Trendi magyar innovációk az Anuga-n

„Változó életstílushoz más élelmiszerek illenek. Új ízekkel, új összetevőkkel készült ennivalókat es italokat várnak minden helyzetben a fogyasztok, hogy érzékeik ünnepelhessenek“. – Ezzel a gondolattal ajánlja az Anuga látogatóinak figyelmébe „Trend zónájuk“ napi öt prezentaciójat a termékfejlesztés aktuális irányairól Patrick Mannion, a holland Innova Market Insight piackutató cég ügyvezető igazgatója. Tudósítónk jelenti Kölnböl:

Rendszeresen telt házat jelentő nyolcvan embernek mutatják be az étkezési szokások top tíz trendjét.  Egy-egy előadás pedig az aktív táplálkozásról, illetve az alapanyagok előállításának irányító szerepéről szol.

Deminik Herwald ügyvezető igazgató állította össze az „élelmiszerpiaci barométert“. Első számú trend, hogy jellegzetes, egyedülálló legyen egy élelmiszer. Adalékok nélkül, természetes anyagokból készült egységes termek:

„Átlátható legyen az összetétel, az egész feldolgozás es egy termek minden tulajdonsága. Ezeknek a kritériumoknak négyszer annyi tavaly bevezetett új termek felelt meg szerte a világon, mint 2008-ban. Európában tavaly 17 százalékkal emelkedett az ilyen átlátható jellegű termékek száma az előző évhez képest“.


Második a rangsorban, hogy lehetőleg minél több növényt tartalmazzon egy termek. Harmadik pedig, hogy „nagy a nyomás a cukron“. Minél kevesebb cukrot tartalmaz egy élelmiszer, sokszor annál jobban keresik. De a cukormentest is értékelik a fogyasztok, például szénsavas üdítőitaloknál.

A hétfői krónikához tartozik egy kiemelkedő magyar esemény: A kölni vásár Barcarola nevű konferenciatermében élelmiszeripari innovációs és start up fórumot tartott az Agrármarketing Centrum es a düsseldorfi magyar főkonzulátus.

A TE-Food-Erba 96 Kft. Ismertette saját fejlesztésű előállat és élelmiszer nyomon követő rendszerét.
Utána a legújabb trendekbe illeszkedő magyar újdonság következett: Az Absorice cég glutén- es laktózmentes és vegán fehérje szeletet mutatta be.

Az Ice´N`Go pedig különleges, egyedi megjelenésű, prémium kategóriás mélyhűtött desszertjét prezentálta, amely kizárólag természetes alapanyagokból készül, nem tartalmaz tartósítószert  és  mesterséges színezékeket sem. A rendezvény keretében a Debreceni Egyetem es a Bonni Egyetem egy-egy képviselője tájékoztatott a két intézmény közös élelmiszerbiztonsági kutatásainak eredményeiről.

Forrás: Élelmiszer Szaklap


Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.
Édes élet a májusi Glamping pikniken

Édes élet a májusi Glamping pikniken 

A Nomád Hotel & Glamping 9. alkalommal rendezi szezonnyitó piknikjét május utolsó vasárnapján.
Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól

Ezen a badacsonyi hétvégén minden a Szürkebarátról szól 

A Bortriatlon egy nagyon izgalmas rendezvény, aminek egyik fontos állomása a Szürkebarát Hétvége.
Séfváltás a Lidl Konyha élén

Séfváltás a Lidl Konyha élén 

Nem akárki érkezik a cégcsoport konyhájára: egy Michelin-díjat kapó ifjú séf váltja a korábbi, Michelin-csillagos konyhát irányító séfet.
Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia

Ehető erdő, fenntarthatóság és gasztronómia 

A Visegrádi Alap támogatásával létrejött nemzetközi eszmecserére öt országból érkeztek előadók és résztvevők.  
Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban

Kő-Papír-Olló magyar bajnokság is lesz a Kincsem Parkban 

Újabb büfékocsik, bővülő ételkínálat, nemzetközi ízek várják a látogatókat.. és persze pizza és hamburger minden mennyiségben.
Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye

Javában tart Magyarország exkluzív boreseménye 

Reflektorfényben a magyar borok.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?