Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Megannyi fáradságos munka, kitartás, kiváló alapanyag, minőség az ország keleti szegletében. Mindez jól mutatja magas színvonalú szakmai munkájukat, a helyi termékek és az elkötelezett prémium minőségű alapanyagok felhasználását.

A tiszalöki Horgonyzó Kisvendéglő a napokban barátok, üzleti partnerek, vendégek körében ünnepelte meg harmadik Michelin ajánlását.

Az örömünnepre szervezett borvacsorán a helyi alapanyagokból készített fantasztikus ételsorhoz, kitűnő borokat párosítottak. Családias, meghitt, izgalmas volt. Illatok, ízkavalkádja az előételtől egészen a desszertekig. A családi vállalkozás évek óta azon dolgozik a legénységgel, hogy az ízek valóban élmény legyen mindenki számára és visszacsalogassa az ínyenceket.

 „Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy nagyon erős és összetartó család áll mögöttünk”

- mondta el Kecskés Andi, a hely vezetője.


Fotó: Horgonyzó étterem

Az éttermet férjemmel közösen irányítjuk, kezdetekor mondhatni a család apraja nagyja a Horgonyzó tájékán dolgozott. Két fiúnk felszolgált, édesanyám sütötte a bucikat, a Híres Reszegi Kürtőskalácsot, apukám a szállítói feladatokat látta el. Pataky Peti barátunk pedig az első perctől kezdve szakmai iránytűként segítette munkánkat. A megye egyetlen ajánlott éttermeként nagyon büszkék vagyunk, hogy jó pár éve a Michelin is meglátja bennünk azt az értéket, amelyet képviselünk az ország keleti szegletében. A friss, minőségi nyersanyagok sokat hozzátesznek az ételekhez. A helyi termelők,borászok és partnereink támogatásával olyan élményt tudunk nyújtani, amely a nemzetközi figyelmet is felkeltette. 

- fejezte be gondolatát az est háziasszonya.

 


Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől

Búcsú az ismert konyhai tárolóedényektől 

Immár hivatalosan is bejelentették: végleg eltűnik Magyarországról a Tupperware – az az amerikai cég, amelynek neve egybeforrt a konyhai műanyag tárolódobozokkal.
Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék 

A fiatal pék célja, hogy friss péksüteményeivel segítse a helyi közösséget, különösen azokat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.