Tücsökfasírt igazi ínyenceknek

Svájcban nemsokára felbukkanhatnak a rovarokból készült ételek is – számol be a The Daily Meal.

Az RT News szerint, a Svájci Állategészségügyi Szolgálat jóváhagyta három fajta rovar, jelesül a tücsök, a szöcske és a lisztkukac értékesítését.

A Svájci Nemzeti Tanács tagjai tavaly saját maguk tesztelték a rovarokból készült ételeket, melyek között többek között talán a lisztkukacburgert, a tücsökfasírozottat (kis krokett), a szöcskés csokis kekszet és a lisztkukacos citromos süteményt érdemes a leginkább kiemelni.

Lehet, hogy furán hangzik, de a tanács tagjai felettébb élvezték az ízeltlábúakból készült ételeket, és az üzleteknek a mondott termékek forgalomba hozatalát javasolják.

A bogarak magas fehérje, kalcium és vastartalommal rendelkeznek. Az ázsiai, a latin és afrikai konyhákban állandó fogásnak számítanak, szóval a bevezetésük sem akkora etwas, mint az először hangzik. A rovarok emellett a húsok fenntartható alternatíváinak számítanak.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete a Twitter-fiókján kiposztolt egy infografikát, megjegyezvén, hogy a világon több mint kétmilliárd ember eszik rovarokat. Vajon ez bogarat ültet a nyugati emberek fülébe?


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.