Jön egy stílusos villásreggeli

Izgalmas élménynek ígérkezik a gasztronómia és a vidéki élet szerelmesei számára 2025. május 1-jén ismét megrendezésre kerülő Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál a polányi Babérliget Kúria parkjában.

Az esemény már harmadik alkalommal hozza össze a Stílusos Vidéki Szállodák (SVSZ) legjobb reggeli fogásait, amelyek a hagyomány és az innováció tökéletes egyensúlyát képviselik.


Fotó: SVÉT

A program egy igazi gasztrokaland,

ahol a vendégek féltve őrzött házi receptek alapján készült különlegességeket kóstolhatnak, és egy napra belemerülhetnek a vidéki elegancia világába: ropogós friss péksütemények, mangalica hot-dog, lyoni hagyma, mézes mustár, paprika salsa, harcsa töpörtyű, marinált zöldségek, tökmagolajos babsaláta, hajdina, szóládi kovászos kenyér, füstös padlizsánkrém, shakshuka, kacsamáj paté, kalács, lilahagyma lekvár, füge, erdei gomba pástétom, gomba jus, angolzeller és citrom, zakuszka, pástétom szopós malacból, savanyított spárga, fehérspárga velouté, cserháti szarvas ragu, gombák, burgonya rolád, zöldspárga, eper-rebarbara pite, fahéjas csiga, churros házi csokiszósszal, hideg túrógombóc, friss tavaszi gyümölcsök és habzó bor várják a látogatókat.


Fotó: SVÉT

2025. május elsején a Babérliget kúria házigazdái, Dóri és Vili egész napos programokkal várják a vendégeket.

A szervezők kényelmes heverőkkel, plédekkel, chill-out hangulattal és medence parti pezsgő valamint fröccs bárral is készülnek. A helyszín kutyabarát, és a Kosbor Panzió kutyamenüvel és saját készítésű kutyakeksszel is készül a négylábú vendégeknek.

 

 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.