Az idei évtől egy igazi romkocsma 2.0 koncepcióval tér vissza a Klauzál utcai hely: a hét minden napján elérhető brunch-kínálattal, új koktélokkal és daytime DJ-vel indítanak, nyártól pedig a kisgyerekkel érkezők számára külön gyereksarkot biztosítanak. A bulinegyed-feeling, a vázákban lévő friss virág, az öt különterem, a vagány mixer-srácok és a mosolygós felszolgálók pedig változatlan tényezők a Rákóczi úttól pár perc sétára található Extrában.
„Majdnem egy évtizede nyitottuk meg az Extrát, azóta pedig sok minden történt velünk. A romkocsma-láz első hulláma valamelyest lecsengett, mi pedig egy szuper törzsközönséggel mentünk tovább, kialakult egy izgalmas gasztronómiai tengely a Király utca felé sok kis kávézóval, de akár olyan fine dining helyekkel is, mint a Laurel, a környék arculatára pedig a jövőre nyitó TimeOut Market teheti majd fel a pontot. Mi a küldetésünket megtartva, de megújulva térünk vissza idén nyáron: az esti bárhangulat és laza bulik mellett egy karakteres brunch-étlapot raktunk össze, nyártól pedig a DJ-nk már a délelőtti órákban felpezsdíti a hangulatot”
– mondja Daru Viktória, az EXTRA alapítója.
Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak az Extrában a vendégek - az idei év első nagy kedvencei a Breakfast Margarita, az Extra Cheesy Sandwich, a power juice-ok, az Eggs Benedict és a spárgával készülő, szezonális Egg Florentine. A reggelik között két irányt találunk: kiadós, tökéletes „buli-after” brunch-ételeket, amelyek erős indítást adnak a napnak, illetve egészséges, zöldség-alapú, ízgazdag reggeli ajánlatokat.
Az EXtrában erős bázist jelentenek azok a külföldi csoportok, akik a Budapesttel való ismerkedésük során vágynak a romkocsma-élményre, de fontos számukra a szép és igényes környezet, a tisztaság, a friss virág a vázában. A „női szem” jelenlétét le sem tagadhatná az alapító Daru Viki, aki eredetileg belsőépítész, ráadásul a hely is az ő design-érzékeny, de laza hozzáállását tükrözi.
„Amikor belsőépítészt kerestünk, több nagyágyúnak írtam, de még csak a megkeresésre sem válaszoltak, engem pedig nem kell félteni, ha munkáról van szó: belevetettem magam az enteriőr tervezésébe, a partnerem pedig Dobos Zsolt volt. Így kerültek ide a giga belógatott betűk, a vicces poszterek, az esernyő-erdő, de a különtermek egyedi karakterét is én találtam ki. Büszke vagyok rá, mert remélem, hogy minden négyzetméteren látszik a gondoskodás, az odafigyelés: küldetésünk megmutatni, hogy a bulinegyed közepén is lehet egy bár tiszta és szép”
– mondja Viki.
A feladat egyébként nem kicsi: az egykori lakóházból átalakított brunch-spot, klub, bár és rendezvényhelyszín 1200 négyzetméteren várja a vendégeket, összesen 250-en tudnak leülni. A hatalmas belső udvar mellett az öt különterem és a hatodik, a gyereksarok külön-külön és egyben is foglalható: az Extra kedvelt helyszín baráti társaságok, családi események, céges rendezvények számára. A gyereksarok igénye a vendégektől jött: brunch sok helyen van Budapesten, de olyan, ahol nagyobb társaságok gyerekkel tudnak érkezni, biztonságos, elzárt részen játszani és reggelizni egyszerre, nem akadt – eddig.
Az este pedig igazi belvárosi könnyed dübörgés az Extrában: az esti étlap legnépszerűbb fogásai a mini burgerek, a füstös BBQ oldalas és grillezett ananásszal készülő teriyaki csirkenyárs, de természetesen vegetáriánus kedvencekkel is készülnek. Nemcsak a megvilágított bárpult, de a mixerek állóképessége is lenyűgöző: itt bizony többszáz koktél készül esténként, a shakereknek nem sok esélye van felmelegedni. Az EXTRA élmény garantált!