Újabb McCafé-kat nyit a McDonald's

Év végéig még 2 új, - egy budapesti és egy budaörsi - taggal bővül a McCafé kávézólánca. A McDonald's kávézólánca 33 egységgel indította a 2010-es évet, az év során eddig 2 McCafét nyitott, egyet Bábolnán, a másikat pedig a budapesti Lurdy bevásárlóközpontban - írja a Marketinginfo.

A bábolnai franchise üzemeltetésű McDonald's étterem a felújítás során bővült kávézóval, míg a Lurdy bevásárlóközpontban megnyílt kávézó érdekessége, hogy a hagyományos McCaféktól eltérően, különálló egységként üzemel, csakúgy, mint az Aréna Plázában található társa. Az önálló egység kialakítását többek között a bevásárlóközpont közönségének kávézás iránti igénye, a plázán belüli központi elhelyezkedés, valamint a kedvező telepítési feltételek indokolták. A Lurdy Házban kialakított kávézóra mintegy 32 millió forintot költöttek a kivitelezők.

A kávézólánc decemberben további 2 egységgel bővül, mindkettő shop in shop rendszerben; azaz az új McCafék a McDonald's éttermeken belül valósulnak meg. Az új McCafék a budapesti, Móricz Zsigmond körtéren található McDonald's étteremben, valamint Budaörsön nyílnak meg. Kialakításuk egyenként átlagosan 22 millió forintba került, a McDonald's az új kávézóktól átlagosan 10 százalék fölötti forgalom-részesedést remél.

Az idei 4 nyitással 37-re nő a McCafé hazai kávézóinak száma. Világszerte 2.800 McCafé található, ennek közel fele (45%) Európában. Az európai országok közül Németországban van a legtöbb McCafé, ahol 700-nál is több kávézó üzemel. A környező országokban cseh és szlovák területen 16, Ausztriában 125, míg Szerbiában 6 McCafé kávézó működik. (forrás: Marketinginfo)


Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.