapos bérlet a napi 15.700 forintjával 110 ezer forint, a belépőért cserébe pedig csak besétálhatunk a szigetre. Van még szállásköltség és akkor még nem ettünk és ittunk semmit. Így is megtelik minden fesztivál, persze szép számmal külföldi vendégekkel.


Költenek a fesztiválozók rendesen a boltban is

A K&H felmérése szerint a fesztiválozók napi tízezer forintot költenek, - ismerve a rendezvények vendéglátóhelyeinek árait, ez nem is olyan sok. A legnagyobb fék, hogy a szigetre alkoholt bevinni tilos, márpedig sokak szerint sörivás nélkül nem fesztivál a fesztivál. Így - a becsempészésen kívül két lehetősége van a fesztiválozónak. Vagy már feltankol és meg is issza kívül az alkoholos italát kerítésen kívül, vagy belül vásárol, nyilván jó drágán, ha vendéglátóhelyen teszi-veszi a dolgát. Persze ott az Aldi (a Volt-on is ő volt), ami sokkal olcsóbb, vannak is sorok szépen.

És az, hogy a környék boltjait is megrohanják a fesztiválozók, tudott és látott dolog, amiből az Auchan húzhatja a legtöbbet, állandó is a fesztiválozók tömege nála, amolyan hiper-fesztivált is tartva, füvön, parkolóban, vagy éppen a polcok között.

Végül kiindulva az említett felmérésből az derül ki, hogy a fesztiválozók a boltokban, vendéglátóhelyeken a nyári hónapokban elköltenek vagy 10 milliárd forintot. Ennyit hoznak a boltosok és a vendéglősök konyhájára.

 

Forrás: Store Insider


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.