Új trend: cold brew

A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval. A Starbucks kávémesterei nyilatkoznak.

A cold brew kávé biztosan megváltoztatja a felfogásod a kávézásról, és még forró vízre sincs szükséged, hogy elkészítsd - vallja a Starbucks.

A hideg eljárással készített kávé elsősorban a frissességének köszönheti népszerűségét. Ezt az eljárást a világon egymástól függetlenül több helyen is alkalmazták, például Japánban és Peruban is, ahol egy speciális, többórás folyamatot követően kinyerték a kávészemek mélyén lévő ízeket.

Mialatt a jegeskávé alapja a hagyományos, forrón készített ital, melyet jégre öntenek, addig a hidegkávé soha nem találkozik forró vízzel. Elkészítéséhez speciális kávékeverékre van szükség, mely a hideg vízben hosszan áztatva kiadja gazdag ízét. A Starbucks baristái összesen 20 órán keresztül készítenek egy adag cold brew kávét.

„A hidegeljárásnak köszönhetően egy teljesen új ízvilágot kapunk. A cold brew nem olyan testes és intenzív ízvilágú, mint a hagyományos kávé, hanem természetesen édesebb” – magyarázták a Starbucks kávémesterei, Rauzer Zoltán és Porkoláb Brigitta. A Starbucks kávézókban március elsejétől elérhető cold brew kávé dél-amerikai és afrikai kávé keverékéből készül. Ízében kakaós és citrusos jegyek dominálnak, így kiváló frissítő a melegebb napokon.

Hogyan készíts otthon hidegkávét?

1. Önts durvára őrölt Starbucks afrikai kávét (például Kenyát) egy tálba, és adj hozzá szobahőmérsékletű vizet.
2. Keverd össze, és hagyd ázni 20 óráig.
3. Szűrd le egy kávéfilter segítségével.
4. Hideg vízzel csökkentheted a kávé intenzitását. Az elkészült ital tejjel és kedvenc Starbucks szirupoddal is nagyon jól passzol.


Bon Appetit!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.
Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?

Nagy hazai borravaló-körkép: kinek és mennyit jattolnak a magyarok?  

 A digitális fizetés és a számlába beépített szervizdíj terjedésével folyamatosan átalakul a borravaló intézménye is.
Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról

Friss felmérés növényi alapú italok fogyasztásáról 

A Danone Magyarország 2024-ben részt vett az öt kelet-közép-európai országban végzett régiós kutatásban, amely a fogyasztók étkezési szokásait mérte fel.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.