Újra szól a régi nóta: hetvenötezer egy guyláslevesért és két sörért

A gyanú szerint túlszámlázással károsítottak meg egy brazil turistát egy budapesti étteremben, ahol 75 ezer forintot számoltak fel egy gulyáslevesért és két sörért - adta hírül az RTL Klub híradója. A turista kénytelen volt fizetni, de az eset után feljelentést tett.

75 ezer forintot fizettettek egy brazil turistával egy vacsoráért egy budapesti étteremben - adta hírül az RTL Klub Híradója. A hírműsor szerint a fiatal turista csupán egy gulyáslevest és két sört fogyasztott a belvárosi étteremben, de mindezért irreálisan magas árat számoltak fel neki.

A fiú ellenkezni sem tudott, mert rögtön egy az étteremben elhelyezett bankautomatához kísérték, ahol megvárták, amíg kiveszi a pénzt a gépből. A brazil fiatalember az eset után azt mondta, hogy két lány ajánlotta neki a Váci utcai éttermet, akik be is ültek vele az étterembe. A fiatalember szerint az egész helyzeten látszott, hogy nincs kiút, kénytelen fizetni, de az eset után feljelentést tett, amit most az V. kerületi kapitányság vizsgál.

Ha bebizonyosodik, hogy a turistát tényleg megkárosították, akkor nyomozás indulhat az étterem ellen. Az utóbbi években csökkent a hasonló bűncselekmények száma a belvárosban, tavaly két vendéglátóhelyet zárattak be ilyen ügyek miatt. Az Egyesült Államok feketelistáján azonban még mindig 7 budapesti étterem szerepel. (forrás: RTL Klub / Origo)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.