Új indiai séf a Kempinski Corvinusban

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest örömmel jelenti be, hogy Dhanpal Singh Negi indiai szakács nemrégiben csatlakozott a szálloda csapatához.

A Kempinski Corvinus munkatársai egy évvel ezelőtt egy indiai cég által rendelt eseményen találkoztak Dhanpal Singh Negivel, aki akkor vendégszakácsként működött közre az ügyfél megbízásából. A közös munka olyannyira sikeres volt, hogy a szálloda meghívta az indiai szakácsot, hogy csatlakozzon a budapesti csapathoz állandó munkatársként. Dhanpal Singh Negi Indiában született. Számos szállodában dolgozott korábban, valamint indiai gasztronómiai fesztiválokat szervezett Srí Lankán és Olaszországban. A Kempinski Hotel Corvinus az elmúlt években számtalan indiai rendezvény lebonyolítására kapott megbízást.

Az indiai megrendelők speciális igényeit figyelembe véve a hotel bankett ajánlataiban széles választékban szerepelnek vegetáriánus ételek és a hagyományos édes tea. India-specialistaként, a hotel számára mindenképpen autentikusságot ígér egy született indiai séf közreműködése az esküvői és partiajánlatok kidolgozásában. A szálloda főszakácsa jelentős szerepet szán Dhanpal Singh Neginek, mind a hotel bankettszintjén - a Ten Roomsban -, tartott rendezvényeken, mind azokon a catering eseményeken, amelyekkel a The Kitchen Caterst bízzák meg. Dhanpal együtt dolgozik a szálloda reggeliztető szakácsaival is, egyik feladata az ázsiai büfésarok ajánlatának gazdagítása.

Forrás: Turizmus Online


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.