Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Hétvégén Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál- ahol azoknak sem kell lemondaniuk az ünnepi finomságokról, akik speciális étrenddel élnek.

Idén is megtartják a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivált, ahol látványkonyhával, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, workshopokkal, kóstolókkal is készülnek az ünnepekre a látogatók és stresszmentesen egy helyen beszerezhetnek mindent a karácsonyi menühöz.

A december 7-8-i hétvégén többek között vegán töltött káposzta és gulyásleves, vegán cukormentes forró csoki, glutén- és cukormentes vegán bejgli, szaloncukor és mézeskalács, díjnyertes babka és alkoholmentes bio borok között válogathatnak a résztvevők.

Ez az a fesztivál, ahol bebizonyítják, hogy azoknak sem kell lemondaniuk a karácsonyi finomságokról, akik valamilyen intoleranciával vagy speciális étrenddel élnek.


Fotó: Csak a Mentes

Az idei karácsonyi fesztivál az ünnepi készülődés mellett az immunerősítés és vitaminpótlás fontosságára is felhívja a figyelmet, így számos kiállító és szakértő segít ebben a témában is.

Ott lesznek a Napfényes Gyógyközpont munkatársai és szűrővizsgálatokat végeznek ingyenesen. Lesz hőkamerás állapotfelmérés, fejbőr és hajdiagnosztika, vércseppanalízis és íriszdiagnosztika is.

Szombaton 11:00 órától Mikulásnapi Kalap Jakab koncert lesz és mindkét nap érkezik a fesztiválra a Mikulás mentes meglepetés ajándékokkal és tudatos játékokkal.

Az előadások sem hiányozhatnak: Lakatos Péter, a Kortalanul megálmodója bemutatja legújabb könyvét, Czakó Bettina dietetikus a téli vitaminpótlás rejtelmeiről tart előadást, Bartus Marci Trendrakó és Horváth Judit a szódabikarbóna sokszínű felhasználásáról adnak hasznos tippeket és Posta Reni életmódtanácsadó új könyvével érkezik többek között.

Horváth Judit három különleges karácsonyi adománygyűjtő workshoppal is készül, ahol kovásszal készült karácsonyi menüket lehet majd megtanulni- a bevételből olyan családokat segíthetnek a résztvevők, akik ételérzékeny gyerekeket nevelnek és nehezebb anyagi körülmények között élnek.

Bővebb információ a fesztiválról: ITT

 


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.