Vegán töltött káposzta és gulyásleves, glutén- és cukormentes bejgli

Hétvégén Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivál- ahol azoknak sem kell lemondaniuk az ünnepi finomságokról, akik speciális étrenddel élnek.

Idén is megtartják a Csak a Mentes Karácsonyi Fesztivált, ahol látványkonyhával, könyvbemutatókkal, gyerekprogramokkal, workshopokkal, kóstolókkal is készülnek az ünnepekre a látogatók és stresszmentesen egy helyen beszerezhetnek mindent a karácsonyi menühöz.

A december 7-8-i hétvégén többek között vegán töltött káposzta és gulyásleves, vegán cukormentes forró csoki, glutén- és cukormentes vegán bejgli, szaloncukor és mézeskalács, díjnyertes babka és alkoholmentes bio borok között válogathatnak a résztvevők.

Ez az a fesztivál, ahol bebizonyítják, hogy azoknak sem kell lemondaniuk a karácsonyi finomságokról, akik valamilyen intoleranciával vagy speciális étrenddel élnek.


Fotó: Csak a Mentes

Az idei karácsonyi fesztivál az ünnepi készülődés mellett az immunerősítés és vitaminpótlás fontosságára is felhívja a figyelmet, így számos kiállító és szakértő segít ebben a témában is.

Ott lesznek a Napfényes Gyógyközpont munkatársai és szűrővizsgálatokat végeznek ingyenesen. Lesz hőkamerás állapotfelmérés, fejbőr és hajdiagnosztika, vércseppanalízis és íriszdiagnosztika is.

Szombaton 11:00 órától Mikulásnapi Kalap Jakab koncert lesz és mindkét nap érkezik a fesztiválra a Mikulás mentes meglepetés ajándékokkal és tudatos játékokkal.

Az előadások sem hiányozhatnak: Lakatos Péter, a Kortalanul megálmodója bemutatja legújabb könyvét, Czakó Bettina dietetikus a téli vitaminpótlás rejtelmeiről tart előadást, Bartus Marci Trendrakó és Horváth Judit a szódabikarbóna sokszínű felhasználásáról adnak hasznos tippeket és Posta Reni életmódtanácsadó új könyvével érkezik többek között.

Horváth Judit három különleges karácsonyi adománygyűjtő workshoppal is készül, ahol kovásszal készült karácsonyi menüket lehet majd megtanulni- a bevételből olyan családokat segíthetnek a résztvevők, akik ételérzékeny gyerekeket nevelnek és nehezebb anyagi körülmények között élnek.

Bővebb információ a fesztiválról: ITT

 


Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem

Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem 

Az étterem  közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Programok és fejlesztések a villányi borvidéken

Programok és fejlesztések a villányi borvidéken 

A következő pár évben összesen mintegy ötmilliárd forintnyi fejlesztés valósul meg Villányban.
Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

Rajnai rizling a legjobb magyar borok között 

A Pannonhalmi borvidék egyik legismertebb pincészeténél, a Cseri Pincészetnél jóideje fontos szerep jut a számoknak.  
Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán

Hamarosan személyzet nélküli Auchant nyitnak Újbudán 

Személyzet nélküli, okos üzletet nyit február végén a nemzetközi kiskereskedelmi üzletlánc.
Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on

Michelin-csillagok Ausztriának: kulináris kiválóságok díjazása a MICHELIN Guide-on 

Mérföldkő az osztrák kulináris és turizmus helyzetben: 82 MICHELIN-csillag, 33 Zöld Csillag és 43 Bib-Gourmand-díj Ausztriának.
Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben?

Felmérés: mennyit költenek fenntartás nélkül a vendégek egy étteremben? 

A hazai vendéglátóipar számára érdekes adatokat szolgáltat az a kutatás, amelynek legfőbb megállapításait most ismertetjük.
Rangos elismerés a Törleynek

Rangos elismerés a Törleynek 

Alkoholmentes rosé pezsgőjük aranyérmet nyert a londoni Drinks Business által szervezett Global Low and No Alcohol Wine Masters 2024 versenyen.
Változnak a német étkezési szokások

Változnak a német étkezési szokások 

A tendencia összhangban van a globális egészségtudatosság és fenntarthatóság iránti növekvő igénnyel.
Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten

Folytatódnak a koreai influenszer kulináris kalandjai Budapesten 

Budapestre érkezett egy koreai influenszer, aki útra kelt a fővárosban, hogy felfedezze a magyar gasztronómia finomságait.
Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász

Meghökkentő édességeket készít egy magyar cukrász 

Most például túrós csuszás csokoládéval kísérletezik.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.