Újra szól a régi nóta: hetvenötezer egy guyláslevesért és két sörért

A gyanú szerint túlszámlázással károsítottak meg egy brazil turistát egy budapesti étteremben, ahol 75 ezer forintot számoltak fel egy gulyáslevesért és két sörért - adta hírül az RTL Klub híradója. A turista kénytelen volt fizetni, de az eset után feljelentést tett.

75 ezer forintot fizettettek egy brazil turistával egy vacsoráért egy budapesti étteremben - adta hírül az RTL Klub Híradója. A hírműsor szerint a fiatal turista csupán egy gulyáslevest és két sört fogyasztott a belvárosi étteremben, de mindezért irreálisan magas árat számoltak fel neki.

A fiú ellenkezni sem tudott, mert rögtön egy az étteremben elhelyezett bankautomatához kísérték, ahol megvárták, amíg kiveszi a pénzt a gépből. A brazil fiatalember az eset után azt mondta, hogy két lány ajánlotta neki a Váci utcai éttermet, akik be is ültek vele az étterembe. A fiatalember szerint az egész helyzeten látszott, hogy nincs kiút, kénytelen fizetni, de az eset után feljelentést tett, amit most az V. kerületi kapitányság vizsgál.

Ha bebizonyosodik, hogy a turistát tényleg megkárosították, akkor nyomozás indulhat az étterem ellen. Az utóbbi években csökkent a hasonló bűncselekmények száma a belvárosban, tavaly két vendéglátóhelyet zárattak be ilyen ügyek miatt. Az Egyesült Államok feketelistáján azonban még mindig 7 budapesti étterem szerepel. (forrás: RTL Klub / Origo)


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.