Vacsizzon az Orient expresszen

Május 11-én hazánkba érkezik a Venice-Simplon Orient Expressz, mely a tavaszra felújított 100 éves magyar teakfa Orient Expressz étkezőkocsival együtt aznap este egy különleges születésnapi szerelvényben Gödöllőre közlekedik a MÁV Nosztalgia kft. szervezésében - adta hírül az Observer.

A Venice-Simplon Orient Expresszel (VSOE) a magyar nagyközönség Budapesten először a Vasúttörténeti Parkban találkozhatott még 2001-ben, amikor még csak kívülről, rámpákról nézve tekinthette meg a fényűző vonatot. 2002-ben nyílt meg a nagyközönség előtt, amikor 8000 ember nézte meg belülről is világhírű vonat pazar miliőjét és fényűző luxusát.

Az elmúlt 100 évben csak hírességek, dúsgazdag és előkelő kiváltságosok élvezhették az Orient Expressz kényeztető luxusát. A luxusvonat napjainkban is közlekedik, többek között Párizs és Isztambul között, mely 6-8000 EURO jegyárával egy szűk utazóközönség számára elérhető.

A MÁV Nosztalgia Kft. különvonatával mond köszönetet a magyar Teakfa Orient Express Étkezőkocsi (WR 2347) felújítását támogatóknak és közreműködőknek. A világon egyedülálló és egyetlen üzemképes Teakfa Orient Express Étkezőkocsi (WR 2347) idén ünnepli 100 éves születésnapját, mely az 1876-ban Brüsszelben alakult „Compagnie Internationale des Wagons Lits et des Grands Express Européens (CIWL) vállalat megrendelésére a smichowi (Prága) Ringhoffer Werke AG. kocsigyár épített 1912-ben. A ma 100 éves kocsi, étkezőkocsiként az Orient Express Párizs-Budapest-Isztambul útvonalon részt vett megannyi izgalmas utazáson.

A születésnapi különvonat 2012.május 11-én este 19 órakor a Budapest Nyugati pályaudvarról indul, és Gödöllőre, a Királyi Váróba érkezik. Ezen kivételes alkalomból a gyertyafényes vacsoravonat szerelvényét a híres Venice-Simplon Orient Expressz (VSOE) étkezőkocsijai ékesítik. Az eseményen részt vesznek a belföldi gazdasági élet szereplői, a hazai és külföldi vasutak és múzeumok képviselői, és azok a külföldi partnerek, akik az Orient étkezőkocsi felújítását támogatták köztük... Lord Faulkner, vasúti mecénás (Anglia), Bill Parker, Jármű értékmentő a Fedecrail képviseletében (Anglia), Claude Ginellá, a Venice-Simplon Orient Expressz vezérigazgatója (Svájc)

Az Orient Expresszen étkezőkocsijaiban Christian Bodiguel (VSOE főszakácsa) és Kovács Lázár sztár séfek biztosítják a gasztronómiai élvezeteket.

Az Orient Expressz születésnapi különvonat

Menü választék

A felújított 100 éves Teakfa Orient étkező kocsiban (1.000.000 FT támogatói jegy)
1. Pilismaróti kézműves vaj, Rétki Gábor „tejes embertől”, frissen sült bagettkarikákkal 
2. Rakott - Préselt harcsa mikro salátákkal és tökmagolajos mustármártással
3. Szarvas gerinc erdei gombákkal friss fűszeres zöldséggel és medvehagyma krémmel
4. Túrótorta bodza fagylalttal, citrusos kivonattal és mandula krokanttal
5. Étcsokoládés trüffel

Orient Étkező kocsikban (100.000 Ft támogatói jegy)
1. Sült skorpió hal filé és füstölt padlizsánnal töltött tintahal Velencei kaviárral
2. Sós - fűszeres kéregben sült Bárány borda, rozmaringos öntettel, édes csicseri borssal töltött cukkíni, vajban sült burgonya szeletekkel
3. Erdei gyümölcs parfé vanília szósszal
4. Sajt és édes - sós keksz válogatás

(forrás: Observer)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.