Több mint százmillió a lipóti kár

Meghaladja a százmillió forintot a kár, amelyet a lipóti fürdőben a csütörtökre virradóra kiütött tűz okozott - közölte a létesítmény igazgatója.

A korábbi közlésnek megfelelően pénteken kinyitnak, a leégett büfé-, öltöző és mellékhelyiség-épületet kordonnal kerítik körbe, több kisebb büfé nyílik a területen, öltözőket és vizesblokkokat pedig konténerekben alakítanak ki. Mivel a tűzeset miatt nem tudják a korábbi színvonalat biztosítani, a jegyárakat ötödével csökkentik - mondta el Pannonhalmi Petra.

Egyelőre nincs szó arról - tette hozzá -, hogy a történtek miatt előbbre hozzák a szeptember végi szezonzárást.

A lángok a büféépületben és annak kiszolgáló helyiségeiben csaptak fel, kevéssel éjjel egy óra után, szinte teljesen elpusztítva ezeket a helyiségeket; az 5-600 négyzetméteren pusztító tüzet győri és mosonmagyaróvári tűzoltók fékezték meg.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese csütörtök reggeli közlése szerint nincs arra utaló jel, hogy bűncselekmény miatt gyulladt volna ki a lipóti élményfürdő büféépülete. Kálmán Gabriella tájékoztatása szerint tűzvizsgáló bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Helyiek elmondása szerint a sötét égbolton hatalmas füstoszlop kísérte a tüzet, a lángokat egy kilométerről is látni lehetett.

A Lipóti Termál- és Élményfürdő honlapja szerint a hét hektáron elterülő, 2002 óta működő komplexum két gyógyvizes medencével, úszómedencével, gyermekpancsolókkal, sodrófolyosóval, pezsgőfürdővel, masszázselemekkel teli élménymedencével, egy 1200 négyzetméteres strandmedencével és egy külön kis szigeten elhelyezett vízimalom-szaunával várja a fürdőzni vágyókat. A termálvizet - amely kopásos ízületi és gerincbetegségek, krónikus gyulladásos ízületi betegségek, reumatikus panaszok és balesetek mozgásszervi szövődményeinek kezelésére kiválóan alkalmazható - 1993-ban ásványvízzé, majd 2004-ben gyógyvízzé minősítették. (MTI - ATV)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.