Van még mit tanulni az immunerősítésről

Egészségtudatosan élsz, figyelsz a vitaminpótlásra, a táplálkozásra, esetleg immunerősítőt is szedsz? Mindez nem elég - derült ki az Ipsos és a Zewa® legfrissebb közös reprezentatív kutatásából. A vírusok, fertőzések száma ezek mellett is magas a magyar családokban.

Ősszel támogassuk a szervezetet

Egy 600 fős felmérés a kisgyermekes anyukák körében rávilágít az őszi-téli megbetegedések gyakoriságára és ezek megelőzésének lehetséges alternatíváira. A kutatásból kiderült, hogy a magyar családok körében nagyon fontos a gyermek immunrendszerének erősítése, szinte 100 százalékuk kiemelten fontosnak tartja annak normál működésen felüli támogatását. Elsősorban az ősz az az évszak, amikor az immunrendszer erősítését időszerűnek tartják az anyukák. A gyermek közösségbe kerülése mindig kihívások elé állítja a szervezetet.

A megkérdezettek több mint fele szerint leginkább ősszel szükséges az immunerősítésre odafigyelni, további háromtizedük azonban úgy véli, hogy elsődlegesen télen elengedhetetlen az immunrendszer támogatása. Minden hatodik válaszadó nem tudott dönteni, ők minden évszakot egyformán kiemeltnek tartanak ebből a szempontból. Ez utóbbi szám azonban nagyon kevés. „Jó lenne, ha a szülők egész évben odafigyelnének a betegségek megelőzésére. A kutatásból az is kiderült, hogy az anyukák a kezdődő tüneteknél még nem viszik el gyermeküket szakemberhez.

Friss zöldség és gyümölcs

Én azt mondom, mindig forduljunk orvoshoz, amikor bizonytalanok vagyunk, nincs buta vagy felesleges kérdés. Inkább ezerszer feleslegesen, mint egyszer későn. Ugyanakkor rendkívül fontos az egészséges táplálkozás, a szabad levegőn töltött idő és a testmozgás” – mondta Dr. Gyarmati Andrea gyermekorvos. Az immunerősítés elsődleges, természetes eszköze a zöldség és a gyümölcs fogyasztása. Majdnem minden szülő, a megkérdezettek 96%-a – évszaktól függetlenül – ad zöldséget, gyümölcsöt gyermekének és a vitaminok szedése is rendkívül népszerű, bár utóbbi a már említett kiemelt időszakban. A C-, D- és multivitamin adása is általánosan elterjedt, azonban a homeopátiás készítmények, a gyógynövények, vagy egyéb természetes kivonatok alkalmazása inkább időszakosan vagy kúraszerűen jellemző.

Le a textilzsebkendővel!

A válaszadók csaknem felének környezetében még ma is használnak hagyományos, textil zsebkendőt, ami meglepő, hiszen ez nem éppen a higiénikus megoldások közé tartozik, főleg ha az egészség megőrzéséről beszélünk - ennek használata sajnos kitűnő lehetőséget ad a vírusos és bakteriális fertőzések terjedésére.

A kapott válaszok alapján az anyukák közel 80%-a nyitott az újdonságokra, innovációra, hiszen rendszeresen, vagy alkalmanként használnak antibakteriális és fertőtlenítő hatású termékeket - legyen szó törlőkendőről vagy kézfertőtlenítő gélről. A családok csupán kevesebb, mint egytizedében nem volt az elmúlt egy évben vírusos megbetegedés. Jellemzően az esetek 57%-ánál 1-2 megbetegedés volt a válaszadó közvetlen családjában, további 34%-nál pedig még ennél is gyakrabban fordult elő valamilyen infekció. Hogyan lehet, hogy a tudatos immunerősítés mellett, mégis ilyen magas a megbetegedések száma?

Forrás: Vendég&Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.