Zalakarosi séf és sárvári mixer sikere

Negyedik alkalommal rendezte meg a Kanizsa és Környéke Gasztronómiai Egyesület valamint a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Zala megyei régiója a Szabó Levente Emlékversenyt.

A séfek mellett hagyományosan a mixerek is összemérték tudásukat, két fordulóban döntve el, ki a legjobb koktélművész.
A séfek – az általános gyakorlattól eltérően – úgynevezett szakácspárbaj rendszerben küzdöttek, azaz a kétállásos konyhában párokba sorsolva készítették el ételeiket. A „szokásos” szakácsversenyektől eltérően a versenyzők rendelkezésére nem állt több óra, hogy tálaljanak, mindössze 35 perc alatt kellett a prezentálni a zsűrinek (Nemeskövi Dénes Venesz díjas Mesterszakács, Ferenczi István Venesz díjas Mesterszakács, Hargitai György Mesterszakács) a fogásokat. További nehezítésként a párok által felhasználandó hús alapanyagot csak közvetlenül a kezdés előtt sorsolták ki, és a szervezők valamennyi duónak három meglepetés alapanyaggal is kedveskedtek, amit be kellett építeni a receptúrába.
A séfekkel párhuzamosan ”Kreatív Koktél Klub 2013” versenyen küzdöttek a bartenderek, akik délelőtti fordulóban a Világszövetség versenyszabályai szerint, fűszerekkel készült fantázia italt készítettek, délután pedig a leghíresebb magyar likőrből, Unicumból készült koktél volt a feladat. A kötetlen, laza hangulatú versenyen a résztvevők és a közönség hangulatát fokozta, hogy a második fordulóban a bartenderek jelmezbe bújva teljesítették a feladatot, hol gésaként, hol fekete mixerként rázva a shakert.
A szakácsok versenyét végül Balogh Gábor, a zalakarosi Hunguest Hotel Damona séfje nyerte, aki a döntőben a nagykanizsai Dianiska Dániellel mérhette össze tudását. A harmadik helyen Kiss Krisztián, a budapesti Garibaldi Bisztro konyhafőnöke végzett. A mixerek között fűszeres likőr kategóriában a sárvári Németh Balázs, Unicum kategóriában az Ausztriában dolgozó Franek György győzött. Az összetett győztes a szintén sárvári Csébich Krisztián lett.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.