Utcai lakoma és sörkóstoló a Dunaparton

Június 7-én, 8-án és 9-én Budán, a Műegyetem előtti Dunaparton kell majd keresni a Főzdefeszt híres ivó paraszt emblémáját, három év után ugyanis helyszínt vált a kézműves sör fogalmát megteremtő sörfesztivál. Ugyanakkor egy szokatlan fesztiválfúzió keretében összefog a mostanáig a Hold utcai piacon rendezett Street Food Show-val.

Pár évvel ezelőtt mind a két fesztivál arra esküdött fel, hogy helyrebillenti egy nálunk alábecsült gasztronómiai kategória ázsióját – a street foodét és a magyar kézműves sörét – mostanra azonban olyan divat lett mind a kettőből, hogy mindkét fesztivál kinőtte a gyerekszobáját.

A Főzdefeszt ezúttal minden eddiginél több – 38 –magyar kézműves sörfőzdét vonultat fel a Street Food Show 21 ételstandja mellé, hogy a sörrajongók se maradjanak éhesek valamint az utcánevőknek is el kelljen gondolkodniuk azon, mivel öblítik le a hamburgerüket, fish and chipsüket, vagy pastájukat. Külön színfoltot jelent a 9 food-truck: a frappánsan designolt járművekből árusító konyhák számítanak ma a legdivatosabb új vendéglátási irányzatnak – a Zing Burger food-truckja hétköznap például a Gozsdu udvarban csinál teltházat. Több étkezőkocsi először ezen a Street Food Show-n mutatkozik be, mint például a Nu Bistro food-truckja.

A régi kedvencek – mint a Békésszentandrási Sörfőzde vagy a Fóti Kézműves Sörfőzde – mellett ott lesz a folyton újdonságokkal sokkoló fiatal sörfőzőgeneráció. A Hopfanaticnál megkóstolhatjátok Magyarország valaha volt legerősebb sörét – a 15,2%-os bourbon whisky-s hordóban érlelt kávés imperial stoutot, az Élesztő Sörműhely pedig újraértelmezi a nyári üdítő fogalmát a fesztivál leggyengébb – 3,8%-os – sörével, melybe annyi friss gyömbért tettek, hogy aki megkóstolja, táncra perdül.

Ahogy megszokhattuk, a fesztiválra a belépés ezentúl is ingyenes, és zene sem lesz, ami akadályozhatna a beszélgetésben. Mindenki hozhatja a saját korsóját, és szavazhat a kedvenc sörére. Csak bírja végigkóstolni a kínálatot.

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.