Vége a felkészülési időszaknak, úton a Magyar Pizzaválogatott

Elindult a Kovács Lázár (Lázár Chef) vezette Magyar Pizzaválogatott az április 18-20. között, Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságra. 

A  felkészülés véget ért, a magyar csapat rekordszámban, 20 fővel vesz részt a világbajnokságon, és szinte az összes kategóriában vállalni fogják a megmérettetést - lesz olyan versenyző, aki több versenyszámban is indul. 

Kilenc magyar páros indul az egyik legnépszerűbb versenyszámban, amelyben a konyhai séf – pizza séf párosa duóban készítik a versenypizzát. Ennek lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát.
 
 
A versenyre a csapatoknak maguknak kell biztosítaniuk az alapanyagokat. A Magyar Pizzaválogatott természetesen idén is nagy hangsúlyt fektet a magyar alapanyagok szerepeltetésére, így a versenymunkákra kerülni fog többek között libamáj, kacsamell, tokaji aszú, szarvasgomba, vargánya gomba és cékla is, sőt a zsűri tagjai újragondolt rakott krumplival és gulyással is találkozhatnak majd. 
 
A Magyar Pizzaválogatott tagjai: 

Kovács Lázár (Lázár Chef), csapatfőnök, csapatkapitány, kommunikációs vezető

Damu László, csapatkapitány 

Dömők Zsolt, kreatív séf 

Takács Márk, csapatkoordinátor

Paduraru Alexandru, csapatkapitány

Pomázi Péter, utazás és szállás koordinátor

Simon Zoltán, szakmai vezető, felkészítő

Bóka András, versenyző
Bartha Richárd, versenyző

Boros Enikő, versenyző

Botos Gergő, versenyző

Jancsa Jani, versenyző

Karvai Sándor, versenyző 

Kiss Sándor, versenyző

Marchut Szabolcs, versenyző

Raveczky Miklós, versenyző

Sidlovics Ádám, versenyző 

Simon Dániel, versenyző

Simon Dávid, versenyző 

Sipos Dóra, versenyző

 

Forrás: Turizmus Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.