Utazzon az Alföldre újhullámos desszertkreációkért!

Alföldi kamilla, kisújszállási vadrizs, kunsági köles, homoktövis – többek között ezekből a nem mindennapi, azonban a térségre jellemző hozzávalókból készülnek azok az egyedi, különleges desszertek, amelyeket Jász-Nagykun-Szolnok megye legjobbak között számontartott éttermei alkottak meg - tájékoztatta lapunkat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzati Hivatal.

Az “Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület közreműködésével, a megye legelhivatottabb vendéglátóhelyei azért fogtak össze Mautner Zsófi gasztroblogger, a megye gasztronagykövete vezetésével, hogy megmutassák a vidéki gasztronómiára fogékony közönségnek: az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad. A program első évében a hangsúly a desszerteken, édességeken van, amelyeknek a környéken igen nagy hagyománya van. A térség jellegzetes alapanyagait, kulináris örökségét és tájjellegű gasztronómiai hagyományait új formában bemutató, kreatív desszerteket a résztvevő éttermek 2022. májusától év végéig étlapon tartják, azokat egész évben bárki megkóstolhatja.



A Desszert túra állomásai:

•    Kamillaszirupos rumbaba - Mariska étterem, Tiszafüred
•    Jászkun kölestorta - Park Étterem, Berekfürdő
•    Kisújszállás kincsei – vadrizses tortácska - Horváth Kert vendéglő, Kisújszállás
•    Szilvalekváros Ferdinánd tekercs - Ferdinánd bisztró, Kunmadaras
•    Szolnoki aranygömb homoktövissel – Aranylakat Bisztró, Szolnok
•    Habos isler 2022 – Garden Hotel, Szolnok
•    Mezőtúri baklava - Hercegasszony birtok, Mezőtúr
•    Birsalmapálinkás pite - Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag

Az Édes Szívem! - Desszert túra az Alföld szívében névre keresztelt új gasztroturisztikai program célja kettős: egyrészt arra motiválni a vendégeket, hogy az Alföld szívében fedezzék fel a legismertebb turisztikai desztinációkon túli településeket is, másrészt, hogy a figyelemfelkeltő kulináris ajánlattal a főszezonon átívelő utazást is bátorítsák.


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.