Új trend: cold brew

A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval. A Starbucks kávémesterei nyilatkoznak.

A cold brew kávé biztosan megváltoztatja a felfogásod a kávézásról, és még forró vízre sincs szükséged, hogy elkészítsd - vallja a Starbucks.

A hideg eljárással készített kávé elsősorban a frissességének köszönheti népszerűségét. Ezt az eljárást a világon egymástól függetlenül több helyen is alkalmazták, például Japánban és Peruban is, ahol egy speciális, többórás folyamatot követően kinyerték a kávészemek mélyén lévő ízeket.

Mialatt a jegeskávé alapja a hagyományos, forrón készített ital, melyet jégre öntenek, addig a hidegkávé soha nem találkozik forró vízzel. Elkészítéséhez speciális kávékeverékre van szükség, mely a hideg vízben hosszan áztatva kiadja gazdag ízét. A Starbucks baristái összesen 20 órán keresztül készítenek egy adag cold brew kávét.

„A hidegeljárásnak köszönhetően egy teljesen új ízvilágot kapunk. A cold brew nem olyan testes és intenzív ízvilágú, mint a hagyományos kávé, hanem természetesen édesebb” – magyarázták a Starbucks kávémesterei, Rauzer Zoltán és Porkoláb Brigitta. A Starbucks kávézókban március elsejétől elérhető cold brew kávé dél-amerikai és afrikai kávé keverékéből készül. Ízében kakaós és citrusos jegyek dominálnak, így kiváló frissítő a melegebb napokon.

Hogyan készíts otthon hidegkávét?

1. Önts durvára őrölt Starbucks afrikai kávét (például Kenyát) egy tálba, és adj hozzá szobahőmérsékletű vizet.
2. Keverd össze, és hagyd ázni 20 óráig.
3. Szűrd le egy kávéfilter segítségével.
4. Hideg vízzel csökkentheted a kávé intenzitását. Az elkészült ital tejjel és kedvenc Starbucks szirupoddal is nagyon jól passzol.


Bon Appetit!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.