Négyfogásos menü erotikával fűszerezve

Az ARAZ étterem folytatja művészeti estjeink sorozatát, ezúttal reflektorfényben az érzékiséggel és az erotikával.

A francia piktúra nem szűkölködik ilyen alkotásokban, ennek a témakörnek a legavatottabb ábrázolója minden kétséget kizáróan Henri de Toulouse-Lautrec volt. Ő az, aki a női szexualitás és az örömlányok - az egyszerű polgár számára titokzatos - életének ábrázolásában lelte kedvét. Ő tette halhatatlanná az utókor számára a Moulin Rouge híres táncosnőjét, La Goulue-t, aki felülmúlhatatlanul táncolta a vadul érzéki kánkánt. Barka Áron, az ARAZ séfje különleges négyfogásos menüsorával gondoskodik a művészet és a gasztronómia tökéletes párosáról. Az est házigazdája meghívott művészünk, Hajdú Steve.

Időpont: 2018. május 17-én, 19:00-tól

Menüsor:

Zonin Prosecco Cuvée - Osztriga pácolt szalonnával és Cayenne borssal

Lenkey Géza 9hl 2005 - Vöröshagyma és fokhagymaleves, avagy „konyha előre megfontolt szándékkal”

Ráspi Siller 2015 - Hét órán keresztül sült báránycomb libazsírban sült paradicsommal és vajjal pirított tésztával Takler Kékfrankos Reserve 2015 - Forró kacsatorta

Gróf Buttler Pinot Noir Superior 2014 - Párolt körte borsosan borsodóval

Forrás: Vendég & Hotel


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.