Új konyhafőnök a Café Delion Bistro-ban

A szakácsszakma autodidakta nagyágyúja, Nyúzó Imre a séf a Ráday utcai étteremben.

Nyúzó Imre mérhetetlen szakmai alázattal, elképesztő kreativitással nyúl az alapanyagokhoz és a magyar konyha emblematikus fogásaihoz. Nem újragondol, hanem újratervez, úgy alakít át, hogy megmaradjanak a fogás hagyományos értékei, de meglegyen benne az a rá jellemző csavar, amitől a gondosan tálra komponált étel valóban egyedivé válik. Az étterem Imre érkeztével révbe ért. A hányattatott sorsú Ráday utcában gazdátlanul maradt étterem egykori tulajdonosának testvére, Biró Fruzsina embert próbáló erőfeszítései eredményre vezettek, Nyúzó Imre hathatós segítségével végre meglelte az étterem egyedi gasztronómiai arculatát.

Ahogy Fruzsina fogalmaz: „Bár az étterem kínálatával eddigi tapasztalataink szerint a legigényesebb közönség is elégedett, az otthonos enteriőrrel, barátságos árszinttel, a laza, fiatalos hangulattal azt szeretnénk elérni, hogy ne csak formális alkalmakkor, ünnepnapokon vagy üzleti ebédre jöjjenek hozzánk a vendégeink, hanem a hétköznapokon is valós opció legyünk a jó minőségű és izgalmas ételekre vágyók számára. Az enteriőr lépésről-lépésre alakul, a készen kapott adottságokból kiindulva szeretnénk egy otthonos, laza, francia bisztró hangulatot teremteni.” 

A Café Delion Bistro őszi étlapján a szezon kínálta alapanyagok legjava megtalálható. Az új étlap egyik meglepő fogása a karcagi birkapörkölt, amely azok közé az ételek közé tartozik, amelyen Imre szerint sem kell egy jottányit sem változtatni. A séf a hazai ízeket hozza el a vendégeinek, csak a tálalás más, a tartalom pont olyan, ahogy gyerekkora óta szereti. Ugyanez már nem mondható el a smokerben készített marhaszegy mellé kínált „rakott burgonyáról”, amely teljes metamorfózison esik át, bár minden alkotóelem megjelenik benne, nem is egyszer. Ebben a fogásban tökéletesen tetten érhető Imre sajátos látásmódja, ahogy alkotóelemeiből újratervezi a magyar konyha hagyományos ételeit. Szintén nagyon izgalmas tétel a szarvasgerinc, amelyhez Imre csupa olyan kiegészítő ízt, illatot választott, amely tovább erősíti az őszi erdő adta hangulatot, a nemes húst csupa földes elem egészíti ki, teszi teljessé.

Forrás: Vendég & Hotel


A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.
Százféle fánk a Fánkfesztiválon

Százféle fánk a Fánkfesztiválon 

Karneváli programokkal várják idén is a résztvevőket.
Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón

Közel száz borászat a Furmint Február Nagy Kóstolón 

Több mint nyolcvan pincészet kétszáznál is több, furmintból készült borával találkozhat a közönség a 15. Furmint Február Nagy Kóstolón csütörtökön Budapesten, a Hagyományok Házában.
Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe

Bepillantás egy kétszáz éves olasz malom trénerképzésébe 

Egy 193 éves olasz malom, hagyományok, innováció és egy jó adag magyar szenvedély.
Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt

Amerikai importőrök: alaposan betáraztak proseccóból a védővámok réme miatt 

Az a biztos, ami már a tárolókban van.
Valentin-nap a város felett

Valentin-nap a város felett 

Valentin-napi élmények a Matild Palotában.
Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.