VI. KávéBár Bazár a körúton

Ötven kiállító, több száz kávés termék, borok s párlatok kóstolója, versenyek és előadások a VI. KávéBár Bazáron február 21-22-én a budapesti Corinthia Hotel termeiben – vezeti fel fesztivál-ismertetőjét a HVG. A kiállítás nemcsak a szakmabelieknek, hanem a fogyasztóknak is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínál. Kávészenvedélyen innen s túl még megtudhatjuk, mi az a cascara, mire jó a kakaóhéj, melyek a világ legjobb rumjai, hogyan kóstoljunk konyakot, pálinkát.

A baristák és bártenderek munkája is van olyan izgalmas és kreatív, mint a séfeké, és itthon is egyre népszerűbbek a kávézók és bárpultok virtuózai. Nemcsak Michelin-csillagos éttermeinkre, hanem a nemzetközi színtéren is számon tartott bárjainkra, kávézóinkra, világbajnoki címeket és hírnevet szerzett szakembereinkre is büszkék lehetünk. A kétnapos KávéBár Bazár látogatói bepillantást nyerhetnek a szakma kulisszatitkaiba, elsajátíthatják, hogyan kell profin kóstolni az italokat, és számos új terméket fedezhetnek fel. Jól ismert márkák s a piac új szereplői egyaránt jelen lesznek, és előadások, bajnokságok kísérik a hétvégi rendezvényt.

Az illycaffé olaszországi képviselőinek témája elsősorban az eszpresszó kultúra lesz, de szóba kerül az idei milánói világkiállítás is, ahol a cég feladata a Coffee Cluster létrehozása.

Kaido Laanet Franciaországból érkező cognac szakértő az eredetvédett, exkluzív párlatokkal ismerteti meg a közönséggel. Különlegesnek ígérkezik Dr. Csernus Imre Kávé-Bor-Mámor előadása társaival közös pincészetéről, az Almagyarról és sajátmárkás kávéjáról, a Depresszóról. Föld-bor-filozófia, avagy ifj. Szepsy István beszél majd a  mádi dűlőkről, a tokaj-hegyaljai borokról. 

A HVG cikkét ezen a hiperhivatkozáson keresztül még tovább habzsolhatjuk.


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.