Vacsizzon az Orient expresszen

Május 11-én hazánkba érkezik a Venice-Simplon Orient Expressz, mely a tavaszra felújított 100 éves magyar teakfa Orient Expressz étkezőkocsival együtt aznap este egy különleges születésnapi szerelvényben Gödöllőre közlekedik a MÁV Nosztalgia kft. szervezésében - adta hírül az Observer.

A Venice-Simplon Orient Expresszel (VSOE) a magyar nagyközönség Budapesten először a Vasúttörténeti Parkban találkozhatott még 2001-ben, amikor még csak kívülről, rámpákról nézve tekinthette meg a fényűző vonatot. 2002-ben nyílt meg a nagyközönség előtt, amikor 8000 ember nézte meg belülről is világhírű vonat pazar miliőjét és fényűző luxusát.

Az elmúlt 100 évben csak hírességek, dúsgazdag és előkelő kiváltságosok élvezhették az Orient Expressz kényeztető luxusát. A luxusvonat napjainkban is közlekedik, többek között Párizs és Isztambul között, mely 6-8000 EURO jegyárával egy szűk utazóközönség számára elérhető.

A MÁV Nosztalgia Kft. különvonatával mond köszönetet a magyar Teakfa Orient Express Étkezőkocsi (WR 2347) felújítását támogatóknak és közreműködőknek. A világon egyedülálló és egyetlen üzemképes Teakfa Orient Express Étkezőkocsi (WR 2347) idén ünnepli 100 éves születésnapját, mely az 1876-ban Brüsszelben alakult „Compagnie Internationale des Wagons Lits et des Grands Express Européens (CIWL) vállalat megrendelésére a smichowi (Prága) Ringhoffer Werke AG. kocsigyár épített 1912-ben. A ma 100 éves kocsi, étkezőkocsiként az Orient Express Párizs-Budapest-Isztambul útvonalon részt vett megannyi izgalmas utazáson.

A születésnapi különvonat 2012.május 11-én este 19 órakor a Budapest Nyugati pályaudvarról indul, és Gödöllőre, a Királyi Váróba érkezik. Ezen kivételes alkalomból a gyertyafényes vacsoravonat szerelvényét a híres Venice-Simplon Orient Expressz (VSOE) étkezőkocsijai ékesítik. Az eseményen részt vesznek a belföldi gazdasági élet szereplői, a hazai és külföldi vasutak és múzeumok képviselői, és azok a külföldi partnerek, akik az Orient étkezőkocsi felújítását támogatták köztük... Lord Faulkner, vasúti mecénás (Anglia), Bill Parker, Jármű értékmentő a Fedecrail képviseletében (Anglia), Claude Ginellá, a Venice-Simplon Orient Expressz vezérigazgatója (Svájc)

Az Orient Expresszen étkezőkocsijaiban Christian Bodiguel (VSOE főszakácsa) és Kovács Lázár sztár séfek biztosítják a gasztronómiai élvezeteket.

Az Orient Expressz születésnapi különvonat

Menü választék

A felújított 100 éves Teakfa Orient étkező kocsiban (1.000.000 FT támogatói jegy)
1. Pilismaróti kézműves vaj, Rétki Gábor „tejes embertől”, frissen sült bagettkarikákkal 
2. Rakott - Préselt harcsa mikro salátákkal és tökmagolajos mustármártással
3. Szarvas gerinc erdei gombákkal friss fűszeres zöldséggel és medvehagyma krémmel
4. Túrótorta bodza fagylalttal, citrusos kivonattal és mandula krokanttal
5. Étcsokoládés trüffel

Orient Étkező kocsikban (100.000 Ft támogatói jegy)
1. Sült skorpió hal filé és füstölt padlizsánnal töltött tintahal Velencei kaviárral
2. Sós - fűszeres kéregben sült Bárány borda, rozmaringos öntettel, édes csicseri borssal töltött cukkíni, vajban sült burgonya szeletekkel
3. Erdei gyümölcs parfé vanília szósszal
4. Sajt és édes - sós keksz válogatás

(forrás: Observer)


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.