Nyúzó Imre mérhetetlen szakmai alázattal, elképesztő kreativitással nyúl az alapanyagokhoz és a magyar konyha emblematikus fogásaihoz. Nem újragondol, hanem újratervez, úgy alakít át, hogy megmaradjanak a fogás hagyományos értékei, de meglegyen benne az a rá jellemző csavar, amitől a gondosan tálra komponált étel valóban egyedivé válik. Az étterem Imre érkeztével révbe ért. A hányattatott sorsú Ráday utcában gazdátlanul maradt étterem egykori tulajdonosának testvére, Biró Fruzsina embert próbáló erőfeszítései eredményre vezettek, Nyúzó Imre hathatós segítségével végre meglelte az étterem egyedi gasztronómiai arculatát.
Ahogy Fruzsina fogalmaz: „Bár az étterem kínálatával eddigi tapasztalataink szerint a legigényesebb közönség is elégedett, az otthonos enteriőrrel, barátságos árszinttel, a laza, fiatalos hangulattal azt szeretnénk elérni, hogy ne csak formális alkalmakkor, ünnepnapokon vagy üzleti ebédre jöjjenek hozzánk a vendégeink, hanem a hétköznapokon is valós opció legyünk a jó minőségű és izgalmas ételekre vágyók számára. Az enteriőr lépésről-lépésre alakul, a készen kapott adottságokból kiindulva szeretnénk egy otthonos, laza, francia bisztró hangulatot teremteni.”
A Café Delion Bistro őszi étlapján a szezon kínálta alapanyagok legjava megtalálható. Az új étlap egyik meglepő fogása a karcagi birkapörkölt, amely azok közé az ételek közé tartozik, amelyen Imre szerint sem kell egy jottányit sem változtatni. A séf a hazai ízeket hozza el a vendégeinek, csak a tálalás más, a tartalom pont olyan, ahogy gyerekkora óta szereti. Ugyanez már nem mondható el a smokerben készített marhaszegy mellé kínált „rakott burgonyáról”, amely teljes metamorfózison esik át, bár minden alkotóelem megjelenik benne, nem is egyszer. Ebben a fogásban tökéletesen tetten érhető Imre sajátos látásmódja, ahogy alkotóelemeiből újratervezi a magyar konyha hagyományos ételeit. Szintén nagyon izgalmas tétel a szarvasgerinc, amelyhez Imre csupa olyan kiegészítő ízt, illatot választott, amely tovább erősíti az őszi erdő adta hangulatot, a nemes húst csupa földes elem egészíti ki, teszi teljessé.
Forrás: Vendég & Hotel