Újra vigadhatunk a barackbirodalomban

A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, amikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat.

A gönci barackról legendák keringenek: egyedülállóan finom, telt, zamatos íze, gyönyörű, egészséges külseje, temérdek – sajátosan helyi – felhasználási módja miatt maga az édes kísértés. A gönci kajszibarack és az abból készült pálinka egyaránt hungarikum, földrajzi eredetvédett termék, de nincs helye itt a szerénységnek: maga a mosolygós vendégcsalogató világszám. Helyit kóstolni márpedig helyben a legjobb!



És amíg a különleges, aromás szesz meg a fenséges gyümölcs a maga világhódító útját járja, addig a környékbeliek sem ülnek tétlenül: Boldogkőváralján 2012 óta fesztivállal is ünneplik ezt a kivételes kincset. A VI. Gönci Barack Vigasságon minden a jókedvről, a mulatásról és a főszereplő finomságról fog szólni– a gasztronómiai extrák mellett élő zenével, gyerek- és családi programokkal, tánccal, hasznos előadásokkal várják a vendégeket az ország minden tájáról július első hétvégéjén.

Az édes palacsintákat, zamatos lekvárokat, hűsítő szörpöket és frissítő barackos különlegességeket kóstolva mások mellett a Magna Cum Laude, ByAlex, Hobo vagy Szalonna és Bandája koncertjébe feledkezhetünk bele, részt vehetünk pálinkakóstolón, a falu háziasszonyai és a környék kézművesei pedig a barackfeldolgozás hagyományaiba avatják be az érdeklődőket. A kisebbeket rengeteg ügyességi foglalkozás, zenés műsor és izgalmas előadás várja.



A fesztivál szűk pátriája, az abaúji kistérség is számos látnivalót és élményt tartogat: a Vizsolyi Bibliától kezdve az encsi Anyukám Mondta étteremig, utóbbiban helyi alapanyagokból világhírűt főznek.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.