Négyfogásos menü erotikával fűszerezve

Az ARAZ étterem folytatja művészeti estjeink sorozatát, ezúttal reflektorfényben az érzékiséggel és az erotikával.

A francia piktúra nem szűkölködik ilyen alkotásokban, ennek a témakörnek a legavatottabb ábrázolója minden kétséget kizáróan Henri de Toulouse-Lautrec volt. Ő az, aki a női szexualitás és az örömlányok - az egyszerű polgár számára titokzatos - életének ábrázolásában lelte kedvét. Ő tette halhatatlanná az utókor számára a Moulin Rouge híres táncosnőjét, La Goulue-t, aki felülmúlhatatlanul táncolta a vadul érzéki kánkánt. Barka Áron, az ARAZ séfje különleges négyfogásos menüsorával gondoskodik a művészet és a gasztronómia tökéletes párosáról. Az est házigazdája meghívott művészünk, Hajdú Steve.

Időpont: 2018. május 17-én, 19:00-tól

Menüsor:

Zonin Prosecco Cuvée - Osztriga pácolt szalonnával és Cayenne borssal

Lenkey Géza 9hl 2005 - Vöröshagyma és fokhagymaleves, avagy „konyha előre megfontolt szándékkal”

Ráspi Siller 2015 - Hét órán keresztül sült báránycomb libazsírban sült paradicsommal és vajjal pirított tésztával Takler Kékfrankos Reserve 2015 - Forró kacsatorta

Gróf Buttler Pinot Noir Superior 2014 - Párolt körte borsosan borsodóval

Forrás: Vendég & Hotel


A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.