A séfek mellett hagyományosan a mixerek is összemérték tudásukat, két fordulóban döntve el, ki a legjobb koktélművész.
A séfek – az általános gyakorlattól eltérően – úgynevezett szakácspárbaj rendszerben küzdöttek, azaz a kétállásos konyhában párokba sorsolva készítették el ételeiket. A „szokásos” szakácsversenyektől eltérően a versenyzők rendelkezésére nem állt több óra, hogy tálaljanak, mindössze 35 perc alatt kellett a prezentálni a zsűrinek (Nemeskövi Dénes Venesz díjas Mesterszakács, Ferenczi István Venesz díjas Mesterszakács, Hargitai György Mesterszakács) a fogásokat. További nehezítésként a párok által felhasználandó hús alapanyagot csak közvetlenül a kezdés előtt sorsolták ki, és a szervezők valamennyi duónak három meglepetés alapanyaggal is kedveskedtek, amit be kellett építeni a receptúrába.
A séfekkel párhuzamosan ”Kreatív Koktél Klub 2013” versenyen küzdöttek a bartenderek, akik délelőtti fordulóban a Világszövetség versenyszabályai szerint, fűszerekkel készült fantázia italt készítettek, délután pedig a leghíresebb magyar likőrből, Unicumból készült koktél volt a feladat. A kötetlen, laza hangulatú versenyen a résztvevők és a közönség hangulatát fokozta, hogy a második fordulóban a bartenderek jelmezbe bújva teljesítették a feladatot, hol gésaként, hol fekete mixerként rázva a shakert.
A szakácsok versenyét végül Balogh Gábor, a zalakarosi Hunguest Hotel Damona séfje nyerte, aki a döntőben a nagykanizsai Dianiska Dániellel mérhette össze tudását. A harmadik helyen Kiss Krisztián, a budapesti Garibaldi Bisztro konyhafőnöke végzett. A mixerek között fűszeres likőr kategóriában a sárvári Németh Balázs, Unicum kategóriában az Ausztriában dolgozó Franek György győzött. Az összetett győztes a szintén sárvári Csébich Krisztián lett.
Zalakarosi séf és sárvári mixer sikere
Negyedik alkalommal rendezte meg a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiója a Szabó Levente Emlékversenyt.

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris
A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának
Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

A Nagyi ízeivel ünnepel a Fakanál étterem
Jelentős mérföldkőhöz érkezett a patinás Fővám téri Nagycsarnokban működő Fakanál étterem, amely a napokban ünnepelte 25 éves születésnapját.

Május végén rendezik az év legnagyobb Kéknyelű kóstolóját
Ismét virágzik a Kéknyelű Badacsonyban.

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten
Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.

A lengyel sörgyártás új trendjei
A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.

Új Michelin-csillagos menü az égben
Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen
Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.

Borünnep Szegeden
A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból
Műanyag fóliadarab lehet benne.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.