Vegetáriánus paradicsom Kőbányán

Augusztus 27-28-a között immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a Vegetáriánus Fesztivált, mely táplálkozási szakemberek előadásait, csoportos jógát, relaxációs- és táncfoglalkozásokat, valamint makrobiotikus és vegetáriánus ételkóstolókat, öko és bio szemléletű termékbemutatót kínál - nem csak vegetáriánusoknak!

A XV. Vegetáriánus Fesztivál augusztus 27-én, 10.00-kor egy közös, gyógyító meditációval kezdődik: Tuboly Bea tibeti hangtálakkal varázslatos zenét kelt életre, a hangzást pedig inspiráló, önmagunkat megerősítő gondolatokkal erősíti fel. A későbbiekben számos szakmai előadást hallgathatnak meg az érdeklődők. Az idei év kiemelt témája a kiegyensúlyozott vegetáriánus étrend, hisz többször éri az a vád a vegetáriánus táplálkozást, hogy nem teljes értékű, így hosszabb távon hiányállapotot okoz az emberi szervezetben. A rendezvény célja, hogy ezeket a tévhiteket eloszlassa, illetve, hogy rávilágítson arra, hogyan előzhető meg számos betegség sok zöldség és gyűmölcs fogyasztásával. Sebestyén Szilvia makrobiotikus életmódtanácsadó például a daganatos megbetegedések makrobiotikus diétával való kiegészítő kezelési lehetőségeiről beszél majd, Reisinger Orsolya védőnő a vegetáriánus táplálkozás preventív hatásait taglalja, Feketéné Bokor Katalin természetgyógyász, fitoterapeuta pedig a mozgásszervi betegségek vegetáriánus diétával való kezelési módjait ismerteti majd. Szó lesz továbá a gyümölcs és zöldségfogyasztás jótékony hatásairól, a nyers vegetáriánus életmódról és a nem megfelelően válogatott élelmiszerek kártékony hatásairól.

 

A Fesztivál a szakmai programok mellett számos kikapcsolódási, feltöltődési lehetőséget is kínál. A balett teremben, a klubszobában és az alkotó szobában óránként kezdődik jóga, relaxáció, Aviva torna, körtánc, arctorna, mandalafestés és, gyöngyfűzés, a Jóga a mindennapi életben csoport bemutatóján pedig olyan egyszerű ászanákat tanulhatnak meg a látogatók, amelyek a mindenkori egészségmegőrzésben, stresszkezelésben segítenek. A két nap alatt lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, és a Hagyományos Kínai Orvoslás elveit követő Juglandis Egészségközpont munkatársai is a vendégek rendelkezésére állnak: egy gyors szem-, nyelv-, fül- és pulzus-diagnosztika alapján átfogó képet kaphatnak egészségi állapotukról és tanácsokat egészségük megőrzéséhez. A Juglandis Egészségközpont vezetője, Hartmann Ferenc emellett négy előadást is tart: a természetgyógyász történetéről, az állapotfelmérő módszerekről, a candida és az antioxidánsok kérdésköréről, valamint a kínai egészségfilozófia szerint ajánlott diétáról. A szombati napot Kövi Szabolcs fuvolaművész koncertje zárja, aki az Ünnep és a Himalája meditáció című legújabb albumait mutatja be. Vasárnap Túri Virág Réka (Parvati) és tanítványai tartanak klasszikus indiai táncbemutatót, illetve a júniusban kezdődött vegetáriánus főzőverseny döntőjére is a fesztivál második napján kerül majd sor. A programokat bio és öko termékek vására, ingyenes ételkóstolók, a „Hogyan készül?” standon a természetes és tudatos fogyasztói szokásokat támogató termékek bemutatója és reiki szoba teszi teljessé, a kisebb és nagyobb gyerekekkel érkező családokat pedig szoptató- és pelenkázósarok, dúlaügyelet, gyerekjátékok és zenés gyerekprogramok várják.

A rendezvényt – melyre a belépés ingyenes – az 1992-ben alapított Egészség-vár Alapítvány szervezi a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.). A teljes program: www.egeszsegvar.hu


Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.
A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem 

Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.
Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját  

Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.
Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.