Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Hétvégén Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál- ahol azoknak sem kell lemondaniuk az ünnepi finomságokról, akik speciális étrenddel élnek.

Idén is megtartják a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivált, ahol látványkonyhával, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, workshopokkal, kóstolókkal is készülnek az ünnepekre a látogatók és stresszmentesen egy helyen beszerezhetnek mindent a karácsonyi menühöz.

A december 7-8-i hétvégén többek között vegán töltött káposzta és gulyásleves, vegán cukormentes forró csoki, glutén- és cukormentes vegán bejgli, szaloncukor és mézeskalács, díjnyertes babka és alkoholmentes bio borok között válogathatnak a résztvevők.

Ez az a fesztivál, ahol bebizonyítják, hogy azoknak sem kell lemondaniuk a karácsonyi finomságokról, akik valamilyen intoleranciával vagy speciális étrenddel élnek.


Fotó: Csak a Mentes

Az idei karácsonyi fesztivál az ünnepi készülődés mellett az immunerősítés és vitaminpótlás fontosságára is felhívja a figyelmet, így számos kiállító és szakértő segít ebben a témában is.

Ott lesznek a Napfényes Gyógyközpont munkatársai és szűrővizsgálatokat végeznek ingyenesen. Lesz hőkamerás állapotfelmérés, fejbőr és hajdiagnosztika, vércseppanalízis és íriszdiagnosztika is.

Szombaton 11:00 órától Mikulásnapi Kalap Jakab koncert lesz és mindkét nap érkezik a fesztiválra a Mikulás mentes meglepetés ajándékokkal és tudatos játékokkal.

Az előadások sem hiányozhatnak: Lakatos Péter, a Kortalanul megálmodója bemutatja legújabb könyvét, Czakó Bettina dietetikus a téli vitaminpótlás rejtelmeiről tart előadást, Bartus Marci Trendrakó és Horváth Judit a szódabikarbóna sokszínű felhasználásáról adnak hasznos tippeket és Posta Reni életmódtanácsadó új könyvével érkezik többek között.

Horváth Judit három különleges karácsonyi adománygyűjtő workshoppal is készül, ahol kovásszal készült karácsonyi menüket lehet majd megtanulni- a bevételből olyan családokat segíthetnek a résztvevők, akik ételérzékeny gyerekeket nevelnek és nehezebb anyagi körülmények között élnek.

Bővebb információ a fesztiválról: ITT

 


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.