Az “Alföld Szíve” Térségi Turisztikai Egyesület közreműködésével, a megye legelhivatottabb vendéglátóhelyei azért fogtak össze Mautner Zsófi gasztroblogger, a megye gasztronagykövete vezetésével, hogy megmutassák a vidéki gasztronómiára fogékony közönségnek: az Alföld szívében is számos kulináris érték, fejlődés és felfedeznivaló akad. A program első évében a hangsúly a desszerteken, édességeken van, amelyeknek a környéken igen nagy hagyománya van. A térség jellegzetes alapanyagait, kulináris örökségét és tájjellegű gasztronómiai hagyományait új formában bemutató, kreatív desszerteket a résztvevő éttermek 2022. májusától év végéig étlapon tartják, azokat egész évben bárki megkóstolhatja.
A Desszert túra állomásai:
• Kamillaszirupos rumbaba - Mariska étterem, Tiszafüred
• Jászkun kölestorta - Park Étterem, Berekfürdő
• Kisújszállás kincsei – vadrizses tortácska - Horváth Kert vendéglő, Kisújszállás
• Szilvalekváros Ferdinánd tekercs - Ferdinánd bisztró, Kunmadaras
• Szolnoki aranygömb homoktövissel – Aranylakat Bisztró, Szolnok
• Habos isler 2022 – Garden Hotel, Szolnok
• Mezőtúri baklava - Hercegasszony birtok, Mezőtúr
• Birsalmapálinkás pite - Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag
Az Édes Szívem! - Desszert túra az Alföld szívében névre keresztelt új gasztroturisztikai program célja kettős: egyrészt arra motiválni a vendégeket, hogy az Alföld szívében fedezzék fel a legismertebb turisztikai desztinációkon túli településeket is, másrészt, hogy a figyelemfelkeltő kulináris ajánlattal a főszezonon átívelő utazást is bátorítsák.