TüTü Lébár és Kávé - egészséges és finom

Lehet egészséges, ami finom és lehet finom, ami egészséges. Üde színfolttal gazdagodott  2014 decemberében Újlipótváros. A hely család- gyerek- és állatbarát és még környezettudatos is.

A TüTü Lébár és Kávé egyfajta „egészségkocsma”, ahol szezonális zöldségek és gyümölcsök alkotják a palettát, lébe préselve, turmixolva, a legjobb formájukat hozva. Teljes egészében helyben, szem előtt, frissen készülnek a szivárvány juice-ok, mindenfajta mesterséges színezék, adalék és tartósítószerek nélkül. A kínálatot az évszak-, a piacok legjava és a kereslet alakítja. A TüTü ugyanis a zöldségeknél is jobban szereti a Vendégeit.

Lelkes szakértelemmel ajánlanak juice-t gyógyírként panaszra, avagy csupán élvezeti faktorként, de leginkább a kettőt egyben. Hitvallásuk a zölden gondolkodás és egészséges ökokörforgás. Ezek mentén újrahasznosított befőttesüvegekben kínálják a leveiket, amelyeket visszavárnak és „beforgatnak”. Hangsúlyosan család-, gyerek és állatbarát hely a TüTü, ahol mindenki megtalálja számításait. Apa megissza azt is, aminek létezésről sem tudott, a gyerekről kiderül, hogy lében csípi a brokkolit, Anya csak ámul, ahogy a család „zöldül”, míg a házi kedvenc pitizik a zöldbúzafű kipréselt rostjáért.

Fiatalok zuhannak be buli/suli előtt majd után macskajajt űzni, sportolók a napi protein és vitaminadagért, idősebbek stampedlivel, piruláik helyett, míg a párok két szívószállal, mert egy TüTü sohasem elég… Villámgyors kedvencekké vált a saját nevelésű zöldbúzafű és almából készült zöld shot, a „vulkán” névre keresztelt gránátalmás rózsaszín juice vagy a  centes pohárból kínált „folyékony flódni”… Nem lehet a TüTüben nem mosolyogni.

Forrás: Vendég & Hotel


Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács

Meghalt Brindás János "Papi", a híres mesterszakács 

A Békés Megyei Culinary Team Olimpiai és Világbajnoki csapatának felkészülésében is nagy szerepet töltött be.
Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom

Málna mennyország és egy különleges újdonság: indul a Kürtőskalács Vigalom 

Az egyik főszereplő a Bejglibon lesz!
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Új  történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon

Új történelmi- és gasztrofesztivál Badacsonytomajon  

A fesztivál hangulatáról az esti órákban zenei produkciók is gondoskodnak.
Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál

Pizza, kutyák és igazi családi program - jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.