A kérdést vizsgáló tanulmányt az Európai Biztonsági és Egészségügyi Ügynökség adta ki. Eszerint különösen a kocsmákban, bárokban és éjszakai klubokban dolgozók vannak nagy veszélynek kitéve. Gyakoriak az olyan pszichológiai kockázatok, mint például a kiszámíthatatlan ideig tartó munkaidő, és a munka-szabadidő egyensúly hiánya. A fizikai károsító tényezők között lehet említeni a nagy zajt, a túl magas vagy a túl alacsony hőmérsékletet és a munka a veszélyes anyagokkal (például tisztítószerekkel). Ebben az ágazatban az előírások inkább az élelmiszer-higiéniával foglalkoznak, de a mostani tanulmány kimutatta, hogy a dolgozónak számos egyéb kockázattal is számolniuk kell, jóllehet pozitív példák is vannak ezek megelőzésére. (www.costsectorcatering.co.uk)
Veszélyes a vendéglátóipar?
A vendéglátóiparban dolgozók gyakrabban esnek erőszak, zaklatás vagy diszkrimáció áldozatául, mint a többi ágazat dolgozói.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja
A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely
Az egyik magyar rapper legújabb dala ihlette sütemény született egy hódmezővásárhelyi cukrászdában.
Hatfős hústál és középkori hangulat: a koreai influenszer legújabb budapesti gasztrokalandjai
Hatfős hústál egy személyre.
Egy kávéfőzőben nyugszik az olasz kávéfőzők királya
Bialetti Renato, a híres Moka Expressz kávéfőzőjének másolatában nyugszik.
Úgy tűnik, nem akarnak az emberek pezsgőmámorban ünnepelni
Jelentősen csökkent a vásárlók érdeklődése a pezsgő iránt 2024-ben is a világ minden táján.
Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café
Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...
Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja
Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése
Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.