Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja

Újdonságokkal várja vendégeit az idei nyártól az EXTRA Budapest Brunch-Bar-Club, amely egy évtizede a belváros egyik legpezsgőbb pontján nyitott meg.

 

Az idei évtől egy igazi romkocsma 2.0 koncepcióval tér vissza a Klauzál utcai hely: a hét minden napján elérhető brunch-kínálattal, új koktélokkal és daytime DJ-vel indítanak, nyártól pedig a kisgyerekkel érkezők számára külön gyereksarkot biztosítanak. A bulinegyed-feeling, a vázákban lévő friss virág, az öt különterem, a vagány mixer-srácok és a mosolygós felszolgálók pedig változatlan tényezők a Rákóczi úttól pár perc sétára található Extrában.     

 

„Majdnem egy évtizede nyitottuk meg az Extrát, azóta pedig sok minden történt velünk. A romkocsma-láz első hulláma valamelyest lecsengett, mi pedig egy szuper törzsközönséggel mentünk tovább, kialakult egy izgalmas gasztronómiai tengely a Király utca felé sok kis kávézóval, de akár olyan fine dining helyekkel is, mint a Laurel, a környék arculatára pedig a jövőre nyitó TimeOut Market teheti majd fel a pontot. Mi a küldetésünket megtartva, de megújulva térünk vissza idén nyáron: az esti bárhangulat és laza bulik mellett egy karakteres brunch-étlapot raktunk össze, nyártól pedig a DJ-nk már a délelőtti órákban felpezsdíti a hangulatot”

– mondja Daru Viktória, az EXTRA alapítója.

 

Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak az Extrában a vendégek - az idei év első nagy kedvencei a Breakfast Margarita, az Extra Cheesy Sandwich, a power juice-ok, az Eggs Benedict és a spárgával készülő, szezonális Egg Florentine. A reggelik között két irányt találunk: kiadós, tökéletes „buli-after” brunch-ételeket, amelyek erős indítást adnak a napnak, illetve egészséges, zöldség-alapú, ízgazdag reggeli ajánlatokat.

 

Az EXtrában erős bázist jelentenek azok a külföldi csoportok, akik a Budapesttel való ismerkedésük során vágynak a romkocsma-élményre, de fontos számukra a szép és igényes környezet, a tisztaság, a friss virág a vázában. A „női szem” jelenlétét le sem tagadhatná az alapító Daru Viki, aki eredetileg belsőépítész, ráadásul a hely is az ő design-érzékeny, de laza hozzáállását tükrözi.

„Amikor belsőépítészt kerestünk, több nagyágyúnak írtam, de még csak a megkeresésre sem válaszoltak, engem pedig nem kell félteni, ha munkáról van szó: belevetettem magam az enteriőr tervezésébe, a partnerem pedig Dobos Zsolt volt. Így kerültek ide a giga belógatott betűk, a vicces poszterek, az esernyő-erdő, de a különtermek egyedi karakterét is én találtam ki. Büszke vagyok rá, mert remélem, hogy minden négyzetméteren látszik a gondoskodás, az odafigyelés: küldetésünk megmutatni, hogy a bulinegyed közepén is lehet egy bár tiszta és szép”

– mondja Viki.

 vegetáriánus kedvencekkel is készülnek
vegetáriánus kedvencekkel is készülnek
Fotó: EXTRA

 

 

A feladat egyébként nem kicsi: az egykori lakóházból átalakított brunch-spot, klub, bár és rendezvényhelyszín 1200 négyzetméteren várja a vendégeket, összesen 250-en tudnak leülni. A hatalmas belső udvar mellett az öt különterem és a hatodik, a gyereksarok külön-külön és egyben is foglalható: az Extra kedvelt helyszín baráti társaságok, családi események, céges rendezvények számára. A gyereksarok igénye a vendégektől jött: brunch sok helyen van Budapesten, de olyan, ahol nagyobb társaságok gyerekkel tudnak érkezni, biztonságos, elzárt részen játszani és reggelizni egyszerre, nem akadt – eddig.   

Az este pedig igazi belvárosi könnyed dübörgés az Extrában: az esti étlap legnépszerűbb fogásai a mini burgerek, a füstös BBQ oldalas és grillezett ananásszal készülő teriyaki csirkenyárs, de természetesen vegetáriánus kedvencekkel is készülnek. Nemcsak a megvilágított bárpult, de a mixerek állóképessége is lenyűgöző: itt bizony többszáz koktél készül esténként, a shakereknek nem sok esélye van felmelegedni. Az EXTRA élmény garantált!    


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.