Több tucat gyerek rosszul lett a világ legerősebb chili paprikájától

Az Indiana Állam-beli New Castle Middle School több mint két tucat diákja „megbetegedett", miután kipróbálták az egyik osztálytársuk által behozott Carolina Reaper paprikát, állította az iskola igazgatója.

A Carolina Reapert tartják a világ legerősebb chili paprikájának.

1.57 millió egységet képvisel a chili paprikák csípősségét mérő Scoville skálán.

A jalapeno paprikák 3500 és 10 000 Scoville egység között lavíroznak.

„Volt egy diákunk, akinek az apja ilyen Carolina Reaper paprikát termeszt, ő pedig egy csomót behozott az iskolába, és ebéd közben körbe osztogatta őket" – közölte Jaci Hadsell, a New Castle Middle School igazgatója az ABC News-zal.

Az incidens akkor keltette fel a tanárok figyelmét, amikor egy gyermek láthatóan a szemébe dörzsölte a paprika olajait és a fájdalomtól hajtva, hadonászva össze-vissza futkározni kezdett, mondta Hadsell, hozzátéve, hogy összességében több mint két tucat diák panaszkodott égető érzésre a szájában és az arcán.

„Tejet adtunk nekik, hogy megpróbálják bevonni vele a gyomrukat, majd úgy döntöttünk, hogy kihívjuk a helyi mentőket” – nyilatkozta Hadsell.

Miközben enyhíteni próbálták a diákok égető érzését, figyelték, hogy nem alakul-e ki valakinél anafilaxiás sokk (a súlyos allergia egyik életveszélyes formája).

„Szerencsére senkit sem kellett a megyei kórházba szállítani, és amikor már mindenki jól volt, hazaengedtük őket a szülőkhöz” – állította Hadsell.

A gyereket, aki a paprikát behozta „kellően megfegyelmezték”, tette hozzá az igazgató.


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.