Új belépő a Dining Guide toplistáján

A debreceni Szomszéd Bisztró és Közösségi tér, nyitása után csupán pár hónappal, új tagként felkerült a Dining Guide Top100 listájára, 100+-os értékelt étteremként.

Sok év tervezgetés után a tulajdonosok álmodtak egy nagyot és életre hívták a Szomszédot. Kifejezetten gasztronómiai szakmai hátterük vagy vendéglátói tapasztalatuk ugyan nem volt, de azt pontosan tudták, hogy ha profi csapatot állítanak össze, ahol minden pozícióban a legrátermettebb kollégák dolgoznak és megalkuvás nélkül, a legmagasabb minőségre törekednek, ráadásul mindezt szívvel-lélekkel teszik, abból csak valami nagyon magas színvonalú dolog jöhet létre.

„A Szomszéd Bisztró és közösségi tér egy olyan hely, ahol jó enni, inni, beszélgetni. Olyan összevont koncepcióként született meg, melyben mindennek helyet találtunk, amihez valódi szenvedély köt minket: a minőségi gasztronómiai élményeknek, a vendéglátásnak, a közösségteremtésnek és a magyar design támogatásának.” - fogalmaznak a tulajdonosok, dr. Gyarmati Beáta és dr. Ónodi-Szűcs Róbert.



A Szomszéd-ot az elejétől fogva pezsgő közösségi térnek álmodták meg; egy olyan helynek, ahova bárki, bármikor benézhet, beülhet, mindegy, hogy csak egy gyors kávéra vagy egy nagy beszélgetésre, egy finom vacsora mellett. Olyan helyet akartak teremteni, amit valóban birtokba vesznek és használnak a vendégeik, ahol fesztelenül, kényelmesen, barátságos közegben tölthetnek időt.

„Minőség megalkuvás nélkül. Ez az elv vezet minket a mindennapokban, és hisszük, hogy csak ez vezethet vendégeink maradéktalan elégedettségéhez. Kizárólag olyan alapanyagokat választunk, amelyek frissességéről és minőségéről meg vagyunk győződve, csak olyan kollégákkal dolgozunk, akikkel osztozunk a vendéglátás iránti szenvedélyben, csak olyan partnerekkel működünk együtt, akik hozzánk hasonló megszállottsággal keresik és teremtik meg a tökéletességet. Az ételkészítés szenvedélyét pedig érezni az elkészült ételek ízén. A kompromisszumok nélküli alapanyagszelekció, a megfelelő eljárások kiválasztása és az az egyéni aroma, amit csak az étel elkészítője tud az ételhez adni, mind közösen teszik harmonikussá a végeredményt. Az azonban kétségtelen, hogy a szeretettel készült étel íze minden mással összehasonlíthatatlan.” - vélekediTóth Tamás, étteremvezető.



Az Izbéki Gábor chef és Jakab Dávid sous chef által vezetett konyha egyszerűen összetett fogásokat kínál. Az étlapon igényes, különleges, ugyanakkor könnyen értelmezhető és befogadható ételeket talál a látogató. A valódi élményt az ízek összetettsége és harmóniája jelenti legyen szó akár nápolyi kemencés pizzáról vagy ínyenceknek szánt izgalmas fogásokról.



Ezzel az elismeréssel tovább nőtt Debrecen toplistás éttermeinek száma, ami nem csupán a Szomszéd érdeme és büszkesége, hanem tovább gazdagítja a város, a régió turisztikai értékeit és újabb lehetőséget kínál a látogatóknak, akik a minőségi vidéki vendéglátás iránt érdeklődnek.



Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.
Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba

Beszáll a Coca-Cola a személyzet nélküli boltnyitásos üzletágba 

Mintegy 250 millió forintot fordítanak erre Magyarországon. A bolt működésében az MI kiemelt szerephez jut.
Ha február, akkor Kávébár Bazár

Ha február, akkor Kávébár Bazár 

A jubileumi, tizenötödik KávéBár Bazár rendezvénynek a Millenáris B épülete, a nagycsarnok ad otthont.
Üdítőket hív vissza a multicég Európában

Üdítőket hív vissza a multicég Európában 

Európa néhány országában visszahívott bizonyos üdítőitalokat a Coca-Cola, mert „magasabb szintű” klórátot tartalmaznak.
A Lidl csökkenti a tojás árát

A Lidl csökkenti a tojás árát 

A lépés nem meglepő.
Gasztrorendezvény Szlovákiában

Gasztrorendezvény Szlovákiában 

Új ételek, élő főzés és technológiák a HoReCa szegmens számára – ételek és italok széles választéka Szlovákiából és külföldről, technológiák és konyhai berendezések.
Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog

Van az az étel, ami még a koreai influenszeren is kifog 

A dél-koreai mokpang influenszer, aki napjainkban Budapesten hódít hatalmas étvágyával, úgy tűnik, legyőzőre talált néhány kolbász és hurka képében.
Magyar siker a Bocuse d'Or-on

Magyar siker a Bocuse d'Or-on 

Ismét bizonyított a magyar csapat a gasztronómiai világbajnokságon.
 Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas

Nagy Szabolcs: Egy szalontüdő és egy töltött káposzta is lehet izgalmas 

A tradíciók tisztelete és a kreativitás ötvözése áll Nagy Szabolcs séf konyhájának középpontjában.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.