Újdonságokkal jön a bulinegyed ikonikus bárja

Újdonságokkal várja vendégeit az idei nyártól az EXTRA Budapest Brunch-Bar-Club, amely egy évtizede a belváros egyik legpezsgőbb pontján nyitott meg.

 

Az idei évtől egy igazi romkocsma 2.0 koncepcióval tér vissza a Klauzál utcai hely: a hét minden napján elérhető brunch-kínálattal, új koktélokkal és daytime DJ-vel indítanak, nyártól pedig a kisgyerekkel érkezők számára külön gyereksarkot biztosítanak. A bulinegyed-feeling, a vázákban lévő friss virág, az öt különterem, a vagány mixer-srácok és a mosolygós felszolgálók pedig változatlan tényezők a Rákóczi úttól pár perc sétára található Extrában.     

 

„Majdnem egy évtizede nyitottuk meg az Extrát, azóta pedig sok minden történt velünk. A romkocsma-láz első hulláma valamelyest lecsengett, mi pedig egy szuper törzsközönséggel mentünk tovább, kialakult egy izgalmas gasztronómiai tengely a Király utca felé sok kis kávézóval, de akár olyan fine dining helyekkel is, mint a Laurel, a környék arculatára pedig a jövőre nyitó TimeOut Market teheti majd fel a pontot. Mi a küldetésünket megtartva, de megújulva térünk vissza idén nyáron: az esti bárhangulat és laza bulik mellett egy karakteres brunch-étlapot raktunk össze, nyártól pedig a DJ-nk már a délelőtti órákban felpezsdíti a hangulatot”

– mondja Daru Viktória, az EXTRA alapítója.

 

Mostantól a laza esték mellett új, minden nap elérhető brunch-kínálattal, juice-okkal és szezonális ételekkel találkozhatnak az Extrában a vendégek - az idei év első nagy kedvencei a Breakfast Margarita, az Extra Cheesy Sandwich, a power juice-ok, az Eggs Benedict és a spárgával készülő, szezonális Egg Florentine. A reggelik között két irányt találunk: kiadós, tökéletes „buli-after” brunch-ételeket, amelyek erős indítást adnak a napnak, illetve egészséges, zöldség-alapú, ízgazdag reggeli ajánlatokat.

 

Az EXtrában erős bázist jelentenek azok a külföldi csoportok, akik a Budapesttel való ismerkedésük során vágynak a romkocsma-élményre, de fontos számukra a szép és igényes környezet, a tisztaság, a friss virág a vázában. A „női szem” jelenlétét le sem tagadhatná az alapító Daru Viki, aki eredetileg belsőépítész, ráadásul a hely is az ő design-érzékeny, de laza hozzáállását tükrözi.

„Amikor belsőépítészt kerestünk, több nagyágyúnak írtam, de még csak a megkeresésre sem válaszoltak, engem pedig nem kell félteni, ha munkáról van szó: belevetettem magam az enteriőr tervezésébe, a partnerem pedig Dobos Zsolt volt. Így kerültek ide a giga belógatott betűk, a vicces poszterek, az esernyő-erdő, de a különtermek egyedi karakterét is én találtam ki. Büszke vagyok rá, mert remélem, hogy minden négyzetméteren látszik a gondoskodás, az odafigyelés: küldetésünk megmutatni, hogy a bulinegyed közepén is lehet egy bár tiszta és szép”

– mondja Viki.

 vegetáriánus kedvencekkel is készülnek
vegetáriánus kedvencekkel is készülnek
Fotó: EXTRA

 

 

A feladat egyébként nem kicsi: az egykori lakóházból átalakított brunch-spot, klub, bár és rendezvényhelyszín 1200 négyzetméteren várja a vendégeket, összesen 250-en tudnak leülni. A hatalmas belső udvar mellett az öt különterem és a hatodik, a gyereksarok külön-külön és egyben is foglalható: az Extra kedvelt helyszín baráti társaságok, családi események, céges rendezvények számára. A gyereksarok igénye a vendégektől jött: brunch sok helyen van Budapesten, de olyan, ahol nagyobb társaságok gyerekkel tudnak érkezni, biztonságos, elzárt részen játszani és reggelizni egyszerre, nem akadt – eddig.   

Az este pedig igazi belvárosi könnyed dübörgés az Extrában: az esti étlap legnépszerűbb fogásai a mini burgerek, a füstös BBQ oldalas és grillezett ananásszal készülő teriyaki csirkenyárs, de természetesen vegetáriánus kedvencekkel is készülnek. Nemcsak a megvilágított bárpult, de a mixerek állóképessége is lenyűgöző: itt bizony többszáz koktél készül esténként, a shakereknek nem sok esélye van felmelegedni. Az EXTRA élmény garantált!    


Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.
Életműdíj a villányi borásznak

Életműdíj a villányi borásznak 

A most díjazott villányi szakembert a 2017-ben alapított Életmű Díj átadásán családtagjai, a Magyar Bor Akadémia tagjai és barátai köszöntötték.
Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t

Szalonnás fagylalt és többezer dolláros nuggets: amerikai mekikben tesztelték az AI-t 

A technológia már a kezdetek kezdetén ellentmondásos volt, bár eleinte csak azért aggódott mindenki, hogy a mesterséges intelligencia elveszi majd az emberek munkáját.
Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék

Görögnek már a vevők felé a magyar görög dinnyék 

Jövő hétvégétől érkeznek a Lidl Magyarország raktáraiba a kizárólag magyar termelőktől és beszállítóktól származó görögdinnyék.