Veszélyben a híres német spárgaszezon

Késő tavasszal dübörög a spárgaszezon Németországban. A piacokat ellepik a spárgára éhes németek, a termőföldeket pedig a spárgát a földből kihúzó kelet-európai vendégmunkások. Idén azonban gond van a termeléssel.

Ugyanis az ország legnagyobb spárgatermelőjénél ezer dolgozóból 130 koronavírusos lett. Az észak-németországi Diepholzban található gazdaságban csak a negatív teszttel rendelkezők dolgozhatnak, de nekik is karanténban kell maradniuk, adja hírül az euronews.com portál.

„A helyzet a következő: mi mindannyian szeretnénk spárgát venni, a termelők szeretnének spárgát termelni, a Romániából, Bulgáriából és Lengyelországból érkezők pedig kemény munkával pénzt akarnak keresni. Ez egy nagyon nehéz szituáció mindenkinek.”, mondta Cord Bockhop, diepholzi önkormányzati képviselő.

A kelet-európai idénymunkások a spárgaszezonban sokszor nagyon zsúfolt körülmények között laknak, és már az odautazás idején sokáig össze vannak zárva, ami segíti a fertőzés terjedését, mondta egy vendégmunkásokkal foglalkozó tanácsadó, Katarzyna Zentner: „Az érkezők nem mindig hordanak maszkot, és gyanítom, hogy indulás előtt sem tesztelték őket”

Az új fertőzöttek miatt a diepholzi járásban automatikusan életbe lépett az éjszakai kijárási tilalom, megnehezítve a helyiek életét.

A spárgaszedő vendégmunkások általában 9,5 eurót kapnak óránként, és a spárgaszezon júniusi végéig rendszerint szabadnap nélkül görnyednek a földeken.

Forrás: Euronews


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.