Új belépő a Dining Guide toplistáján

A debreceni Szomszéd Bisztró és Közösségi tér, nyitása után csupán pár hónappal, új tagként felkerült a Dining Guide Top100 listájára, 100+-os értékelt étteremként.

Sok év tervezgetés után a tulajdonosok álmodtak egy nagyot és életre hívták a Szomszédot. Kifejezetten gasztronómiai szakmai hátterük vagy vendéglátói tapasztalatuk ugyan nem volt, de azt pontosan tudták, hogy ha profi csapatot állítanak össze, ahol minden pozícióban a legrátermettebb kollégák dolgoznak és megalkuvás nélkül, a legmagasabb minőségre törekednek, ráadásul mindezt szívvel-lélekkel teszik, abból csak valami nagyon magas színvonalú dolog jöhet létre.

„A Szomszéd Bisztró és közösségi tér egy olyan hely, ahol jó enni, inni, beszélgetni. Olyan összevont koncepcióként született meg, melyben mindennek helyet találtunk, amihez valódi szenvedély köt minket: a minőségi gasztronómiai élményeknek, a vendéglátásnak, a közösségteremtésnek és a magyar design támogatásának.” - fogalmaznak a tulajdonosok, dr. Gyarmati Beáta és dr. Ónodi-Szűcs Róbert.



A Szomszéd-ot az elejétől fogva pezsgő közösségi térnek álmodták meg; egy olyan helynek, ahova bárki, bármikor benézhet, beülhet, mindegy, hogy csak egy gyors kávéra vagy egy nagy beszélgetésre, egy finom vacsora mellett. Olyan helyet akartak teremteni, amit valóban birtokba vesznek és használnak a vendégeik, ahol fesztelenül, kényelmesen, barátságos közegben tölthetnek időt.

„Minőség megalkuvás nélkül. Ez az elv vezet minket a mindennapokban, és hisszük, hogy csak ez vezethet vendégeink maradéktalan elégedettségéhez. Kizárólag olyan alapanyagokat választunk, amelyek frissességéről és minőségéről meg vagyunk győződve, csak olyan kollégákkal dolgozunk, akikkel osztozunk a vendéglátás iránti szenvedélyben, csak olyan partnerekkel működünk együtt, akik hozzánk hasonló megszállottsággal keresik és teremtik meg a tökéletességet. Az ételkészítés szenvedélyét pedig érezni az elkészült ételek ízén. A kompromisszumok nélküli alapanyagszelekció, a megfelelő eljárások kiválasztása és az az egyéni aroma, amit csak az étel elkészítője tud az ételhez adni, mind közösen teszik harmonikussá a végeredményt. Az azonban kétségtelen, hogy a szeretettel készült étel íze minden mással összehasonlíthatatlan.” - vélekediTóth Tamás, étteremvezető.



Az Izbéki Gábor chef és Jakab Dávid sous chef által vezetett konyha egyszerűen összetett fogásokat kínál. Az étlapon igényes, különleges, ugyanakkor könnyen értelmezhető és befogadható ételeket talál a látogató. A valódi élményt az ízek összetettsége és harmóniája jelenti legyen szó akár nápolyi kemencés pizzáról vagy ínyenceknek szánt izgalmas fogásokról.



Ezzel az elismeréssel tovább nőtt Debrecen toplistás éttermeinek száma, ami nem csupán a Szomszéd érdeme és büszkesége, hanem tovább gazdagítja a város, a régió turisztikai értékeit és újabb lehetőséget kínál a látogatóknak, akik a minőségi vidéki vendéglátás iránt érdeklődnek.



Tranzit volt - Zsiráf lesz

Tranzit volt - Zsiráf lesz 

2022 október elsején bezárt a Tranzit Art Café a Kosztolányi Dezső tér közelében, ahol most nagyszabású átépítési munkák zajlanak.
Megvan az idei Borászok Borásza győztese

Megvan az idei Borászok Borásza győztese 

A díj történetében először a Borászok Barátja „civil” díjat két arra érdemes személyiségnek is odaítélték. 
Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál!

Pizza, kutyák és igazi családi program. Jön a harmadik Piaggio Pizzafesztivál! 

2024. május 3-5. között kerül megrendezésre Kovács Lázár (Lázár Chef) szervezésében a harmadik magyar Piaggio Pizza Fesztivál & Verseny a Kincsem Parkban, a tavaszi Food Truck Show keretében. 
Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében

Újabb fejlemények a Ruszwurm és Korona cukrászda ügyében 

A cukrászdák további sorsát illetően annyit tudni, hogy a Budavári Önkormányzat - a hely tulajdonosaként - nem üzemelteti majd tovább.
Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban

Magyar élelmiszerek mutatkoztak be Szingapúrban 

Magyar agrár-és élelmiszeripari termékek mutatkoztak be Ázsia legjelentősebb nemzetközi kiállításán.
Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket

Letarolta a fagy a cseh gyümölcsösöket 

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta.
Egy napra Budapestre költözik Hollywood

Egy napra Budapestre költözik Hollywood 

Wolfgang Puck Budapestre hozza a nemzetközi filmipar legnagyobb gálájának hangulatát.
Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton

Új, buli előtti alapozóhely a pesti Duna-parton 

Ahol leülsz a barátokkal találkozni egy közös program előtt, aztán onnan nem indulsz tovább.
Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban

Magyar natúr borok bemutatkozása Stockholmban 

Stockholmban mutatkozott be több fiatal magyar borász április 22-én, egy belvárosi, a fiatal közönség körében is népszerű étteremben.
Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje

Molnár Bence az Arany Kaviár új séfje 

Április 26-tól új séf vezeti az Arany Kaviár Étterem konyháján a munkát.

Interjú

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.
Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban

Első az életképesség: fenntartható üzleti modell a vendéglátásban 

A vendéglátóipar fenntarthatósági fordulata elkerülhetetlen az ökológiai lábnyomunk csökkentéséért - de vajon hatékonyan cselekedhet-e a fenntarthatóságért egy olyan vendéglátóhely, amelynek saját jövője sincs biztosítva?