Új trend: cold brew

A hidegkávé-készítési eljárás nagy népszerűségre tett szert az utóbbi időben. Az úgynevezett cold brew coffee elsősorban mély ízvilága miatt vált közkedveltté, és nem keverendő össze a jegeskávéval. A Starbucks kávémesterei nyilatkoznak.

A cold brew kávé biztosan megváltoztatja a felfogásod a kávézásról, és még forró vízre sincs szükséged, hogy elkészítsd - vallja a Starbucks.

A hideg eljárással készített kávé elsősorban a frissességének köszönheti népszerűségét. Ezt az eljárást a világon egymástól függetlenül több helyen is alkalmazták, például Japánban és Peruban is, ahol egy speciális, többórás folyamatot követően kinyerték a kávészemek mélyén lévő ízeket.

Mialatt a jegeskávé alapja a hagyományos, forrón készített ital, melyet jégre öntenek, addig a hidegkávé soha nem találkozik forró vízzel. Elkészítéséhez speciális kávékeverékre van szükség, mely a hideg vízben hosszan áztatva kiadja gazdag ízét. A Starbucks baristái összesen 20 órán keresztül készítenek egy adag cold brew kávét.

„A hidegeljárásnak köszönhetően egy teljesen új ízvilágot kapunk. A cold brew nem olyan testes és intenzív ízvilágú, mint a hagyományos kávé, hanem természetesen édesebb” – magyarázták a Starbucks kávémesterei, Rauzer Zoltán és Porkoláb Brigitta. A Starbucks kávézókban március elsejétől elérhető cold brew kávé dél-amerikai és afrikai kávé keverékéből készül. Ízében kakaós és citrusos jegyek dominálnak, így kiváló frissítő a melegebb napokon.

Hogyan készíts otthon hidegkávét?

1. Önts durvára őrölt Starbucks afrikai kávét (például Kenyát) egy tálba, és adj hozzá szobahőmérsékletű vizet.
2. Keverd össze, és hagyd ázni 20 óráig.
3. Szűrd le egy kávéfilter segítségével.
4. Hideg vízzel csökkentheted a kávé intenzitását. Az elkészült ital tejjel és kedvenc Starbucks szirupoddal is nagyon jól passzol.


Bon Appetit!

Forrás: Vendég&Hotel Online


Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.