Tücsökfasírt igazi ínyenceknek

Svájcban nemsokára felbukkanhatnak a rovarokból készült ételek is – számol be a The Daily Meal.

Az RT News szerint, a Svájci Állategészségügyi Szolgálat jóváhagyta három fajta rovar, jelesül a tücsök, a szöcske és a lisztkukac értékesítését.

A Svájci Nemzeti Tanács tagjai tavaly saját maguk tesztelték a rovarokból készült ételeket, melyek között többek között talán a lisztkukacburgert, a tücsökfasírozottat (kis krokett), a szöcskés csokis kekszet és a lisztkukacos citromos süteményt érdemes a leginkább kiemelni.

Lehet, hogy furán hangzik, de a tanács tagjai felettébb élvezték az ízeltlábúakból készült ételeket, és az üzleteknek a mondott termékek forgalomba hozatalát javasolják.

A bogarak magas fehérje, kalcium és vastartalommal rendelkeznek. Az ázsiai, a latin és afrikai konyhákban állandó fogásnak számítanak, szóval a bevezetésük sem akkora etwas, mint az először hangzik. A rovarok emellett a húsok fenntartható alternatíváinak számítanak.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete a Twitter-fiókján kiposztolt egy infografikát, megjegyezvén, hogy a világon több mint kétmilliárd ember eszik rovarokat. Vajon ez bogarat ültet a nyugati emberek fülébe?


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.