Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Megannyi fáradságos munka, kitartás, kiváló alapanyag, minőség az ország keleti szegletében. Mindez jól mutatja magas színvonalú szakmai munkájukat, a helyi termékek és az elkötelezett prémium minőségű alapanyagok felhasználását.

A tiszalöki Horgonyzó Kisvendéglő a napokban barátok, üzleti partnerek, vendégek körében ünnepelte meg harmadik Michelin ajánlását.

Az örömünnepre szervezett borvacsorán a helyi alapanyagokból készített fantasztikus ételsorhoz, kitűnő borokat párosítottak. Családias, meghitt, izgalmas volt. Illatok, ízkavalkádja az előételtől egészen a desszertekig. A családi vállalkozás évek óta azon dolgozik a legénységgel, hogy az ízek valóban élmény legyen mindenki számára és visszacsalogassa az ínyenceket.

 „Szerencsésnek mondhatom magam, hiszen egy nagyon erős és összetartó család áll mögöttünk”

- mondta el Kecskés Andi, a hely vezetője.


Fotó: Horgonyzó étterem

Az éttermet férjemmel közösen irányítjuk, kezdetekor mondhatni a család apraja nagyja a Horgonyzó tájékán dolgozott. Két fiúnk felszolgált, édesanyám sütötte a bucikat, a Híres Reszegi Kürtőskalácsot, apukám a szállítói feladatokat látta el. Pataky Peti barátunk pedig az első perctől kezdve szakmai iránytűként segítette munkánkat. A megye egyetlen ajánlott éttermeként nagyon büszkék vagyunk, hogy jó pár éve a Michelin is meglátja bennünk azt az értéket, amelyet képviselünk az ország keleti szegletében. A friss, minőségi nyersanyagok sokat hozzátesznek az ételekhez. A helyi termelők,borászok és partnereink támogatásával olyan élményt tudunk nyújtani, amely a nemzetközi figyelmet is felkeltette. 

- fejezte be gondolatát az est háziasszonya.

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.