A háromnapos verseny során minden résztvevő három órát kap arra, hogy háromfogásos meleg ételt állítson elő 90 embernek nemzetközi zsűri felügyelete alatt. A győztes csapat elnyeri a „Sárkány trófeát”. A versenyt a nagyközönség ingyen megtekintheti, de aki az elkészült ételeket is meg akarja kóstolni, annak jegyet is kell vennie. Lesz egy olyan versengés is, ahol a séfekből és a pincérekből álló csapatoknak délutáni teát, valamint fantáziadús szendvicseket, süteményeket, kekszeket, befőtteket kell elkészíteniük egy órán belül, majd pedig felszolgálniuk. Első alkalommal kitüntetik azt a csapatot is, amely a leghigiénikusabban készíti az ételt. (www.costsectorcatering.co.uk)
Wales-ben mérkőznek meg egymással a séfek
Februárban az új-zélandi szakácsválogatottal és egy másik nemzetközi csapattal méri össze tudását az wales-i csapat, amely az erfurti szakácsolimpián is részt vett.
Halleluja! – ilyen a szentév fagylaltja
A 2025-ös szentév fagylaltjának alapját a gianduja, a mogyoró és a csokoládé adja.
Majka videójában emlegetett Bindzsisztán nevet kapott desszert lázában ég Hódmezővásárhely
Az egyik magyar rapper legújabb dala ihlette sütemény született egy hódmezővásárhelyi cukrászdában.
Hatfős hústál és középkori hangulat: a koreai influenszer legújabb budapesti gasztrokalandjai
Hatfős hústál egy személyre.
Egy kávéfőzőben nyugszik az olasz kávéfőzők királya
Bialetti Renato, a híres Moka Expressz kávéfőzőjének másolatában nyugszik.
Úgy tűnik, nem akarnak az emberek pezsgőmámorban ünnepelni
Jelentősen csökkent a vásárlók érdeklődése a pezsgő iránt 2024-ben is a világ minden táján.
Molnár Ferenc álma teljesül: márciustól 0/24-ben nyitva a New York Café
Újabb mérföldkőhöz érkezett a világ legszebb kávéházaként számon tartott 130 éves New York Café.
Debrecen borai az idén a következők...
Hét borvidék hét kiemelkedő pincészete kapta meg a Debrecen Város Bora címet.
Elhunyt a magyar csilitermesztés meghatározó alakja
Váratlanul elhunyt a magyar csili világ ismert alakja, Bánfi Krisztián, akinek Kígyóscsili névvel fémjelzett vállalkozása a hazai csilitermesztés elengedhetetlen részévé vált.
Bajban Románia burgonyatermesztése
Márpedig Európa burgonyatermesztésének harmadát eddig Románia adta.
Nincs fából vaskarika: búcsúzik a balatonfüredi étterem
Az étterem közösségi oldalán jelentette be, hogy fájó szívvel, de bezárják a vendéglátóegységet.
Interjú
Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.