Űrízű Coca-Cola? Ne már!

A Coca-Cola Company új terméke limitált darabszámban kerül a boltokba február 21-én. A Starlight (Csillagfény) névre hallgató termék már a megjelenése előtt nagy érdeklődést váltott ki, leginkább a feltételezett íze miatt.

Míg a korábbi ízvariánsok fő összetevője könnyen azonosítható volt már a cimke alapján is a fahéjtól a vaníliáig, az  "űrízzel" már meggyűlt a kommentelők baja. Az új ital fő jegyei arra emlékeztetnek, ahogy a tábortűz mellett nézzük a csillagokat, a frissítő íz pedig az űrutazást hivatott megidézni - legalábbis a cég közleménye szerint.

Nem csoda, hogy a Redditen és a Twitteren is megindult a találgatás, milyen íze is lehet az űrnek... a mentás málna - elképzelés is sikert aratott, míg más bogyós gyümölcs ízű porfelhőre asszociált. Aki a cég tábortüzet említő közleményéből indult ki, a S'mores-t* képzeli bele az ízvilágba.

Az új termék a Coca-Cola Creations terméke, ez az innovációs platform felelős a kísérletezésért, így az új ízekért is. A korábbi termékekhez hasonlóan cukormentes változatban is árulják majd, egyelőre Észak-Amerikában és néhány más országban.

A Starlight magyar bevezetéséről megkérdeztük a Coca-cola HBC Magyarországot is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

* Kedvelt amerikai édességszendvics kekszből, csokoládéból és szabadtűzön pirított pillecukorból

(Via TastingTable.com)

Forrás: Tasting Table / Store Insider


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.