Tokaj Budára költözött

Prémium delikatesz nyílt Tokaj-Hegyalja exkluzív termékeit kínálva a Lánchíd lábánál. Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, a TokajiMyLove projekt elindult, most újabb szintet lépett a borvidék népszerűsítését célul tűző platform.

A budai Dunapart legszebb utcájában nyitott ki az apró, de annál izgalmasabb választékú TokajiMyLove borkereskedés- és borbár, ahol megvásárolhatók, kóstolhatók a kizárólag a Tokaji borvidékről származó különleges finomságok.

Mi az a TokajiMyLove?

Egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek lényege, hogy népszerűsítse a borvidéket, és közös platformon teszi elérhetővé a helyi kézműves termékeket, valamint a projekthez csatlakozott borászatok választékát. Blog felületükön rendszeresen olvasható kulináris és kulturális programok, újdonságok. Ehhez kapcsolódóan indult el 2020 tavaszán webshopjuk, így országszerte megrendelhetővé váltak a máshonnan nemigen beszerezhető helyi finomságok és számos kispincészet termékei.

Kávé, könyv és sör is

A tulajdonosok - kilépve az eddigi online vásárlási térből - Budapest egyik, turisták által is szívesen látogatott helyszínén, a Lánchíd budai hídfőjénél nyitottak delikáteszt 2021 nyarán. Ahol már személyesen is megvásárolhatók a választékba kerülő prémium borok, lekvárok, szörpök, csokoládék, borecetek, mézek, sajtok, mangalica húskészítmények, sőt, Tokajban pörkölt kávé, sör és könyvek is.

Mádi kő a belső dizájn kialakításánál

Az üzlet dizájnjának kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az autentikus elemek összhangban legyenek a modern megjelenéssel. A falakat mádi kő díszíti, a plafonból tokaji borospalack lámpák lógnak, a szelfi fal pedig úgy lett kialakítva, hogy évszakonként más-más fotó teremti meg a hely hangulatát. A híres dűlőkről származó vulkanikus kövek is fontos elemei az összképnek, hiszen az a cél, hogy a vásárlók úgy érezzék, mintha Tokaj-Hegyaljára érkeztek volna.

„Pár négyzetméternyi Hegyalja-életérzést nyújtunk a fővárosban. Letisztult, trendi, mégis otthonos delikatesz szerettünk volna kialakítani, ahol a magyar és külföldi vendégek is nagyszerű ár-érték arányban válogathatnak a borvidék kézműves termékei között.”, mondta Tóbiás Adrienn, a TokajiMyLove egyik megálmodója a sajtóbemutató alkalmával. 

Páratlan borválaszték 

A borválaszték rendkívül változatos: a minőségi borok a mindenki számára elérhető kategóriától az egészen exkluzív tételekig megvásárolhatók, illetve kóstolhatók. A prémium delikáteszben ráadásul kizárólagos magyarországi forgalmazóhelyként elérhetőek a Demetervin Pincészet dűlőszelektált, nagyaranyat nyert Király Aszú borai is. Ez a tétel valódi műalkotás, minden egyes palackot egyedi gravírozás díszít. A Royal Tokaji különleges eszenciája szintén az üzlet legexkluzívabb tételei közé tartozik, a Szepsy és Árvay szelekciók, valamint a Disznókő borok teszik teljessé a kínálatot.

A TokajiMyLove célja, hogy a betérők az egészen kicsi, családi borászatok boraitól a nagy pincészetek tételeiig megismerhessék és végig kóstolhassák Hegyalját. A Mádi Sajt Manufaktúra és a Tokaj Vicinitas Mangalica kézműves ínyencségei teszik még különlegesebbé a kínálatot. Az apró delikatesz olyan újdonság a fővárosi gasztro-palettán, amely választékával, hangulatával és letisztult megjelenésével méltóképpen reprezentálja a Tokaji borvidék legjavát.

Forrás: TokajiMyLove / Turizmus Online


CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akciózik a hazai cégcsoport a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.
Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.