Új gyorsétteremláncot villantott a McDonald’s

CosMc’s néven debütált az Egyesült Államokban a McDonald’s által indított új gyorsétteremlánc, amely a hírek szerint közel sem a sajtburger duplázására készül. Az üzleti modell célkeresztjében a késő délutáni kávézó forgalom lefölözése és a Starbuck’s-hoz hasonló láncok vevőkörének átcsábítása áll. Íme a CosMc’s 5 kulcseleme.

A júliusi első hivatalos híradások óta lehetett tudni, hogy a McDonald’s idei legnagyobb dobása közel sem a 35 évvel ezelőtti magyarországi premierre készített Pálfi-filmmontázs lesz - indítja cikkét a Storeinsider.hu.Sőt, az amerikai anyavállalatnál még csak nem is a termékportfólió megújítását, esetleg egy teljes re-brandinget céloztak meg. Miért is tették volna?

Chris Kempczinski CEO szerint a vásárlóik még „soha korábban nem voltak olyan elkötelezettek a márka mellett, mint ma.” Ha nem is a szó eredeti értelmében, mégis egyfajta re-brandingbe fogtak a McDonald’s-nál.

Az „aranyívek” alatt ugyanis elővették az 1980-as évek McDonald’s reklámjaiban Ronald mellett feltűnő, kacsaszerű bádogűrlény figuráját, és elnevezték róla a gyorsétteremlánc új projektjét.

„Akárcsak az eredeti McDonaldland karakter, a CosMc's is saját utat tör magának az egyedülállóan zökkenőmentes digitális és Drive Thru élményekkel.” – jelentette be hivatalos közleményében a McDonald’s.

A Store Insider összegyűjtötte a projekt 5. trendsetternek látszó kulcselemét az amerikai RestaurantDive információi alapján.

1. Pilot a múlt tapasztalataira építve

2. Kis formátum, nagy lehetőségek

3. Személyre szabható italok

4. Célkeresztben a Starbuck’s vevőköre

5. Egy lépéssel a vevők igényei előtt

A részleteket és a bemutatkozó videót megtekintheti a Store Insider oldalán >>

Forrás: Store Insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.