Új gyorsétteremláncot villantott a McDonald’s

CosMc’s néven debütált az Egyesült Államokban a McDonald’s által indított új gyorsétteremlánc, amely a hírek szerint közel sem a sajtburger duplázására készül. Az üzleti modell célkeresztjében a késő délutáni kávézó forgalom lefölözése és a Starbuck’s-hoz hasonló láncok vevőkörének átcsábítása áll. Íme a CosMc’s 5 kulcseleme.

A júliusi első hivatalos híradások óta lehetett tudni, hogy a McDonald’s idei legnagyobb dobása közel sem a 35 évvel ezelőtti magyarországi premierre készített Pálfi-filmmontázs lesz - indítja cikkét a Storeinsider.hu.Sőt, az amerikai anyavállalatnál még csak nem is a termékportfólió megújítását, esetleg egy teljes re-brandinget céloztak meg. Miért is tették volna?

Chris Kempczinski CEO szerint a vásárlóik még „soha korábban nem voltak olyan elkötelezettek a márka mellett, mint ma.” Ha nem is a szó eredeti értelmében, mégis egyfajta re-brandingbe fogtak a McDonald’s-nál.

Az „aranyívek” alatt ugyanis elővették az 1980-as évek McDonald’s reklámjaiban Ronald mellett feltűnő, kacsaszerű bádogűrlény figuráját, és elnevezték róla a gyorsétteremlánc új projektjét.

„Akárcsak az eredeti McDonaldland karakter, a CosMc's is saját utat tör magának az egyedülállóan zökkenőmentes digitális és Drive Thru élményekkel.” – jelentette be hivatalos közleményében a McDonald’s.

A Store Insider összegyűjtötte a projekt 5. trendsetternek látszó kulcselemét az amerikai RestaurantDive információi alapján.

1. Pilot a múlt tapasztalataira építve

2. Kis formátum, nagy lehetőségek

3. Személyre szabható italok

4. Célkeresztben a Starbuck’s vevőköre

5. Egy lépéssel a vevők igényei előtt

A részleteket és a bemutatkozó videót megtekintheti a Store Insider oldalán >>

Forrás: Store Insider


Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.
Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja

Megdőlt a világ leghosszabb bagettjének rekordja 

A rekordot idáig Olaszország tartotta egy több, mint 132 méteres bagettel.  
Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon

Főszerepben a nők az idei Gourmet Fesztiválon 

A „sétáló országkóstoló” ezúttal is nagyot merít a hazai kulináris kínálatból.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia

Business Superbrands-díjas a METRO Nagykereskedelem és a METRO Gasztroakadémia 

A METRO Nagykereskedelem és a METRO Magyarország tudásközpontja, a METRO Gasztroakadémia is elnyerte idén a megtisztelő címet.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.