Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Hétvégén Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál- ahol azoknak sem kell lemondaniuk az ünnepi finomságokról, akik speciális étrenddel élnek.

Idén is megtartják a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivált, ahol látványkonyhával, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, workshopokkal, kóstolókkal is készülnek az ünnepekre a látogatók és stresszmentesen egy helyen beszerezhetnek mindent a karácsonyi menühöz.

A december 7-8-i hétvégén többek között vegán töltött káposzta és gulyásleves, vegán cukormentes forró csoki, glutén- és cukormentes vegán bejgli, szaloncukor és mézeskalács, díjnyertes babka és alkoholmentes bio borok között válogathatnak a résztvevők.

Ez az a fesztivál, ahol bebizonyítják, hogy azoknak sem kell lemondaniuk a karácsonyi finomságokról, akik valamilyen intoleranciával vagy speciális étrenddel élnek.


Fotó: Csak a Mentes

Az idei karácsonyi fesztivál az ünnepi készülődés mellett az immunerősítés és vitaminpótlás fontosságára is felhívja a figyelmet, így számos kiállító és szakértő segít ebben a témában is.

Ott lesznek a Napfényes Gyógyközpont munkatársai és szűrővizsgálatokat végeznek ingyenesen. Lesz hőkamerás állapotfelmérés, fejbőr és hajdiagnosztika, vércseppanalízis és íriszdiagnosztika is.

Szombaton 11:00 órától Mikulásnapi Kalap Jakab koncert lesz és mindkét nap érkezik a fesztiválra a Mikulás mentes meglepetés ajándékokkal és tudatos játékokkal.

Az előadások sem hiányozhatnak: Lakatos Péter, a Kortalanul megálmodója bemutatja legújabb könyvét, Czakó Bettina dietetikus a téli vitaminpótlás rejtelmeiről tart előadást, Bartus Marci Trendrakó és Horváth Judit a szódabikarbóna sokszínű felhasználásáról adnak hasznos tippeket és Posta Reni életmódtanácsadó új könyvével érkezik többek között.

Horváth Judit három különleges karácsonyi adománygyűjtő workshoppal is készül, ahol kovásszal készült karácsonyi menüket lehet majd megtanulni- a bevételből olyan családokat segíthetnek a résztvevők, akik ételérzékeny gyerekeket nevelnek és nehezebb anyagi körülmények között élnek.

Bővebb információ a fesztiválról: ITT

 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.