Vinalies 2013: érmes magyar borok

Lezajlott a 2013-as év első komolyabb nemzetközi borversenye, ahol az idei évben 50 magyar bor mérettetett meg a nemzetközi mezőnyben. A 19. alkalommal Párizsban lebonyolított, több nemzetközi szakmai szervezet védnökségét is élvező versenyen 8 arany és 11 ezüst érmet nyertek hazánk borai.

Statisztikai adatok:

Benevezett borok száma: 3424
Nevező országok száma: 43
Összes kiosztott érmek száma: 1024 db (256 arany, 768 ezüst)
Érem kiosztási arány: 29,9% (arany: 7,5%, ezüst: 22,4%)
Nevezett magyar borok száma: 50 db (100%)
Magyar arany érmek száma: 8 db (16,0 %)
Magyar ezüst érmek száma: 11 db (22,0%)

Magyar eredmények 2013-ben:

Arany érmes:

Nyakas Pince Zrt. - Budai Irsai Olivér 2012
Dúzsi Tamás és Családja Szegzárdi Borászati Kft. - Görögszó 2009
Pannon Tokaj Kft. - Tokaji Aszú 6 puttonyos Dominium 2006
Disznókő - La maison jaune 6 puttonyos 2008
Chateau Henye - Tokaji Aszú 5 puttonyos
Tokajicum Borház Kft. - Tokaji Reneszánsz cuvée 2010
"Bock Borászat" Kft. - Bock Cuvée 2008
"Bock Borászat" Kft. - Libra Cuvée 2009

Ezüst érmesek:

Gál Szőlőbirtok és Pincészet - Gál Cserszegi fűszers 2012
Nyakas Pince Zrt. - Budai Irsai Olivér 2012
Törley Kft. - Szent István Irsai Olivér 2012
Vesztergombi Bt. - Cabernet Sauvignon 2009
Twickel Szőlőbirtok Kft. - Chateau Kajmad 2009
Chateau Henye - Tokaji Classic Aszú 5 puttonyos 2007
Disznókő - La maison jaune 3 puttonyos 2008
Tokaj Kereskedőház Zrt. - Tokaji Késői Arany Grand Selection 2011
"Bock Borászat" Kft. - Cabernet Sauvignon Selection 2009
Vylyan Vinum Borászati Kft. - Vylyan Montenuovo Cuvée 2009
Csányi Pincészet ZRT. - Cuvée Kővilla Válogatás 2009

Forrás: Borkultúra


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.