Új Executive Chef a Kempinskiben

Bárdos Péter közel 25 éves tapasztalattal rendelkezik, sikeres konyhai részlegeket vezetett több hasonló színvonalú hotelben, így méltán kerül Budapest egyik vezető luxusszállodájában a konyhai csapata élére, írja a Kempinski Hotel Corvinus Budapest a séfváltással kapcsolatos közleményükben.

Stephan Interthal, a szálloda igazgatója az új séf érkezése kapcsán elmondta:

Pétert magas szintű, értékes nemzetközi gasztronómiai tapasztalata, a vendéglátás iránti szenvedélye, valamint kreativitása és innovatív szemlélete kiválóan alkalmassá teszi szállodánk konyhai csapatának vezetésére. Folyamatosan fejlesztette vezetői képességeit mióta csatlakozott hozzánk, és biztosak vagyunk abban, hogy ebben a kulcsszerepben kiválóan helyt fog állni és még magasabb szintre emeli szállodánk gasztronómiai kínálatát

Bárdos Péter, a Kempinski konyhájának új vezetője
Bárdos Péter, a Kempinski konyhájának új vezetője
Fotó: Kempinski Hotel

Bárdos Péter Budapesten végezte szakmai tanulmányait, 2001-ben kezdte karrierjét Commis Chef pozícióban a Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapestben. Egy év elteltével csatlakozott a Kempinski Hotel Corvinus Budapest csapatához, mint Demi Chef de Partie.

Nemzetközi karrierje 2007-ben indult, amikor Európa egyik legnagyobb konferenciaszállodájában, a Hilton London Metropole-ban kezdett dolgozni. A hotel 1100 szobával, 35 bankett-teremmel és három bálteremmel rendelkezik, ahol alkalmanként egyszerre akár 3000 vendégnek is tányérszervizt tudtak nyújtani. A 13 év alatt, amelyet ott töltött, Péter lépésről lépésre haladt feljebb a ranglétrán, egészen Bankett Konyha Chef de Cuisine / Senior Sous Chef pozícióig.

2020-ban Dubajba költözött, ahol a Hilton Dubai Palm Jumeirah nyitás előtti Head Chefje lett a bevezetés időszaka alatt. A hotelen belül négy franchise rendszerben működő gasztronómia egységet (CLAW BBQ, Trader Vic's Tahitian Village, McGettigan’s Factory – The Palm és Jones the Grocer) is megnyitott.

2021 végén visszatért Magyarországra és a budapesti Kempinskiben Executive Sous Chef pozícióban dolgozott. Szenvedélyes séf, aki keresi az innovatív megoldásokat és folyamatosan feszegeti kreativitásának határait. Magyar anyanyelvén kívül folyékonyan beszél angolul. Ha éppen nem a konyhában van, szívesen utazik családjával és fedezi fel a kevésbé ismert helyeket és ételeket.


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.