Új konyhafőnök a Café Delion Bistro-ban

A szakácsszakma autodidakta nagyágyúja, Nyúzó Imre a séf a Ráday utcai étteremben.

Nyúzó Imre mérhetetlen szakmai alázattal, elképesztő kreativitással nyúl az alapanyagokhoz és a magyar konyha emblematikus fogásaihoz. Nem újragondol, hanem újratervez, úgy alakít át, hogy megmaradjanak a fogás hagyományos értékei, de meglegyen benne az a rá jellemző csavar, amitől a gondosan tálra komponált étel valóban egyedivé válik. Az étterem Imre érkeztével révbe ért. A hányattatott sorsú Ráday utcában gazdátlanul maradt étterem egykori tulajdonosának testvére, Biró Fruzsina embert próbáló erőfeszítései eredményre vezettek, Nyúzó Imre hathatós segítségével végre meglelte az étterem egyedi gasztronómiai arculatát.

Ahogy Fruzsina fogalmaz: „Bár az étterem kínálatával eddigi tapasztalataink szerint a legigényesebb közönség is elégedett, az otthonos enteriőrrel, barátságos árszinttel, a laza, fiatalos hangulattal azt szeretnénk elérni, hogy ne csak formális alkalmakkor, ünnepnapokon vagy üzleti ebédre jöjjenek hozzánk a vendégeink, hanem a hétköznapokon is valós opció legyünk a jó minőségű és izgalmas ételekre vágyók számára. Az enteriőr lépésről-lépésre alakul, a készen kapott adottságokból kiindulva szeretnénk egy otthonos, laza, francia bisztró hangulatot teremteni.” 

A Café Delion Bistro őszi étlapján a szezon kínálta alapanyagok legjava megtalálható. Az új étlap egyik meglepő fogása a karcagi birkapörkölt, amely azok közé az ételek közé tartozik, amelyen Imre szerint sem kell egy jottányit sem változtatni. A séf a hazai ízeket hozza el a vendégeinek, csak a tálalás más, a tartalom pont olyan, ahogy gyerekkora óta szereti. Ugyanez már nem mondható el a smokerben készített marhaszegy mellé kínált „rakott burgonyáról”, amely teljes metamorfózison esik át, bár minden alkotóelem megjelenik benne, nem is egyszer. Ebben a fogásban tökéletesen tetten érhető Imre sajátos látásmódja, ahogy alkotóelemeiből újratervezi a magyar konyha hagyományos ételeit. Szintén nagyon izgalmas tétel a szarvasgerinc, amelyhez Imre csupa olyan kiegészítő ízt, illatot választott, amely tovább erősíti az őszi erdő adta hangulatot, a nemes húst csupa földes elem egészíti ki, teszi teljessé.

Forrás: Vendég & Hotel


Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola

Volt diákjait várja a vendéglátóipari iskola 

A program célja a kötődés megtartása, az iskola szakmai kapcsolatainak megerősítése és a mostani diákok pályaorientációjának támogatása.
Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait

Kiosztották a XXI. Synvino Borverseny díjait 

A borversenyre az ország 18 borvidékéről 226 fehér-, 121 vörösbort és 53 rozét neveztek be, amelyek több mint fele a 2024-es évjáratból került ki.
Csodahelyek Buda gasztro-negyedében

Csodahelyek Buda gasztro-negyedében 

A Margit-negyed egyre inkább Budapest egyik legizgalmasabb gasztronómiai és kulturális helyszínévé válik.
Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait

Kihirdették a Magyar Sommelier Szövetség díjait 

Tizenegyedik alkalommal döntött a Par Excellence díj odaítéléséről a Magyar Sommelier Szövetség (Masosz), amely hat kategóriában ismerte el a magyar bor- és gasztrokultúra szakembereit.
Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik

Megjelent az árrésstopról a rendelet – a kisboltokra nem vonatkozik 

Ötmillió forintos bírságra számíthatnak azok a boltok, ahol megszegik az árrésstopot.
Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt 

Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.
A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek 

Az Arany Kaviár Étterem 2025. március 12-én ünnepli fennállásának 35. évfordulóját.
Megválasztották Siófokon a Város borát

Megválasztották Siófokon a Város borát 

Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.
Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop

Itt az árrésstop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop  

Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot.  A rendelkezés május 31-éig van érvényben.  
Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.