Újra akcióban a HotelHero

A február 21-i sikeres jótékonysági főzést vidéki helyszínekkel is kibővülve folytatják március 21-én.

A Budapesten elkészülő 300 adag mellett 9 vidéki helyszínen további 100-100 adag ételt szeretnének elkészíteni, így összesen 1200 adag vasárnapi meleg ebéddel tudják támogatni a rászorulókat.

A márciusi kezdeményezést a Metro Kereskedelmi Kft. a vidéki helyszínek alapanyag szügségletének és a fővárosi főzés logisztikájának biztosításával segíti.

Az elkészült ételcsomagokat a Budapesten a Heti Betevő, vidéken pedig a Magyar Vöröskereszt önkéntesei jutattják el azokhoz, akiknek segítség, ha vasárnap főtt étel a jut az asztalra.

A tervezett ebédmenü: tejszínes pulykatokány, tésztával.

 

E szép és fontos cél érdekében a HotelHero csapata felhívást tett közzé: 

Főzzünk együtt a rászorulóknak ISMÉT, 2021. március 21-én!

Várjuk olyan szállodák, éttermek jelentkezését legkésőbb 2021. március 16-ig, akik vállalják március 21-én 100 adag meleg étel elkésztését a következő városokban, vagy vonzáskörzetükben:

Budapest

Szeged

Debrecen

Nyíregyháza

Pécs

Székesfehérvár

Az akció beszállítói támogatója, a Metro Kereskedelmi Kft. biztosítja az alapanyagokat, az elkészült finomságokat pedig Budapesten a Heti Betevő, vidéken pedig a Magyar Vöröskereszt önkéntesei juttatják el a nélkülözőkhöz. Nektek csak azt kell tennetek, amit a legjobban tudtok: FŐZNI!

Részletekért forduljatok Anek Dórához ( Telefon: +36 20 468 3683 E-mail: [email protected])

 

 

Forrás: HotelHero / Turizmus Online


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.