Újra vigadhatunk a barackbirodalomban

A Gönci Barack Vigasság az a két nap a nyárban, amikor a legjobbat kaphatja, tapasztalhatja, érezheti az, aki erre a vidékre látogat.

A gönci barackról legendák keringenek: egyedülállóan finom, telt, zamatos íze, gyönyörű, egészséges külseje, temérdek – sajátosan helyi – felhasználási módja miatt maga az édes kísértés. A gönci kajszibarack és az abból készült pálinka egyaránt hungarikum, földrajzi eredetvédett termék, de nincs helye itt a szerénységnek: maga a mosolygós vendégcsalogató világszám. Helyit kóstolni márpedig helyben a legjobb!



És amíg a különleges, aromás szesz meg a fenséges gyümölcs a maga világhódító útját járja, addig a környékbeliek sem ülnek tétlenül: Boldogkőváralján 2012 óta fesztivállal is ünneplik ezt a kivételes kincset. A VI. Gönci Barack Vigasságon minden a jókedvről, a mulatásról és a főszereplő finomságról fog szólni– a gasztronómiai extrák mellett élő zenével, gyerek- és családi programokkal, tánccal, hasznos előadásokkal várják a vendégeket az ország minden tájáról július első hétvégéjén.

Az édes palacsintákat, zamatos lekvárokat, hűsítő szörpöket és frissítő barackos különlegességeket kóstolva mások mellett a Magna Cum Laude, ByAlex, Hobo vagy Szalonna és Bandája koncertjébe feledkezhetünk bele, részt vehetünk pálinkakóstolón, a falu háziasszonyai és a környék kézművesei pedig a barackfeldolgozás hagyományaiba avatják be az érdeklődőket. A kisebbeket rengeteg ügyességi foglalkozás, zenés műsor és izgalmas előadás várja.



A fesztivál szűk pátriája, az abaúji kistérség is számos látnivalót és élményt tartogat: a Vizsolyi Bibliától kezdve az encsi Anyukám Mondta étteremig, utóbbiban helyi alapanyagokból világhírűt főznek.

Forrás: Vendég & Hotel


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.