Vége a felkészülési időszaknak, úton a Magyar Pizzaválogatott

Elindult a Kovács Lázár (Lázár Chef) vezette Magyar Pizzaválogatott az április 18-20. között, Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságra. 

A  felkészülés véget ért, a magyar csapat rekordszámban, 20 fővel vesz részt a világbajnokságon, és szinte az összes kategóriában vállalni fogják a megmérettetést - lesz olyan versenyző, aki több versenyszámban is indul. 

Kilenc magyar páros indul az egyik legnépszerűbb versenyszámban, amelyben a konyhai séf – pizza séf párosa duóban készítik a versenypizzát. Ennek lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát.
 
 
A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. A Magyar Pizzaválogatott természetesen idén is nagy hangsúlyt fektet a magyar alapanyagok szerepeltetésére, így a versenymunkákra kerülni fog többek között libamáj, kacsamell, tokaji aszú, szarvasgomba, vargánya gomba és cékla is, sőt a zsűri tagjai újragondolt rakott krumplival és gulyással is találkozhatnak majd. 
 
A Magyar Pizzaválogatott tagjai: 

Kovács Lázár (Lázár Chef), csapatfőnök, csapatkapitány, kommunikációs vezető

Damu László, csapatkapitány 

Dömők Zsolt, kreatív séf 

Takács Márk, csapatkoordinátor

Paduraru Alexandru, csapatkapitány

Pomázi Péter, utazás és szállás koordinátor

Simon Zoltán, szakmai vezető, felkészítő

Bóka András, versenyző
Bartha Richárd, versenyző

Boros Enikő, versenyző

Botos Gergő, versenyző

Jancsa Jani, versenyző

Karvai Sándor, versenyző 

Kiss Sándor, versenyző

Marchut Szabolcs, versenyző

Raveczky Miklós, versenyző

Sidlovics Ádám, versenyző 

Simon Dániel, versenyző

Simon Dávid, versenyző 

Sipos Dóra, versenyző

 

Forrás: Turizmus Online


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.