Több mint százmillió a lipóti kár

Meghaladja a százmillió forintot a kár, amelyet a lipóti fürdőben a csütörtökre virradóra kiütött tűz okozott - közölte a létesítmény igazgatója.

A korábbi közlésnek megfelelően pénteken kinyitnak, a leégett büfé-, öltöző és mellékhelyiség-épületet kordonnal kerítik körbe, több kisebb büfé nyílik a területen, öltözőket és vizesblokkokat pedig konténerekben alakítanak ki. Mivel a tűzeset miatt nem tudják a korábbi színvonalat biztosítani, a jegyárakat ötödével csökkentik - mondta el Pannonhalmi Petra.

Egyelőre nincs szó arról - tette hozzá -, hogy a történtek miatt előbbre hozzák a szeptember végi szezonzárást.

A lángok a büféépületben és annak kiszolgáló helyiségeiben csaptak fel, kevéssel éjjel egy óra után, szinte teljesen elpusztítva ezeket a helyiségeket; az 5-600 négyzetméteren pusztító tüzet győri és mosonmagyaróvári tűzoltók fékezték meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtök reggeli közlése szerint nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény miatt gyulladt volna ki a lipóti élményfürdő büféépülete. Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Helyiek elmondása szerint a sötét égbolton hatalmas füstoszlop kísérte a tüzet, a lángokat egy kilométerről is látni lehetett.

A Lipóti Termál- és Élményfürdő honlapja szerint a hét hektáron elterülő, 2002 óta működő komplexum két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, egy 1200 négyzetméteres strandmedencével és egy külön kis szigeten elhelyezett vízimalom-szaunával várja a fürdőzni vágyókat. A termálvizet - amely kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére kiválóan alkalmazható - 1993-ban ásványvízzé, majd 2004-ben gyógyvízzé minősítették. (MTI - ATV)


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.