Újra keresik az ország legjobb pálinkáját

Hamarosan önálló oltalmat élvez a Vasi vadkörte és a Nagykörűi Cseresznyepálinka, de folyamatosan dolgozunk Magyarország pálinkatérképének teljesebbé tételén, és regionális pálinkáink oltalom alá helyezésén – mondta Gulyás Andrea a Földművelésügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára a 2017. évi Pálinka Országkóstoló hivatalos megnyitóján. 

Mint arról az agrártárca államtitkára beszámolt az idei Országkóstolóra összesen 377 tétel érkezett. Ebből 362 tételt a Nemzeti Pálinkakiválóság Program 2017. évi Pálinkakiválóságainak megmérettetésére, valamint az Országos Pálinka és Törkölypálinka versenyre is nevezték. Hozzátette: Az elmúlt évekhez hasonlóan az eredményhirdetés ezúttal is az Országházban lesz június 20-án.

Gulyás Andrea arról is beszélt, hogy a legkiválóbb tételeket tartalmazó, ingyenesen megjelenő, magyar-angol nyelvű Pálinkakiválóságok Könyvét a 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár keretében mutatja be Fazekas Sándor az agrártárca minisztere.

A Nemzeti Pálinkakiválóság Programot a Földművelésügyi Minisztérium 2014-ben hirdette meg először, melyet 2015-től kezdve a Pálinka Nemzeti Tanács Országos Pálinka és Törkölypálinka Versenyével közösen szervez.

A versenyre 2017. május 5-ig üzleti és egyedi termék kategóriában nevezhettek az érdeklődők.

 

Forrás: Élelmiszer Online


Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.