Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Hétvégén Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál- ahol azoknak sem kell lemondaniuk az ünnepi finomságokról, akik speciális étrenddel élnek.

Idén is megtartják a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivált, ahol látványkonyhával, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, workshopokkal, kóstolókkal is készülnek az ünnepekre a látogatók és stresszmentesen egy helyen beszerezhetnek mindent a karácsonyi menühöz.

A december 7-8-i hétvégén többek között vegán töltött káposzta és gulyásleves, vegán cukormentes forró csoki, glutén- és cukormentes vegán bejgli, szaloncukor és mézeskalács, díjnyertes babka és alkoholmentes bio borok között válogathatnak a résztvevők.

Ez az a fesztivál, ahol bebizonyítják, hogy azoknak sem kell lemondaniuk a karácsonyi finomságokról, akik valamilyen intoleranciával vagy speciális étrenddel élnek.


Fotó: Csak a Mentes

Az idei karácsonyi fesztivál az ünnepi készülődés mellett az immunerősítés és vitaminpótlás fontosságára is felhívja a figyelmet, így számos kiállító és szakértő segít ebben a témában is.

Ott lesznek a Napfényes Gyógyközpont munkatársai és szűrővizsgálatokat végeznek ingyenesen. Lesz hőkamerás állapotfelmérés, fejbőr és hajdiagnosztika, vércseppanalízis és íriszdiagnosztika is.

Szombaton 11:00 órától Mikulásnapi Kalap Jakab koncert lesz és mindkét nap érkezik a fesztiválra a Mikulás mentes meglepetés ajándékokkal és tudatos játékokkal.

Az előadások sem hiányozhatnak: Lakatos Péter, a Kortalanul megálmodója bemutatja legújabb könyvét, Czakó Bettina dietetikus a téli vitaminpótlás rejtelmeiről tart előadást, Bartus Marci Trendrakó és Horváth Judit a szódabikarbóna sokszínű felhasználásáról adnak hasznos tippeket és Posta Reni életmódtanácsadó új könyvével érkezik többek között.

Horváth Judit három különleges karácsonyi adománygyűjtő workshoppal is készül, ahol kovásszal készült karácsonyi menüket lehet majd megtanulni- a bevételből olyan családokat segíthetnek a résztvevők, akik ételérzékeny gyerekeket nevelnek és nehezebb anyagi körülmények között élnek.

Bővebb információ a fesztiválról: ITT

 


A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett

A pulykáknak rossz hír, az ágazat képviselőinek jó érkezett 

A csökkenő kereslet ellenére továbbra is világélelmezési termék a pulykahús, és komoly növekedési lehetőségek előtt áll.
A név a régi, a megjelenés változott

A név a régi, a megjelenés változott 

Kívül-belül új ruhába öltöztetve, december 3-tól ismét várja vendégeit a Rómain a Cziniel Cukrászda.
Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása

A tradíció és az elegancia világának pezsgő találkozása 

A régióról és a champagne készítés hagyományairól Kiszely Katalin a Champagne For You tulajdonosával beszélgettünk.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval

Taste Balaton 2025: Itt vannak az első programok – videóval 

Tíz nap a tó körül megismételhetetlen gasztro-kulturális élményekkel.
A pulyka reneszánsza a konyhában

A pulyka reneszánsza a konyhában 

A főzés és étkezés kétségtelenül összehozza az embereket, ezért is volt külön öröm, hogy a Magyar Pulykaszövetség meghívott minket egy közös főzésre a Gallicoop-pal a Chefparade konyhájába.
Megvan a világ legjobb sajtja

Megvan a világ legjobb sajtja 

Idén 47 országból 4786 különböző sajtot értékelt a 240 fős zsűri.
Badacsonyi sikerek a Vince gálán

Badacsonyi sikerek a Vince gálán 

Hazánk egyik legrangosabb boros elismerésén a győzteseket idén is a szakma és a közönség választotta ki.
Hamarosan gazdára találnak a Michelin-csillagok

Hamarosan gazdára találnak a Michelin-csillagok 

December 10-én vehetik át Michelin-elismeréseiket a legkiválóbb hazai éttermek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.