Jön egy stílusos villásreggeli

Izgalmas élménynek ígérkezik a gasztronómia és a vidéki élet szerelmesei számára 2025. május 1-jén ismét megrendezésre kerülő Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál a polányi Babérliget Kúria parkjában.

Az esemény már harmadik alkalommal hozza össze a Stílusos Vidéki Szállodák (SVSZ) legjobb reggeli fogásait, amelyek a hagyomány és az innováció tökéletes egyensúlyát képviselik.


Fotó: SVÉT

A program egy igazi gasztrokaland,

ahol a vendégek féltve őrzött házi receptek alapján készült különlegességeket kóstolhatnak, és egy napra belemerülhetnek a vidéki elegancia világába: ropogós friss péksütemények, mangalica hot-dog, lyoni hagyma, mézes mustár, paprika salsa, harcsa töpörtyű, marinált zöldségek, tökmagolajos babsaláta, hajdina, szóládi kovászos kenyér, füstös padlizsánkrém, shakshuka, kacsamáj paté, kalács, lilahagyma lekvár, füge, erdei gomba pástétom, gomba jus, angolzeller és citrom, zakuszka, pástétom szopós malacból, savanyított spárga, fehérspárga velouté, cserháti szarvas ragu, gombák, burgonya rolád, zöldspárga, eper-rebarbara pite, fahéjas csiga, churros házi csokiszósszal, hideg túrógombóc, friss tavaszi gyümölcsök és habzó bor várják a látogatókat.


Fotó: SVÉT

2025. május elsején a Babérliget kúria házigazdái, Dóri és Vili egész napos programokkal várják a vendégeket.

A szervezők kényelmes heverőkkel, plédekkel, chill-out hangulattal és medence parti pezsgő valamint fröccs bárral is készülnek. A helyszín kutyabarát, és a Kosbor Panzió kutyamenüvel és saját készítésű kutyakeksszel is készül a négylábú vendégeknek.

 

 


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.