A tanulmány tulajdonképpen hat államban mérte fel a helyzetet (öt országot összehasonlított az USA-val). Az Egyesült Államok mellett Kínát, Indiát, Brazíliát, Ghánát és Finnországot vizsgálták meg a szakértők. A gyors- és a hagyományos éttermekben egyaránt a legnépszerűbb menüket vették górcső alá.
Meglepő, hogy a széles körben túlevőnek bélyegzett USA-ban étkezésenként csupán a kínai menüknél kerül több kalória a fogyasztók szervezetébe. Számos tudós a felszolgált ételsorban a 600 kalóriát határozza meg az optimális értéknek. Ezt a mennyiséget az összes országban meghaladták. Étkezésenként még Kínában is fejenként 719 kalóriát habzsolt fel a lakosság.
Általános beidegződés, hogy bármennyire tele vagyunk, nem illik akármennyi ételt is ott hagyni a tányéron. Kétségtelen, hogy ha a táplálék egy részét érintetlenül hagyjuk, az élelmiszer-pazarlásnak számít. A gond az, hogy ha a szervezetünk által megkívánt mértéknél többet eszünk, akkor elhízunk. A megoldás kézenfekvő: az éttermekben csökkenteni kell az ételadagokat.
Forrás: Élelmiszer Online