Újra vigadhatunk a barackbirodalomban

A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, amikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat.

A gönci barackról legendák keringenek: egyedülállóan finom, telt, zamatos íze, gyönyörű, egészséges külseje, temérdek – sajátosan helyi – felhasználási módja miatt maga az édes kísértés. A gönci kajszibarack és az abból készült pálinka egyaránt hungarikum, földrajzi eredetvédett termék, de nincs helye itt a szerénységnek: maga a mosolygós vendégcsalogató világszám. Helyit kóstolni márpedig helyben a legjobb!



És amíg a különleges, aromás szesz meg a fenséges gyümölcs a maga világhódító útját járja, addig a környékbeliek sem ülnek tétlenül: Boldogkőváralján 2012 óta fesztivállal is ünneplik ezt a kivételes kincset. A VI. Gönci Barack Vigasságon minden a jókedvről, a mulatásról és a főszereplő finomságról fog szólni– a gasztronómiai extrák mellett élő zenével, gyerek- és családi programokkal, tánccal, hasznos előadásokkal várják a vendégeket az ország minden tájáról július első hétvégéjén.

Az édes palacsintákat, zamatos lekvárokat, hűsítő szörpöket és frissítő barackos különlegességeket kóstolva mások mellett a Magna Cum Laude, ByAlex, Hobo vagy Szalonna és Bandája koncertjébe feledkezhetünk bele, részt vehetünk pálinkakóstolón, a falu háziasszonyai és a környék kézművesei pedig a barackfeldolgozás hagyományaiba avatják be az érdeklődőket. A kisebbeket rengeteg ügyességi foglalkozás, zenés műsor és izgalmas előadás várja.



A fesztivál szűk pátriája, az abaúji kistérség is számos látnivalót és élményt tartogat: a Vizsolyi Bibliától kezdve az encsi Anyukám Mondta étteremig, utóbbiban helyi alapanyagokból világhírűt főznek.

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.