Új szereplő a gasztro ügynökségek piacán

A United Food Concepts privát séfbérbeadáson kívül foodtruck bérlő felületet is üzemeltet, valamint egy új coworking konyha és rendezény helyszínük, a SéfPláza Kitchen is elkészült.

A United Food Concepts 2014-ben alakult Hollandiában, és egyre több országban jelenik meg, mint teljeskörű szolgáltatásokat nyújtó gasztro ügynökség. Magyarországon 2 hónapja kezdték meg aktív működésüket. 

Portfóliójukba tartozik többek között, a SéfPlaza, mely egy olyan online piacfelület, ahol lehetőség van arra, hogy privát szakácsokat vagy egyéb kapcsolódó szolgáltatásokat rendelhessen a vásárló. 

A The Food Convoy egy olyan online piacfelület, ahol lehetőség van arra, hogy food truck-okat, vagy azokhoz kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat rendelhessenek.

Mindezek mellett szeptember végén megnyitott a Klauzál téri Vásárcsarnok első emeletén a Séfpláza Kitchen is. A professzionális konyhatechnológiával felszerelt co-working konyha lehetőséget biztosít új menüsor tesztelésére, továbbképzésekre, gasztro témájú videók felvételéhez.

A SéfPláza Kitchen megnyitó vacsoraestéjén, Santiago Lastra, a mexikói nomád séf (Noma) főzött nagy sikerrel a résztvevőknek. A SéfPláza Kitchen a Coninvest és Beko támogatásával valósult meg.

További információt itt olvashat. 


Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.