Újra szól a régi nóta: hetvenötezer egy guyláslevesért és két sörért

A gyanú szerint túlszámlázással károsítottak meg egy brazil turistát egy budapesti étteremben, ahol 75 ezer forintot számoltak fel egy gulyáslevesért és két sörért - adta hírül az RTL Klub híradója. A turista kénytelen volt fizetni, de az eset után feljelentést tett.

75 ezer forintot fizettettek egy brazil turistával egy vacsoráért egy budapesti étteremben - adta hírül az RTL Klub Híradója. A hírműsor szerint a fiatal turista csupán egy gulyáslevest és két sört fogyasztott a belvárosi étteremben, de mindezért irreálisan magas árat számoltak fel neki.

A fiú ellenkezni sem tudott, mert rögtön egy az étteremben elhelyezett bankautomatához kísérték, ahol megvárták, amíg kiveszi a pénzt a gépből. A brazil fiatalember az eset után azt mondta, hogy két lány ajánlotta neki a Váci utcai éttermet, akik be is ültek vele az étterembe. A fiatalember szerint az egész helyzeten látszott, hogy nincs kiút, kénytelen fizetni, de az eset után feljelentést tett, amit most az V. kerületi kapitányság vizsgál.

Ha bebizonyosodik, hogy a turistát tényleg megkárosították, akkor nyomozás indulhat az étterem ellen. Az utóbbi években csökkent a hasonló bűncselekmények száma a belvárosban, tavaly két vendéglátóhelyet zárattak be ilyen ügyek miatt. Az Egyesült Államok feketelistáján azonban még mindig 7 budapesti étterem szerepel. (forrás: RTL Klub / Origo)


Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.