A kérdést vizsgáló tanulmányt az Európai Biztonsági és Egészségügyi Ügynökség adta ki. Eszerint különösen a kocsmákban, bárokban és éjszakai klubokban dolgozók vannak nagy veszélynek kitéve. Gyakoriak az olyan pszichológiai kockázatok, mint például a kiszámíthatatlan ideig tartó munkaidő, és a munka-szabadidő egyensúly hiánya. A fizikai károsító tényezők között lehet említeni a nagy zajt, a túl magas vagy a túl alacsony hőmérsékletet és a munka a veszélyes anyagokkal (például tisztítószerekkel). Ebben az ágazatban az előírások inkább az élelmiszer-higiéniával foglalkoznak, de a mostani tanulmány kimutatta, hogy a dolgozónak számos egyéb kockázattal is számolniuk kell, jóllehet pozitív példák is vannak ezek megelőzésére. (www.costsectorcatering.co.uk)
Veszélyes a vendéglátóipar?
A vendéglátóiparban dolgozók gyakrabban esnek erőszak, zaklatás vagy diszkrimáció áldozatául, mint a többi ágazat dolgozói.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese
Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen
Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival
Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.