Tokaj Budára költözött

Prémium delikatesz nyílt Tokaj-Hegyalja exkluzív termékeit kínálva a Lánchíd lábánál. Alig egy évvel azután, hogy a Magyarországon egyedülálló kezdeményezés, a TokajiMyLove projekt elindult, most újabb szintet lépett a borvidék népszerűsítését célul tűző platform.

A budai Dunapart legszebb utcájában nyitott ki az apró, de annál izgalmasabb választékú TokajiMyLove borkereskedés- és borbár, ahol megvásárolhatók, kóstolhatók a kizárólag a Tokaji borvidékről származó különleges finomságok.

Mi az a TokajiMyLove?

Egy olyan egyedülálló kezdeményezés, amelynek lényege, hogy népszerűsítse a borvidéket, és közös platformon teszi elérhetővé a helyi kézműves termékeket, valamint a projekthez csatlakozott borászatok választékát. Blog felületükön rendszeresen olvasható kulináris és kulturális programok, újdonságok. Ehhez kapcsolódóan indult el 2020 tavaszán webshopjuk, így országszerte megrendelhetővé váltak a máshonnan nemigen beszerezhető helyi finomságok és számos kispincészet termékei.

Kávé, könyv és sör is

A tulajdonosok - kilépve az eddigi online vásárlási térből - Budapest egyik, turisták által is szívesen látogatott helyszínén, a Lánchíd budai hídfőjénél nyitottak delikáteszt 2021 nyarán. Ahol már személyesen is megvásárolhatók a választékba kerülő prémium borok, lekvárok, szörpök, csokoládék, borecetek, mézek, sajtok, mangalica húskészítmények, sőt, Tokajban pörkölt kávé, sör és könyvek is.

Mádi kő a belső dizájn kialakításánál

Az üzlet dizájnjának kialakításánál nagy hangsúlyt fektettek arra, hogy az autentikus elemek összhangban legyenek a modern megjelenéssel. A falakat mádi kő díszíti, a plafonból tokaji borospalack lámpák lógnak, a szelfi fal pedig úgy lett kialakítva, hogy évszakonként más-más fotó teremti meg a hely hangulatát. A híres dűlőkről származó vulkanikus kövek is fontos elemei az összképnek, hiszen az a cél, hogy a vásárlók úgy érezzék, mintha Tokaj-Hegyaljára érkeztek volna.

„Pár négyzetméternyi Hegyalja-életérzést nyújtunk a fővárosban. Letisztult, trendi, mégis otthonos delikatesz szerettünk volna kialakítani, ahol a magyar és külföldi vendégek is nagyszerű ár-érték arányban válogathatnak a borvidék kézműves termékei között.”, mondta Tóbiás Adrienn, a TokajiMyLove egyik megálmodója a sajtóbemutató alkalmával. 

Páratlan borválaszték 

A borválaszték rendkívül változatos: a minőségi borok a mindenki számára elérhető kategóriától az egészen exkluzív tételekig megvásárolhatók, illetve kóstolhatók. A prémium delikáteszben ráadásul kizárólagos magyarországi forgalmazóhelyként elérhetőek a Demetervin Pincészet dűlőszelektált, nagyaranyat nyert Király Aszú borai is. Ez a tétel valódi műalkotás, minden egyes palackot egyedi gravírozás díszít. A Royal Tokaji különleges eszenciája szintén az üzlet legexkluzívabb tételei közé tartozik, a Szepsy és Árvay szelekciók, valamint a Disznókő borok teszik teljessé a kínálatot.

A TokajiMyLove célja, hogy a betérők az egészen kicsi, családi borászatok boraitól a nagy pincészetek tételeiig megismerhessék és végig kóstolhassák Hegyalját. A Mádi Sajt Manufaktúra és a Tokaj Vicinitas Mangalica kézműves ínyencségei teszik még különlegesebbé a kínálatot. Az apró delikatesz olyan újdonság a fővárosi gasztro-palettán, amely választékával, hangulatával és letisztult megjelenésével méltóképpen reprezentálja a Tokaji borvidék legjavát.

Forrás: TokajiMyLove / Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.