Újabb McCafé-kat nyit a McDonald's

Év végéig még 2 új, - egy budapesti és egy budaörsi - taggal bővül a McCafé kávézólánca. A McDonald's kávézólánca 33 egységgel indította a 2010-es évet, az év során eddig 2 McCafét nyitott, egyet Bábolnán, a másikat pedig a budapesti Lurdy bevásárlóközpontban - írja a Marketinginfo.

A bábolnai franchise üzemeltetésű McDonald's étterem a felújítás során bővült kávézóval, míg a Lurdy bevásárlóközpontban megnyílt kávézó érdekessége, hogy a hagyományos McCaféktól eltérően, különálló egységként üzemel, csakúgy, mint az Aréna Plázában található társa. Az önálló egység kialakítását többek között a bevásárlóközpont közönségének kávézás iránti igénye, a plázán belüli központi elhelyezkedés, valamint a kedvező telepítési feltételek indokolták. A Lurdy Házban kialakított kávézóra mintegy 32 millió forintot költöttek a kivitelezők.

A kávézólánc decemberben további 2 egységgel bővül, mindkettő shop in shop rendszerben; azaz az új McCafék a McDonald's éttermeken belül valósulnak meg. Az új McCafék a budapesti, Móricz Zsigmond körtéren található McDonald's étteremben, valamint Budaörsön nyílnak meg. Kialakításuk egyenként átlagosan 22 millió forintba került, a McDonald's az új kávézóktól átlagosan 10 százalék fölötti forgalom-részesedést remél.

Az idei 4 nyitással 37-re nő a McCafé hazai kávézóinak száma. Világszerte 2.800 McCafé található, ennek közel fele (45%) Európában. Az európai országok közül Németországban van a legtöbb McCafé, ahol 700-nál is több kávézó üzemel. A környező országokban cseh és szlovák területen 16, Ausztriában 125, míg Szerbiában 6 McCafé kávézó működik. (forrás: Marketinginfo)


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.