Új ruhát kapott a S.Pellegrino

Itáliai designerek ezúttal a frissességet és ragyogást megszemélyesítő, kékes cikk-cakk motívumokkal öltöztették fel a San Pellegrino ásványvizek palackjait - írja az Élelmiszer Online.

Igazi olasz modell született a neves itáliai divatház, a MISSONI terveiből: az itáliai designerek ezúttal a frissességet és ragyogást megszemélyesítő, kékes cikk-cakk motívumokkal öltöztették fel a San Pellegrino ásványvizek palackjait. A Kékkúti Ásványvíz Zrt. által forgalmazott exkluzív, limitált szériájú ásványvizek októberben Magyarországra is megérkeztek: viszontláthatjuk őket a legszínvonalasabb magyar éttermek asztalain. Az egyedi szín és formavilág nem csak a címkéken jelenik meg; néhány száz kézzel készített, MISSONI textíliával bevont palackot is piacra dobtak világszerte, amely várhatóan a gyűjtők nagy kedvence lesz.

A MISSONI a S.Pellegrino az Olasz Tehetségek programja keretében értelmezte újra a klasszikus formájú palackok ruháját, így közvetítve világszerte az olasz kultúrát és stílust. Az együttműködés azért is különleges, mert ez az első alkalom, hogy a S.Pellegrino külső kézbe adta a címketervezés feladatát. Az egyedi palackok ötvözik a MISSONI színekben, cikk-cakk, csíkos és hullámos formákban gazdag világát a 111 éves S.Pellegrino minőséggel és hagyománnyal. Az új designnal ellátott ásványvizeket idén júniusban mutatták be a milánói divathéten.

Magyarországon mindössze 15 ezer darab kerül forgalomba a designer palackokból, idén októberben és novemberben többek közt a Fausto’s, a Porcellino Grasso, a TG Italiano, a Café Callas, a Hemingway és a Vapiano éttermekben találhatunk rájuk. (forrás: Élelmiszer Online )


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.