Újabb McCafé-kat nyit a McDonald's

Év végéig még 2 új, - egy budapesti és egy budaörsi - taggal bővül a McCafé kávézólánca. A McDonald's kávézólánca 33 egységgel indította a 2010-es évet, az év során eddig 2 McCafét nyitott, egyet Bábolnán, a másikat pedig a budapesti Lurdy bevásárlóközpontban - írja a Marketinginfo.

A bábolnai franchise üzemeltetésű McDonald's étterem a felújítás során bővült kávézóval, míg a Lurdy bevásárlóközpontban megnyílt kávézó érdekessége, hogy a hagyományos McCaféktól eltérően, különálló egységként üzemel, csakúgy, mint az Aréna Plázában található társa. Az önálló egység kialakítását többek között a bevásárlóközpont közönségének kávézás iránti igénye, a plázán belüli központi elhelyezkedés, valamint a kedvező telepítési feltételek indokolták. A Lurdy Házban kialakított kávézóra mintegy 32 millió forintot költöttek a kivitelezők.

A kávézólánc decemberben további 2 egységgel bővül, mindkettő shop in shop rendszerben; azaz az új McCafék a McDonald's éttermeken belül valósulnak meg. Az új McCafék a budapesti, Móricz Zsigmond körtéren található McDonald's étteremben, valamint Budaörsön nyílnak meg. Kialakításuk egyenként átlagosan 22 millió forintba került, a McDonald's az új kávézóktól átlagosan 10 százalék fölötti forgalom-részesedést remél.

Az idei 4 nyitással 37-re nő a McCafé hazai kávézóinak száma. Világszerte 2.800 McCafé található, ennek közel fele (45%) Európában. Az európai országok közül Németországban van a legtöbb McCafé, ahol 700-nál is több kávézó üzemel. A környező országokban cseh és szlovák területen 16, Ausztriában 125, míg Szerbiában 6 McCafé kávézó működik. (forrás: Marketinginfo)


Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben

Sztárséffel nyit éttermet Gerendai az alsóörsi vitorláskikötőben 

Megkezdte első szezonját az Ypsilon Yacht Club Alsóörsön.
Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem

Bezár a Michelin Guide által ajánlott budapesti étterem 

A közkedvelt Kertész utcai étterem öt év után búcsúzik.
 Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását

Rangos ceremónián mutatták be a Michelin Guide Dubai új kiadását 

A MICHELIN 2024. július 4-én este egy rangos ceremónián mutatta be az idei MICHELIN Guide Dubai harmadik kiadását a nemrég megnyílt One&Only One Za'abeel hotelben.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért

Ez a McDonald's burger lekerül az étlapról – íme, miért 

Rossz hír azok számára, akik több vegetáriánus lehetőséget keresnének a McDonald's-ban.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti

Vidéken van cukrászdája? Akkor ez érdekelheti 

Július 2-től, keddtől indul az összesen 13 milliárd forint értékű turisztikai támogatási konstrukció második üteme vidéki cukrászdák részére.
 Kaliforniai életérzés Budapesten

Kaliforniai életérzés Budapesten 

Magyarországon szinte egyedülálló módon Kalifornia által inspirált ételekkel várja vendégeit az étterem.
Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának negyedszázados évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 

Interjú

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.