Újabb séfnek lett elege és adja vissza a Michelin-csillagait

André Csiang nyugalomra vágyik, újra örülni szeretne a főzésnek, ezért bezárja szingapúri éttermét, és hazamegy Tajvanra.

Újabb séf, ezúttal a szingapúri André étterem tulajdonosa mond le két Michelin-csillagáról. André Csiang honlapján közölte a döntését. A 41 éves, tajvani születésű Csiang hét éve nyitotta meg éttermét Szingapúrban, ahol egyébként hét vendéglő rendelkezik két, egy pedig három csillaggal a nagy presztízsű francia étterem- és szállodakalauz ítélete alapján. Csiang csütörtöki bejelentése szerint bezárja az Andrét, ezzel lemond a csillagairól is, melyet nem szakácsok, hanem éttermek kapnak. Utolsó vendégeit február közepén szolgálja ki, majd hazatér Tajvanra. Az étterem Facebook-oldalán videóban köszöntek el a vendégektől, illetve bejelentették, hogy február 14-én lehet utoljára enni az étteremben. "Vissza akarok menni oda, ahol kezdtem, vissza akarok menni a konyhába, nyugodtabb életre vágyom, örülni szeretnék a főzésnek" – írta a szakács.

Szeptemberben a francia Sébastien Bras, a dél-franciaországi Le Suquet séfje azért kérte törlését az étteremkalauzból, mert túlságosan nagy nyomást jelent számára naponta megfelelni a tökéletesség szimbólumát jelképező elismerésnek. "Évente háromszor keresnek fel az ételkritikusok, de soha nem tudod, mikor. Bármelyik felszolgált ételt megkóstolhatják. Ez azt jelenti, hogy naponta a konyhádat elhagyó 500 étel közül egyet elbírálhatnak" – magyarázta akkor az AFP-nek. Bras előtt is voltak séfek, akik lemondtak a csillagaikról: 2005-ben Alain Senderens, egy szintén háromcsillagos étterem szakácsa, mivel "megváltoztatta a koncepcióját", majd másik két háromcsillagos francia, 2006-ban Antoine Westermann, 2008-ban Olivier Roellinger kérte a törlést.

Forrás: hvg.hu


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.