Tízmilliárd forintot költenek a fesztiválozók ételre és italra

A belépők és a szálláshelyek mellett vendéglőben, boltban is költekeznek nyáron a fesztiválozók – számol be a blokkk.com. A K&H felmérése szerint a fesztiválozók napi tízezer forintot költenek, - ismerve a rendezvények vendéglátóhelyeinek árait, ez nem is olyan sok.

Elindult a Sziget Fesztivál, a legnagyobb a sorban (volt Volt, Balaton Sound, Orfű, EFOTT, CAMPUS ) előreláthatóan félmillió feletti látogatószámmal. A többi együtt hoz nagyjából hasonló számú vendéget, így az egész együtt egymillió feletti résztvevő számot jelent. Akik persze költekeznek is, zsebpénzből, nyári diákmelóból és aki dolgozik, az abból.

A Sziget jegyárai megszűrik a résztvevőket, hiszen egy sima napijegy 25 ezer forint, ami csak akkor olcsóbb - egy napra számítva - ha több napra megy valaki. A hétnapos bérlet a napi 15.700 forintjával 110 ezer forint, a belépőért cserébe pedig csak besétálhatunk a szigetre. Van még szállásköltség és akkor még nem ettünk és ittunk semmit. Így is megtelik minden fesztivál, persze szép számmal külföldi vendégekkel.


Költenek a fesztiválozók rendesen a boltban is

A K&H felmérése szerint a fesztiválozók napi tízezer forintot költenek, - ismerve a rendezvények vendéglátóhelyeinek árait, ez nem is olyan sok. A legnagyobb fék, hogy a szigetre alkoholt bevinni tilos, márpedig sokak szerint sörivás nélkül nem fesztivál a fesztivál. Így - a becsempészésen kívül két lehetősége van a fesztiválozónak. Vagy már feltankol és meg is issza kívül az alkoholos italát kerítésen kívül, vagy belül vásárol, nyilván jó drágán, ha vendéglátóhelyen teszi-veszi a dolgát. Persze ott az Aldi (a Volt-on is ő volt), ami sokkal olcsóbb, vannak is sorok szépen.

És az, hogy a környék boltjait is megrohanják a fesztiválozók, tudott és látott dolog, amiből az Auchan húzhatja a legtöbbet, állandó is a fesztiválozók tömege nála, amolyan hiper-fesztivált is tartva, füvön, parkolóban, vagy éppen a polcok között.

Végül kiindulva az említett felmérésből az derül ki, hogy a fesztiválozók a boltokban, vendéglátóhelyeken a nyári hónapokban elköltenek vagy 10 milliárd forintot. Ennyit hoznak a boltosok és a vendéglősök konyhájára.

 

Forrás: Store Insider


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.