Új elnök a Chaine des Rotisseurs élén

A lovagrend magyarországi tagozata október 5-én a Gerbeaud Házban tartotta éves közgyűlését.

A Chaine des Rotisseurs 1248-ban Franciaországban alakult, majd a XX. század közepén megújult – az igényes gasztronómiát támogatja. Baráti vacsoraesteket, kirándulásokat és egyéb rendezvényeket szerveznek, ahol az étkezések végén minden esetlen laudáció (méltatás és építő kritikai értékelés) is elhangzik. A szervezet fele-fele arányban amatőr és profi tagokból áll.

Fontos küldetés a fiatal szakemberek támogatása. Magyarország is több mint tíz éve sikeresen részt vesz a fiatal szakácsok és sommelierek nemzetközi versenyén. Többek között Kovács Lázár, Széll Tamás, Ádám Csaba és Tóth Ágnes is szép sikereket ért el a világversenyeken.

Az október eleji közgyűlés egyben tisztújító is volt. 12 sikeres év után Novák Iván leköszönt az elnöki pozícióról és új elnöknek Pintér Katalint választották.

Az elnökség további tagjai: Vig Bence, Hanzély Attila, Meskál Tibor, Kovács Lázár, Kozma Kálmán, Raj Ráchel és Barka Áron. A Felügyelőbizottság tagjai: Novák Iván, Makai Éva és Dr. Komáromi Péter.

Az e hét elején megtartott első elnökségi ülésen deklarálták, hogy az alapítók céljain túl a magyar gasztronómia, a helyi alapanyagok népszerűsítését kívánja a szervezet támogatni. A pandémia okán több kisebb, lokális rendezvény megtartását tervezik.

A Világszervezet döntése alapján a 2020. évre tervezett ifjúsági világbajnokságok 2021-ben kerülnek megrendezésre, Így lesz lehetőség mind az idei évi győztes (Lendvai Levente – Arany Kaviár) mind a jövő idei győztes nemzetközi szereplésére.

 

 

Forrás: Turizmus Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.