Végre jön a Borfesztivál!

Már csak alig néhány hét, és ismét kitárják a Budavári Palota legszebb kapuit a borkedvelők nagy örömére.

Több, mint 30 év tapasztalat, minden évben több tízezer látogató, a legkiválóbb hazai borászatok és prémium fogások a lehető legimpozánsabb környezetben: ez a Budapest Borfesztivál.

A 32. Budapest Borfesztivál idén szeptember 7. és 10. között kerül megrendezésre a gyönyörű Budavári Palota teraszain, káprázatos dunai panorámával a háttérben.Szem előtt tartva a vendégek igényeit, idén exkluzív újdonságokkal készül az esemény, hogy évről évre új élményeket adhasson.

Interaktív programok és exkluzív élmények 2023-ban is kiemelt figyelmet kap a borfogyasztók borkulturális ismereteinek bővítése, amely különböző, új interaktív programok keretében valósul meg a VinAgora & Kóstolom Interaktív Bortér sátorban.

Kétségtelen, hogy az egyik legnagyobb újdonság a VIP-terasz lesz, mely idén megnyílik a nagyközönség számára is, valamint a vasárnap debütáló Sunday Brunch a legelegánsabb programok részét fogja képezni.

Tavaly Észak-Amerika borai mutatkoztak be, idén pedig Dél-Amerika borkultúráját ízlelhetik meg a külföldi borok szerelmesei Uruguay, Argentína, Chile és Brazília képviseletében.

Elolvasom a teljes cikket >>

Forrás: Funzine.hu


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.