Tokaj Budára költözött

Prémium delikatesz nyílt Tokaj-Hegyalja exkluzív termékeit kínálva a Lánchíd lábánál. Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, a TokajiMyLove projekt elindult, most újabb szintet lépett a borvidék népszerűsítését célul tűző platform.

A budai Dunapart legszebb utcájában nyitott ki az apró, de annál izgalmasabb választékú TokajiMyLove borkereskedés- és borbár, ahol megvásárolhatók, kóstolhatók a kizárólag a Tokaji borvidékről származó különleges finomságok.

Mi az a TokajiMyLove?

Egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek lényege, hogy népszerűsítse a borvidéket, és közös platformon teszi elérhetővé a helyi kézműves termékeket, valamint a projekthez csatlakozott borászatok választékát. Blog felületükön rendszeresen olvasható kulináris és kulturális programok, újdonságok. Ehhez kapcsolódóan indult el 2020 tavaszán webshopjuk, így országszerte megrendelhetővé váltak a máshonnan nemigen beszerezhető helyi finomságok és számos kispincészet termékei.

Kávé, könyv és sör is

A tulajdonosok - kilépve az eddigi online vásárlási térből - Budapest egyik, turisták által is szívesen látogatott helyszínén, a Lánchíd budai hídfőjénél nyitottak delikáteszt 2021 nyarán. Ahol már személyesen is megvásárolhatók a választékba kerülő prémium borok, lekvárok, szörpök, csokoládék, borecetek, mézek, sajtok, mangalica húskészítmények, sőt, Tokajban pörkölt kávé, sör és könyvek is.

Mádi kő a belső dizájn kialakításánál

Az üzlet dizájnjának kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az autentikus elemek összhangban legyenek a modern megjelenéssel. A falakat mádi kő díszíti, a plafonból tokaji borospalack lámpák lógnak, a szelfi fal pedig úgy lett kialakítva, hogy évszakonként más-más fotó teremti meg a hely hangulatát. A híres dűlőkről származó vulkanikus kövek is fontos elemei az összképnek, hiszen az a cél, hogy a vásárlók úgy érezzék, mintha Tokaj-Hegyaljára érkeztek volna.

„Pár négyzetméternyi Hegyalja-életérzést nyújtunk a fővárosban. Letisztult, trendi, mégis otthonos delikatesz szerettünk volna kialakítani, ahol a magyar és külföldi vendégek is nagyszerű ár-érték arányban válogathatnak a borvidék kézműves termékei között.”, mondta Tóbiás Adrienn, a TokajiMyLove egyik megálmodója a sajtóbemutató alkalmával. 

Páratlan borválaszték 

A borválaszték rendkívül változatos: a minőségi borok a mindenki számára elérhető kategóriától az egészen exkluzív tételekig megvásárolhatók, illetve kóstolhatók. A prémium delikáteszben ráadásul kizárólagos magyarországi forgalmazóhelyként elérhetőek a Demetervin Pincészet dűlőszelektált, nagyaranyat nyert Király Aszú borai is. Ez a tétel valódi műalkotás, minden egyes palackot egyedi gravírozás díszít. A Royal Tokaji különleges eszenciája szintén az üzlet legexkluzívabb tételei közé tartozik, a Szepsy és Árvay szelekciók, valamint a Disznókő borok teszik teljessé a kínálatot.

A TokajiMyLove célja, hogy a betérők az egészen kicsi, családi borászatok boraitól a nagy pincészetek tételeiig megismerhessék és végig kóstolhassák Hegyalját. A Mádi Sajt Manufaktúra és a Tokaj Vicinitas Mangalica kézműves ínyencségei teszik még különlegesebbé a kínálatot. Az apró delikatesz olyan újdonság a fővárosi gasztro-palettán, amely választékával, hangulatával és letisztult megjelenésével méltóképpen reprezentálja a Tokaji borvidék legjavát.

Forrás: TokajiMyLove / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.