Újabb McCafé-kat nyit a McDonald's

Év végéig még 2 új, - egy budapesti és egy budaörsi - taggal bővül a McCafé kávézólánca. A McDonald's kávézólánca 33 egységgel indította a 2010-es évet, az év során eddig 2 McCafét nyitott, egyet Bábolnán, a másikat pedig a budapesti Lurdy bevásárlóközpontban - írja a Marketinginfo.

A bábolnai franchise üzemeltetésű McDonald's étterem a felújítás során bővült kávézóval, míg a Lurdy bevásárlóközpontban megnyílt kávézó érdekessége, hogy a hagyományos McCaféktól eltérően, különálló egységként üzemel, csakúgy, mint az Aréna Plázában található társa. Az önálló egység kialakítását többek között a bevásárlóközpont közönségének kávézás iránti igénye, a plázán belüli központi elhelyezkedés, valamint a kedvező telepítési feltételek indokolták. A Lurdy Házban kialakított kávézóra mintegy 32 millió forintot költöttek a kivitelezők.

A kávézólánc decemberben további 2 egységgel bővül, mindkettő shop in shop rendszerben; azaz az új McCafék a McDonald's éttermeken belül valósulnak meg. Az új McCafék a budapesti, Móricz Zsigmond körtéren található McDonald's étteremben, valamint Budaörsön nyílnak meg. Kialakításuk egyenként átlagosan 22 millió forintba került, a McDonald's az új kávézóktól átlagosan 10 százalék fölötti forgalom-részesedést remél.

Az idei 4 nyitással 37-re nő a McCafé hazai kávézóinak száma. Világszerte 2.800 McCafé található, ennek közel fele (45%) Európában. Az európai országok közül Németországban van a legtöbb McCafé, ahol 700-nál is több kávézó üzemel. A környező országokban cseh és szlovák területen 16, Ausztriában 125, míg Szerbiában 6 McCafé kávézó működik. (forrás: Marketinginfo)


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.