Az RT News szerint, a Svájci Állategészségügyi Szolgálat jóváhagyta három fajta rovar, jelesül a tücsök, a szöcske és a lisztkukac értékesítését.
A Svájci Nemzeti Tanács tagjai tavaly saját maguk tesztelték a rovarokból készült ételeket, melyek között többek között talán a lisztkukacburgert, a tücsökfasírozottat (kis krokett), a szöcskés csokis kekszet és a lisztkukacos citromos süteményt érdemes a leginkább kiemelni.
Lehet, hogy furán hangzik, de a tanács tagjai felettébb élvezték az ízeltlábúakból készült ételeket, és az üzleteknek a mondott termékek forgalomba hozatalát javasolják.
A bogarak magas fehérje, kalcium és vastartalommal rendelkeznek. Az ázsiai, a latin és afrikai konyhákban állandó fogásnak számítanak, szóval a bevezetésük sem akkora etwas, mint az először hangzik. A rovarok emellett a húsok fenntartható alternatíváinak számítanak.
Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete a Twitter-fiókján kiposztolt egy infografikát, megjegyezvén, hogy a világon több mint kétmilliárd ember eszik rovarokat. Vajon ez bogarat ültet a nyugati emberek fülébe?
Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám