Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja

Újdonságokkal várja vendégeit az idei nyártól az EXTRA Budapest Brunch-Bar-Club, amely egy évtizede a belváros egyik legpezsgőbb pontján nyitott meg.

 

Az idei évtől egy igazi romkocsma 2.0 koncepcióval tér vissza a Klauzál utcai hely: a hét minden napján elérhető brunch-kínálattal, új koktélokkal és daytime DJ-vel indítanak, nyártól pedig a kisgyerekkel érkezők számára külön gyereksarkot biztosítanak. A bulinegyed-feeling, a vázákban lévő friss virág, az öt különterem, a vagány mixer-srácok és a mosolygós felszolgálók pedig változatlan tényezők a Rákóczi úttól pár perc sétára található Extrában.     

 

„Majdnem egy évtizede nyitottuk meg az Extrát, azóta pedig sok minden történt velünk. A romkocsma-láz első hulláma valamelyest lecsengett, mi pedig egy szuper törzsközönséggel mentünk tovább, kialakult egy izgalmas gasztronómiai tengely a Király utca felé sok kis kávézóval, de akár olyan fine dining helyekkel is, mint a Laurel, a környék arculatára pedig a jövőre nyitó TimeOut Market teheti majd fel a pontot. Mi a küldetésünket megtartva, de megújulva térünk vissza idén nyáron: az esti bárhangulat és laza bulik mellett egy karakteres brunch-étlapot raktunk össze, nyártól pedig a DJ-nk már a délelőtti órákban felpezsdíti a hangulatot”

– mondja Daru Viktória, az EXTRA alapítója.

 

Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak az Extrában a vendégek - az idei év első nagy kedvencei a Breakfast Margarita, az Extra Cheesy Sandwich, a power juice-ok, az Eggs Benedict és a spárgával készülő, szezonális Egg Florentine. A reggelik között két irányt találunk: kiadós, tökéletes „buli-after” brunch-ételeket, amelyek erős indítást adnak a napnak, illetve egészséges, zöldség-alapú, ízgazdag reggeli ajánlatokat.

 

Az EXtrában erős bázist jelentenek azok a külföldi csoportok, akik a Budapesttel való ismerkedésük során vágynak a romkocsma-élményre, de fontos számukra a szép és igényes környezet, a tisztaság, a friss virág a vázában. A „női szem” jelenlétét le sem tagadhatná az alapító Daru Viki, aki eredetileg belsőépítész, ráadásul a hely is az ő design-érzékeny, de laza hozzáállását tükrözi.

„Amikor belsőépítészt kerestünk, több nagyágyúnak írtam, de még csak a megkeresésre sem válaszoltak, engem pedig nem kell félteni, ha munkáról van szó: belevetettem magam az enteriőr tervezésébe, a partnerem pedig Dobos Zsolt volt. Így kerültek ide a giga belógatott betűk, a vicces poszterek, az esernyő-erdő, de a különtermek egyedi karakterét is én találtam ki. Büszke vagyok rá, mert remélem, hogy minden négyzetméteren látszik a gondoskodás, az odafigyelés: küldetésünk megmutatni, hogy a bulinegyed közepén is lehet egy bár tiszta és szép”

– mondja Viki.

 vegetáriánus kedvencekkel is készülnek
vegetáriánus kedvencekkel is készülnek
Fotó: EXTRA

 

 

A feladat egyébként nem kicsi: az egykori lakóházból átalakított brunch-spot, klub, bár és rendezvényhelyszín 1200 négyzetméteren várja a vendégeket, összesen 250-en tudnak leülni. A hatalmas belső udvar mellett az öt különterem és a hatodik, a gyereksarok külön-külön és egyben is foglalható: az Extra kedvelt helyszín baráti társaságok, családi események, céges rendezvények számára. A gyereksarok igénye a vendégektől jött: brunch sok helyen van Budapesten, de olyan, ahol nagyobb társaságok gyerekkel tudnak érkezni, biztonságos, elzárt részen játszani és reggelizni egyszerre, nem akadt – eddig.   

Az este pedig igazi belvárosi könnyed dübörgés az Extrában: az esti étlap legnépszerűbb fogásai a mini burgerek, a füstös BBQ oldalas és grillezett ananásszal készülő teriyaki csirkenyárs, de természetesen vegetáriánus kedvencekkel is készülnek. Nemcsak a megvilágított bárpult, de a mixerek állóképessége is lenyűgöző: itt bizony többszáz koktél készül esténként, a shakereknek nem sok esélye van felmelegedni. Az EXTRA élmény garantált!    


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.