Jön egy stílusos villásreggeli

Izgalmas élménynek ígérkezik a gasztronómia és a vidéki élet szerelmesei számára 2025. május 1-jén ismét megrendezésre kerülő Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál a polányi Babérliget Kúria parkjában.

Az esemény már harmadik alkalommal hozza össze a Stílusos Vidéki Szállodák (SVSZ) legjobb reggeli fogásait, amelyek a hagyomány és az innováció tökéletes egyensúlyát képviselik.


Fotó: SVÉT

A program egy igazi gasztrokaland,

ahol a vendégek féltve őrzött házi receptek alapján készült különlegességeket kóstolhatnak, és egy napra belemerülhetnek a vidéki elegancia világába: ropogós friss péksütemények, mangalica hot-dog, lyoni hagyma, mézes mustár, paprika salsa, harcsa töpörtyű, marinált zöldségek, tökmagolajos babsaláta, hajdina, szóládi kovászos kenyér, füstös padlizsánkrém, shakshuka, kacsamáj paté, kalács, lilahagyma lekvár, füge, erdei gomba pástétom, gomba jus, angolzeller és citrom, zakuszka, pástétom szopós malacból, savanyított spárga, fehérspárga velouté, cserháti szarvas ragu, gombák, burgonya rolád, zöldspárga, eper-rebarbara pite, fahéjas csiga, churros házi csokiszósszal, hideg túrógombóc, friss tavaszi gyümölcsök és habzó bor várják a látogatókat.


Fotó: SVÉT

2025. május elsején a Babérliget kúria házigazdái, Dóri és Vili egész napos programokkal várják a vendégeket.

A szervezők kényelmes heverőkkel, plédekkel, chill-out hangulattal és medence parti pezsgő valamint fröccs bárral is készülnek. A helyszín kutyabarát, és a Kosbor Panzió kutyamenüvel és saját készítésű kutyakeksszel is készül a négylábú vendégeknek.

 

 


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.
A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében

A spanyolok törvényt alkottak az élelmiszer-pazarlás megfékezése érdekében 

A dél-európai országban évente szemétbe kerülő élelem mennyisége jelenleg úgy 1,2 millió tonna.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.