Űrízű Coca-Cola? Ne már!

A Coca-Cola Company új terméke limitált darabszámban kerül a boltokba február 21-én. A Starlight (Csillagfény) névre hallgató termék már a megjelenése előtt nagy érdeklődést váltott ki, leginkább a feltételezett íze miatt.

Míg a korábbi ízvariánsok fő összetevője könnyen azonosítható volt már a cimke alapján is a fahéjtól a vaníliáig, az  "űrízzel" már meggyűlt a kommentelők baja. Az új ital fő jegyei arra emlékeztetnek, ahogy a tábortűz mellett nézzük a csillagokat, a frissítő íz pedig az űrutazást hivatott megidézni - legalábbis a cég közleménye szerint.

Nem csoda, hogy a Redditen és a Twitteren is megindult a találgatás, milyen íze is lehet az űrnek... a mentás málna - elképzelés is sikert aratott, míg más bogyós gyümölcs ízű porfelhőre asszociált. Aki a cég tábortüzet említő közleményéből indult ki, a S'mores-t* képzeli bele az ízvilágba.

Az új termék a Coca-Cola Creations terméke, ez az innovációs platform felelős a kísérletezésért, így az új ízekért is. A korábbi termékekhez hasonlóan cukormentes változatban is árulják majd, egyelőre Észak-Amerikában és néhány más országban.

A Starlight magyar bevezetéséről megkérdeztük a Coca-cola HBC Magyarországot is, amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

* Kedvelt amerikai édességszendvics kekszből, csokoládéból és szabadtűzön pirított pillecukorból

(Via TastingTable.com)

Forrás: Tasting Table / Store Insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.